Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!


Εκφυλλίζεται χρόνο με τον χρόνο ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 
και αντίστοιχα της 28ης Οκτωβρίου μέσα από τα σχολεία.

Η παγκοσμιοποίηση  επιβάλλει την λήθη στην ιστορία με την οποία γαλουχήθηκε επί αιώνες ο ελληνικός  λαός. Η πολτοποίηση-σαλαμοποίηση της ιστορίας μας, των εθνικών ηρώων και των εθνικών  επετείων, επέρχεται σταδιακά μέσα από τα σχολεία,  με την υποβάθμιση της σημασίας των παρελάσεων και των εορτών της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, από το ίδιο το εκπαιδευτικό προσωπικό. Ο λόγος για τον οποίο πολλοί μαθητές-μαθήτριες δεν γνωρίζουν τι εορτάζουμε την 25η Μαρτίου ή συγχέουν την εθνική αυτή επέτειο με την αντίστοιχη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μπορεί να αναζητηθεί στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς: Καμία διδαχή από τους καθηγητές για το τι εορτάζουμε την 25η Μαρτίου, ποιους ήρωες τιμάμε και ποια η σημασία της!!! Αντιθέτως, υπάρχουν καθηγητές που υποστηρίζουν ευθαρσώς μπροστά στους μαθητές τους ότι «η εορτή της 25ης Μαρτίου είναι χάσιμο χρόνου και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με καλύτερο τρόπο»!!!
Ενώ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβλέπονται δοκιμαστικές παρελάσεις πριν από την επίσημη παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στα Λύκεια γίνεται μόνον μία δοκιμαστική παρέλαση 20 λεπτών και μετά,  οι μαθητές-μαθήτριες το ρίχνουν στο χαβαλέ και το…τσιγάρο!   
Για την παρέλαση δεν γίνεται λόγος! Πολλοί μαθητές –μαθήτριες την ώρα διεξαγωγής της παρέλασης και των εμβατηρίων κάνουν αστειάκια, γελάνε, το δε ντύσιμό τους είναι …άρτσι  μπούρτζι κι ο λουλάς!    Από σκισμένα τζιν μέχρι  ευκαιρία για πασαρέλα για τις όμορφες-καλλίγραμμες κοπέλες που βρίσκουν την ευκαιρία να δείξουν τα κάλλη τους με καυτά μίνι!
Βέβαια υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που θέλοντας να… πείσουν για την αναγκαιότητα της παρέλασης στις 25 Μαρτίου, έχουν μετατρέψει την εορτή σε… μπαμπούλα για απουσίες: «Αν δεν έρθετε στην παρέλαση θα φάτε 6 απουσίες», λένε!!!

1 σχόλιο: