Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ο … «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ!


                                                                        
Γεγονός πρέπει να θεωρείται το Δασαρχείο Υμηττού. Ο νέος Οργανισμός Περιφέρειας Αττικής θα περιλαμβάνει και το Δασαρχείο Υμηττού. Αυτό επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος στο στέλεχος του Δασαρχείου Πεντέλης Λουκά Ρίζο.
Ο Λουκάς Ρίζος, μαζί με την εφημερίδα «Ανεξάρτητος Παρατηρητής» και άλλους τοπικούς φορείς (Αντώνης Πολύδωρας κ.α.), είχαν επισημάνει εδώ και πολύ καιρό την αναγκαιότητα δημιουργίας Δασαρχείου Υμηττού. Το Δασαρχείο Πεντέλης ήταν φύσει αδύνατον να ελέγχει  αποτελεσματικά και τον Υμηττό, ένα βουνό το οποίο επλήγη ιδιαίτερα από τις πυρκαγιές τα τελευταία 3 χρόνια. Επειδή μάλιστα, μετά την εξαφάνιση των δασών  στην Πάρνηθα και την Πεντέλη, ο Υμηττός είναι ουσιαστικά το βουνό που διατηρεί ακόμη πολύ πράσινο και βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας από κάθε άλλο ορεινό όγκο, κρίθηκε επιβεβλημένη η δημιουργία του Δασαρχείου Υμηττού.

ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ
Ήδη, η αποκάλυψη της είδησης ότι το Δασαρχείο Υμηττού θεωρείται γεγονός, αναμένεται να …πυροδοτήσει διελκυστίνδα μεταξύ τεσσάρων Δημάρχων, οι οποίοι θέλουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους –prestige- να εγκαταστήσει στα όρια του δήμου του τα γραφεία του νέου Δασαρχείου Υμηττού. Οι Δήμαρχοι Βύρωνα- Νίκος Χαρδαλιάς, Χολαργού- Νικολάου, Παπάγου- Ξύδης και Αγίας Παρασκευής- Γιαννακόπουλος, περιμένουν μετά τις δημοτικές εκλογές και εφόσον εκλεγούν, να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να εξασφαλίσουν στον δήμο τους τα γραφεία του Δασαρχείου Πεντέλης.
Πάντως η μεγάλη είδηση για την δημιουργία του Δασαρχείου Υμηττού αφήνει ικανοποιημένους τους πάντες. Γιατί θα εξασφαλίζει πιο άμεση πρόσβαση στον Υμηττό, καλύτερη φύλαξη, πυροπροστασία και προστασία από επίδοξους καταπατητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου