Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Βελούδινη υποβάθμιση καθώς ξεμένουμε από συγκοινωνίες και… χάπια!



http://www.elzoni.gr
15/01/2011
Η νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch, η σύλληψη μιας Γερμανίδας στο πλαίσιο των νέων εφόδων της αντιτρομοκρατικής, η απόφαση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, η πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ υπουργείου Υγείας και Φαρμακοποιών, οι αντιδράσεις μηχανικών και δικηγόρων στο νομοσχέδιο για το «άνοιγμα» των «κλειστών επαγγελμάτων», αποτελεί το επικίνδυνο σκηνικό, τη νέα κινούμενη άμμο πάνω στην οποία θα περπατήσει η χώρα την προσεχή εβδομάδα.

Η υποβάθμιση εμφανίσθηκε (ξανά) ως… βελούδινη, διότι, λέει, περιμέναμε να μας υποβαθμίσουν κατά τρεις βαθμίδες και τελικά κατεβήκαμε «μόνο» ένα σκαλοπάτι και η κυβέρνηση εκφράζει (πάλι) την έκπληξή της, ενώ η ΕΕ ακόμη ψάχνει να βρει πώς θα ελέγχονται οι ελέγχοντες.

Στην περίπτωση των μηχανικών και των δικηγόρων, ο υπουργός των Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταργηθούν οι κατώτατες αμοιβές.

Στην περίπτωση των μέσων μεταφοράς, η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί και την προσεχή εβδομάδα, καθώς η συντονιστική επιτροπή των εργαζομένων αποφάσισε για την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ προέκυψε και διάσταση απόψεων μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μείνει μετέωρος ο προεξαγγελθείς διάλογος με την κυβέρνηση.

Έτσι, την Δευτέρα, την Τετάρτη και την Πέμπτη λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3.30 το απόγευμα.

Το πιο καυτό δε μέτωπο, είναι αυτό που ανοίγει με τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι χθες δεν τα βρήκαν με τον υπουργό Υγείας.

Το πολυνομοσχέδιο για την υγεία κατατίθεται την προσεχή Τετάρτη και θα συμπεριλαμβάνει τις επίμαχες ρυθμίσεις για απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού, εξαίρεση μόνο για τις πληθυσμιακές ανάγκες με σκοπό την διασπορά των φαρμακείων, πλήρη απελευθέρωση ωραρίου για Σάββατο, Δευτέρα και Τετάρτη και συμπράξεις όσον αφορά στις άδειες.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα θέματα της μείωσης του πληθυσμιακού κριτηρίου και του ελευθέρου ωραρίου και την Δευτέρα θα συνέλθουν τα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά ανακοίνωσε το κλείσιμο των φαρμακείων του Πειραιά τη Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις και για την υπόλοιπη χώρα.

Όσο για το μέτωπο της τρομοκρατίας, εκεί είχαμε την σύλληψη μιας 27χρονης Γερμανίδας, επειδή το 1993 είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σε βάρος της μητέρας της, για συμμετοχή της  στην Φράξια – Κόκκινος Στρατός! Την ίδια ώρα και το όπλο από τη «γιάφκα» του Βύρωνα βρέθηκε καθαρό.

Αν κλείσουν και τα φαρμακεία, δεν θα βρίσκουμε και τα χάπια μας…


Αυτές κξαι πολλές ακόμη ειδήσεις θα βρείτε στην καθημερινμή διαδικτυακλή εφημερίδα της αξιόλογης συναδέλφου Σοφίας Βούλτεψη,
www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου