Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ!


Μιμή Ρουφογάλλη: «Με αδίκησαν»
ΞΥΔΗΣ: “ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ”
Θέμα προέκυψε με την χορωδία του δήμου Παπάγου-Χολαργού, μετά τον αποκλεισμό του μαέστρου Μπάμπη Μιχαηλίδη και της πιανίστα Μιμής Ρουφογάλλη, τις θέσεις των οποίων καταλαμβάνουν οι Μπερής (μαέστρος) και  Πόπη Μάλφα (πιανίστα). 

Η γνωστή σε όλους και αξιόλογη πιανίστα Μιμή Ρουφογάλλη (πάνω φωτό) η οποία επί χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες της εθελοντικά στην χορωδία του Χολαργού, υποστηρίζει ότι αδικήθηκε από τον Δήμαρχο Παπάγου, στον οποίο όπως είπε «από την πρώτη  ημέρα της εκλογής του τάχθηκα ως εθελοντής στην χορωδία του Χολαργού όπως άλλωστε έκανα πάντα». Όμως η μη επιλογή της από τον Δήμαρχο την πίκρανε, λέγοντας  μάλιστα ότι όταν ο κ. Ξύδης της απάντησε, «δηλαδή όποιος έρχεται εθελοντής θα πρέπει να τον πάρω;», αισθάνθηκε ότι την προσέβαλε και την μείωσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Ρουφογάλη έχει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό, με σπουδές πέραν της μουσικής, ακόμη και στην Γαλλική Φιλολογία!
Από την άλλη, ο μαέστρος κ. Μιχαηλίδης αμειβόταν μεν, αλλά με χρήματα λιγότερα από αυτά που θα εισπράττει ο αντικαταστάτης του κ. Μπερής.
«Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσεως, η μη πρόσληψη μιας πιανίστας που δεν επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον δήμο και ενός μαέστρου που αμείβεται με λιγότερα χρήματα, συνιστούν, πέραν της αδικίας και οικονομική επιβάρυνση για τον δήμο», λένε στα επιχειρήματά τους όσοι υποστηρίζουν την παραμονή των Ρουφογάλλη-Μιχαηλίδη στην θέση τους. 

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος κ. Ξύδης(φωτό) έδωσε σαφείς απαντήσεις επί όλων των ερωτημάτων:
 «Τόσο ο μαέστρος κ. Μπερής όσο και η πιανίστα κ. Μάλφα, έχουν σύμβαση με τον δήμο Παπάγου. Δεν μπορούμε λοιπόν να τους διώξουμε έστω και αν προσφέρουν κάποιοι εθελοντική εργασία. Αλλοίμονο εάν προσλαμβάναμε οποιονδήποτε εθελοντή! Τότε θα έπρεπε να διώξουμε τους συμβασιούχους και να πάρουμε στην θέση τους τούς εθελοντές!
Σε ό,τι αφορά στην σύμβαση που έκανε ο κ. Μιχαηλίδης, αυτή είναι παράνομη. Την έκανε με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου, μετά τις εκλογές, μέσα στον περασμένο Δεκέμβριο. Επομένως δεν είχε σύμβαση, την έκανε κατά περίπτωση. Εμείς αντιθέτως έχουμε σύμβαση και με τον κ. Μπερή και με την κ. Μάλφα και ούτε έχουμε λόγους να την διακόψουμε.  Επίσης η κ. Ρουφογάλλη είναι εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος και μία τοποθέτησή της στην χορωδία, ενδεχομένως να δημιουργούσε θέμα και για τους άλλους εκλεγμένους συμβούλους.
Σε ό,τι αφορά στην λεγόμενη “παιδική χορωδία”. Δεν υπάρχει παιδική χορωδία, την εφηύρε ο κ. Μιχαηλίδης».
Αναφορικά με το ότι οι δύο χορωδίες Παπάγου-Χολαργού συγχωνεύονται σε μία, ο κ. Ξύδης ήταν κατηγορηματικός: «Κανείς δήμος δεν έχει δύο χορωδίες. Ακόμη και ο Δήμος της Αθήνας που είναι διηρημένος σε  επτά διαμερίσματα έχει μία χορωδία».

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να μπορούσαμε σαν έχουμε εθελοντές στον Δήμο και να και λιγότερους εργαζόμενους . Από την παρουσία μου στον Δήμο αυτά τα 3 χρόνια παρατήρησα πως δεν υπήρχαν άνθρωποι σαν την κ. Ρουφογάλη δηλαδή εθελοντικά να αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο και να "παθιάζονται" με αυτό που κάνουν , τέτοια άτομα δεν πρέπει να παραγκωνίζονται ίσα ίσα να τιμώνται για την προσφορά τους είναι Αξία Απομίμησης . Για τον Μαέστρο θα ήθελα να σας ενημερώσω πως δεν ανανέωσε καμιά σύμβαση το Δ.Σ του πνευματικού πολιτιστικού κέντρου Χολαργού το τελευταίο διάστημα και ο λόγος ήταν αυτός , πως δεν θέλαμε η νέα δημοτική αρχή όποια και να ήταν να αναγκαστεί να συνεχίσει με κάποια άτομα λόγω κάποιας σύμβασης . Σαμπάνης Κων/νος Αντιπρόεδρος ΤΟΣΥΝ Χολαργού και πρώην μέλος Δ.Σ του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Χολαργού

    ΑπάντησηΔιαγραφή