Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

πρωτοφανές για τον Χολαργό! ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΟΠΛΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΨΙΛΙΚΩΝ!!!


Το περιστατικό είναι πρωτοφανές για τον Χολαργό, κάτι όμως που επιβεβαιώνει ότι οι συνθήκες τραγικής οικονομικής ανέχειας, θα κάνουν ...καθημερινό μενού τις ληστείες και μάλιστα τις ληστείες με απειλή όπλου. 
Σαν  αυτή που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 4/12 στο κατάστημα Ψιλικών της οδού Φανερωμένης 8, ακριβώς απέναντι από την Εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης (πάνω φωτό). 
Ληστής, κατά πάσα πιθανότητα αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 30-35 ετών, αφού πέρασε πρώτα γύρω στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου να πάρει ένα κουτάκι τσίχλες από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, επανήλθε μετά από μισή ώρα. Έβγαλε το πιστόλι από την τσέπη το οποίο το όπλισε μπροστά στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος βρισκόταν στο κατάστημα μαζί με την γυναίκα του. Τον απείλησε με το όπλο, ενώ βρίζοντας, το προέτεινε και προς το μέρος της συζύγου του επιχειρηματία. Ο ιδιοκτήτης πήγε στην  ταμειακή μηχανή, όπου έδωσε στον ληστή τις ελάχιστες εισπράξεις που είχε (180 €) . 

Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι ο δύσμοιρος επαγγελματίας βρέθηκε και στο παρελθόν σε παρόμοια θέση με έναν τσαντάκια, τον οποίο όμως αν και ατάφερε να τον αφοπλίσει και να τον γρονθοκοπήσει, στο τέλος βρέθηκε μπλεγμένος με την Δικαιοσύνη , καταδικαζόμενος σε 6 μήνες φυλακή!!!
"Καλύτερα να τον είχα αφήσει να με ληστέψει, με είχαν συμβουλέψει τότε οι αστυνομικοί" , είπε μιλώντας στον "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ". Την ίδια ακριβώς συμβουλή του έδωσαν και χθες από το Αστυνομικό τμήμα Χολαργού. Του είπαν ότι αν κατάφερνε να αφοπλίσει τον ληστή ή και να τον τραυματίσει, τότε θα βρισκόταν πίσω από τα σίδερα της φυλακής ο επαγγελματίας, ενώ ο ληστής θα κυκλοφορούσε ελεύθερος!!! "Ακόμη και τώρα να τον συλλάβουμε, σε 5 ημέρες ή το πολύ σε 6 μήνες θα είναι πάλι ελεύθερος", τον διαβεβαίωσε αστυνομικός του τμήματος Χολαργού, για να καταλήξει: "Δεν βλέπεις εμάς; Ο Νόμος μας απαγορεύει να χρησιμοποιήσουμε το όπλο ακόμη και αν απειλείται η ζωή μας".
Αυτή είναι η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ξέφραγκο αμπέλι, με νόμους, κομμένους και ραμμένους για τους κακοποιούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου