Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ


ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Ένας συνδυασμός από γραφειοκρατικά λάθη, ασαφείς οδηγίες και παρερμηνείες εγγράφων, οδήγησαν στην πρόωρη λύση των συμβάσεων 40 εργαζομένων μερικής απασχόλησης του Δήμου μας, 6 μήνες νωρίτερα από το κανονικό.
Το γεγονός αυτό γέμισε με απόγνωση τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, δημιουργώντας τους μια έντονη αίσθηση αδικίας, ειδικά σε μια περίοδο ύφεσης οικονομικής και ανεργίας υψηλής, όπου έστω και αυτοί οι λίγοι μήνες εργασίας θα αποτελούσαν σημαντική «ανάσα-βάλσαμο».
Η πολιτική ηγεσία-διοίκηση του Δήμου, καθώς και σύσσωμοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των υπαλλήλων, αναζητώντας λύση στο ζήτημά τους.
Πριν από λίγες μέρες, σε συνεργασία με τις Νομικές Υπηρεσίες του Δήμου, την Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών και ύστερα από μακροχρόνιες και έντονες διαβουλεύσεις με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, η ηγεσία του Δήμου και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε τέλος στη αγωνία των εργαζομένων, δικαιώνοντάς τους πανηγυρικά.
Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους θα ήθελαν να ευχαριστήσουν από καρδιάς τον Δήμαρχο κύριο Βασίλειο Ξύδη, για την επίλυση του προβλήματός τους, την απόδοση δικαιοσύνης και την δυνατότητα στο δικαίωμα εργασίας που τους δόθηκε για 6 ακόμα μήνες.
Αποδίδουν ένα μεγάλο ευχαριστώ και προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , κύριο Ηλία Αποστολόπουλο για την πρωτοβουλία και τον συντονισμό των κινήσεων, καθώς και για την αμέριστη βοήθειά του σε μια σειρά από τεχνικά διαδικαστικά ζητήματα που αφορούσαν την επίλυση του προβλήματος.
Οι δικαιωμένοι πλέον εργαζόμενοι, κάνουν ιδιαίτερη μνεία για την συγκινητική συμπαράσταση και το έντονο ανιδιοτελές ενδιαφέρον της Αντιδημάρχου κυρίας Αγγελικής Κούτρα. Η συμβολή της στην επίλυση του προβλήματος ήταν καίρια, με έντονες καθημερινές πιέσεις και επαφές της με τους αρμόδιους παράγοντες, πάντα με κύριο γνώμονα το συναίσθημα και το ενδιαφέρον της προς τον συνάνθρωπο. «Μας αγκάλιασε σαν μάνα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα…..και στάθηκε στο πλευρό μας ολον αυτόν τον καιρό», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.
Τέλος πρέπει να γίνει αναφορά στην εξίσου σημαντική συμβολή, συμπαράσταση και στάση όλων των υπαλλήλων και υπηρεσιακών παραγόντων απέναντι στους συναδέλφους τους εργαζομένους μερικής απασχόλησης. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ και σε αυτούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου