Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΙΣΣΑ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

τερμάτισε σε 3.07΄28΄΄ βελτιώνοντας την επίδοσή της 3 μόλις μήνες μετά τον Μαραθώνιο της Αθήνας!

Η Χολαργιώτισσα πρωταθλήτρισ του Μαραθωνίου έβγαλε την πόλη μας αλλά  και την χώρα μας ασπροπρόσωπους στον Μαραθώνιο του Χιούστον που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή. Κατάφερε να τερματίσει την διαδρομή σε 3.07΄28΄΄ βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τον χρόνο που είχε κάνει τρεις μήνες νωρίτερα στον Μαραθώνιο της Αθήνας!
Για όσους γνωρίζουν από αγώνες αυτού του είδους, είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό να τρέχεις δύο Μαραθωνίους μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, πόσο μάλλον να καταφέρνεις μέσα σε αυτό το διάστημα να βελτιώνεις και την ατομική σου επίδοση. Και βέβαια δεν μιλάμε για μια απλή επίδοση αλλά για χρόνο που εγκαθιστά την Μαρία Καλέντζη στις υψηλές θέσεις των αθλητριών του αγωνίσματος. 
Αν μάλιστα υπολογιστεί ότι η πρωταθλήτριά μας έτρεξε στην άλλη άκρη του πλανήτη όπου έπρεπε μέσα σε ελάχιστες ημέρες να προσαρμοστεί στην αλλάγή της ώρας (όπως μας είπε κοιμόταν μόνο 2-3 ώρες ημερησίως), τότε καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε για άθλο!
Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από δυσχερείς καιρικές συνθήκες, μια και στην αρχή υπήρχε βροχή από την οποία οι αθλητές έγιναν μούσκεμα, αλλά και υγρασία σε ποσοστό που άγγιζε το 100%. 
Η Μαρία όμως, με το ξεχωριστό πείσμα και την θέληση που διαθέτει, τα κατάφερε. 
Την συγχαίρουμε για μια ακόμη φορά και πιστεύουμε ότι και ο ΔΑΟΧ (Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός) θα τιμήσει σε ξεχωριστή εκδήλωση την Μαρία Καλέντζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου