Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ


Πανανθρώπινο μήνυμα της Θεοτόκου από τους Αγίους Τόπους!
Αποκλειστικές φωτογραφίες-ντοκουμέντα

Από τον Μάκη Βραχιολίδη

Η κρίση που βιώνει η χώρα και ο λαός  δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι πρωτίστως ηθική, κρίση πίστεως. Χάσαμε το στίγμα μας και την πορεία μας γιατί ξεφύγαμε από τον δρόμο του Θεού. Ο ελληνικός λαός, έως σήμερα επιβίωσε και μεγαλούργησε, έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς την πίστη του στα θεία. Από την ώρα όμως που βολεύτηκε στους ψεύτικους παραδείσους μιας ζωής που του πρόσφεραν ρουσφετολογικοί διορισμοί, λαμογιές, συντάξεις-μαϊμού, και με πολιτικούς ταγούς τους οποίους ο ίδιος ο λαός εξέλεγε αλλεπάλληλες φορές, να καταληστεύουν το δημόσιο χρήμα,  η πτώση ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Εφόσον οι Έλληνες  επιμένουν να αναζητούν λύση στα αδιέξοδά τους, αποστασιοποιημένοι από την πίστη τους στον Χριστό και την υπεραγία Θεοτόκο, είναι βέβαιο ότι η απόλυτη καταστροφή περιμένει την Πατρίδα  και το γένος μας. Άλλωστε, σε αυτή την καταστροφή έχουν επενδύσει τα σχέδιά τους οι παγκοσμιοποιητές, οι διεθνείς τοκογλύφοι και όλοι οι εχθροί της Ελλάδος. Το δόγμα Κίσσινγκερ περί της διάλυσης του ελληνικού έθνους, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οσονούπω θα αποτελεί πραγματικότητα, εάν δεν ζητήσουμε την βοήθεια του Ιησού Χριστού και της Παναγίας, την Κοίμηση της οποίας εορτάζουμε. H ιστορία αυτού του έθνους έχει δείξει και κάτι άλλο: ότι όποτε αγωνιζόταν στο όνομα της Παναγίας και του Κυρίου μας, όχι μόνο δεν εγκαταλείπετο αλλά είχε την βοήθειά Τους.
Το κάλεσμα του Χριστού και της Μητέρας Του, απευθύνεται προς όλους μας. Ας θυμηθούμε τον ληστή πάνω στον σταυρό, δίπλα στον εσταυρωμένο Κύριο. Την ώρα της ελεύσεως του θανάτου του, ζήτησε με ειλικρίνεια άφεση αμαρτιών από τον Χριστό, λέγοντας: «Μνήσθητί μου Κύριε όταν έρθεις εν τη βασιλεία Σου». Ο Κύριος, βλέποντας την μεταμέλεια του ληστή, τον διαβεβαίωσε: «Απόψε θα είσαι μαζί μου στην βασιλεία των Ουρανών», για να πληρωθεί το, «οι έσχατοι έσονται πρώτοι». Ιδού  μια παρόμοια περίπτωση.

Χ. ΜΑΥΡΙΚΗΣ: ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ
Ο Χρήστος Μαυρίκης, γνωστός από την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών πολιτικών προσώπων (Μητσοτάκη-Παπανδρέου) καταδικάσθηκε και προφυλακίσθηκε στον Κορυδαλλό το 1993. Ο ίδιος ομολογεί ότι μέχρι τότε είχε επιφανειακή σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως άλλωστε συμβαίνει και με την πλειονότητα των Ελλήνων. Εκκλησιαζόταν σε αραιά διαστήματα και δεν προσευχόταν σχεδόν ποτέ. Ο Χρήστος Μαυρίκης προχωρεί ακόμη παρακάτω: «Οι αμαρτίες μου με είχαν φθάσει στον πάτο του βαρελιού μαζί με τα απόβλητα», υπογραμμίζει και συνεχίζει: «Κατέληξα προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό. Ένα μήνα αργότερα, άτομα που εμπλέκονταν και αυτά στις υποκλοπές, προκειμένου να ζητήσουν πνευματική βοήθεια, απευθύνθηκαν σε κάποιους που είχαν δυνάμεις σατανικές. Αμέσως κατάλαβα ότι δεν είχα να αντιμετωπίσω πιστόλια και δολοφόνους αλλά έναν πιο επικίνδυνο εχθρό: τον ίδιο τον σατανά. Αποφάσισα να αλλάξω τη ζωή μου. Έκανα στροφή 180 μοιρών και άρχισα να προσεύχομαι. Μόλις άνοιγε η φυλακή έβγαινα στο προαύλιο και μέχρι να κλείσει, προσευχόμουν συνεχώς.
Σε δικαστικό επίπεδο,  κατάσταση ήταν δύσκολη αφού οι προϊστάμενοι των δικαστηρίων ήταν φιλικά προσκείμενοι στην κυβέρνηση και εγώ ούτε καν σκεφτόμουν να καταθέσω αίτηση αποφυλακίσεως έως την ημέρα που άλλαξε η κυβέρνηση, οπότε και αποφυλακίστηκα, ενώ ένα χρόνο αργότερα σταμάτησε κάθε δίωξη.  Είχαν παραπεμφθεί σε δίκη και πολιτικά πρόσωπα για τα οποία όμως δεν σταμάτησε η ασυλία τους κι έτσι ο Α. Παπανδρέου έβγαλε απόφαση με την οποία σταματούσε την δίωξη και στα φυσικά πρόσωπα».
H ζωή του Χρήστου Μαυρίκη,  από τότε άλλαξε ριζικά: «Άρχισα να πηγαίνω στην εκκλησία και να κοινωνώ κάθε Κυριακή. Άρχισα να διαβάζω πολλά πνευματικά βιβλία. Ένα από αυτά, ήταν του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, “Περί της συνεχούς Θείας Μεταλήψεως”. Με αυτό κατάλαβα ότι ο άνθρωπος πρέπει να κοινωνάει τακτικότατα για να μπορεί να ενεργεί επάνω του το Άγιο Πνεύμα. Ο Κύριός μας είπε: “άνευ εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν”, δηλαδή “χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε”. Αλλά “για να έχετε εμένα, πρέπει να τρώτε τη σάρκα Μου και να πίνετε το αίμα Μου”. “Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα εν εμοί μένει καγώ εν αυτώ”».
Επίσης, ο Χ. Μαυρίκης μέσα από την αλλαγή που βιώνει στην νέα εν Χριστώ ζωή έχει προβεί στις εξής τρεις βασικές διαπιστώσεις: «α) Το Άγιο Φως είναι μόνιμο και καθημερινό, η παρουσία του Θεού είναι σταθερή. β) Η Παναγία φεγγοβαλάει θέλοντας να δείξει ο Κύριος προς όσους δεν την πιστεύουν, ότι και η Μητέρα Του έχει την δύναμη να βοηθάει ψυχές. γ) Η Χάρις του Θεού στους Καθολικούς είναι ανύπαρκτη».

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ
Ο Χρήστος Μαυρίκης πριν από μερικά χρόνια επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους. Μαζί του είχε μια ψηφιακή μηχανή. Από αυτές όπου η φωτογραφία αμέσως μετά την λήψη της, εμφανίζεται στην οθόνη της μηχανής. Οι φωτογραφίες αποτύπωσαν εικόνες τις οποίες το γυμνό μάτι δεν έβλεπε. Εικόνες που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός και που μαρτυρούν ότι στους Αγίους Τόπους συντελείται ένα διαρκές θαύμα. Όλη η πλάση δοξάζει τον Κύριο και την Μητέρα Του.

Το Άγιο Φως
Δείτε την φλόγα από το μανουάλι, πώς φαίνεται να περνάει πάνω από το κεφάλι του πιστού τη στιγμή που προσκυνάει τον Πανάγιο Τάφο!  Είναι σαν να τον στεφανώνει! Ο προσκυνητής βεβαίως, όπως και όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο, δεν αντιλήφθηκαν τίποτε, διότι η φλόγα έδειχνε να καίει φυσιολογικά. Οι πάντες τα έβλεπαν φυσιολογικά, ο φακός της μηχανής όμως αποτύπωσε αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο. Η εντυπωσιακή φωτογραφία, μπορεί να εξηγήσει το πώς είναι δυνατόν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, να λαμβάνει με θεϊκό τρόπο το Άγιο Φως όταν εισέρχεται στο κουβούκλιο, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι μη Ορθόδοξοι επιχειρούν να λάβουν το Άγιο Φως, απέτυχαν.

Πνεύμα Αγέλου
Δείτε τον «άσπρο κομήτη» που περνάει πάνω από το κεφάλι της προσκυνήτριας του Παναγίου Τάφου. Η ίδια, όπως και κανείς άλλος, δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία του. Ερμηνεύεται ως αγγελικό πνεύμα.

Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ
Συγκλονιστική φωτογραφία από την Παναγιά Ιεροσολυμίτισσα. Οι πιστοί προσέρχονται με ευλάβεια να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της βρεφοκρατούσας και την ίδια στιγμή, από το κεφάλι της Θεοτόκου ξεπηδά εκτυφλωτικό φως, το οποίο κατευθύνεται προς τα πάνω. Το ίδιο συμβαίνει και με τη φλόγα από το μανουάλι. Το εντυπωσιακό είναι το κεφάλι της Παναγιάς φωτίζεται χωρίς να υπάρχει δίπλα της κανένας φωτισμός. Ίσως είναι αυτό που ειπώθηκε, ότι  συμβαίνει για να δείξει ο Κύριος ότι και η Μητέρα Του έχει την δύναμη να βοηθάει ψυχές.

ΤΟΠΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ: ΒΡΑΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!
Οι φωτογραφίες είναι από τον βωμό όπου μαστίγωσαν τον Χριστό με τον πιο βάναυσο τρόπο. Προσέξτε, ενώ στην πραγματικότητα  δεν υπάρχει φωτισμός, είναι σαν να βράζει ο τόπος. Το φως αναδύεται από το βωμό και ανεβαίνει προς τα ουράνια. Λέγεται, ότι πολλοί πιστοί που ακουμπούν το αυτί τους πάνω στον βωμό, ακούν από το βάθος τα μαστιγώματα στο σώμα του Χριστού!


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ
Η μία φωτογραφία δείχνει τη φλόγα από τα μανουάλια να κατευθύνεται ψηλά. Όσοι όμως ισχυριστούν ότι είναι φαινόμενο που προκαλείται από το έντονο φως που παράγουν τα κεριά, διαψεύδονται από την διπλανή φωτογραφία, όπου ενώ δεν υπάρχουν πουθενά κεριά, φαίνονται καθαρά οι εκτυφλωτικές τους φωτεινές δέσμες να ανεβαίνουν προς τον ουρανό.


Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΕΙΚΟΝΑ ΟΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ
Η εικόνα του σταυρού, η οποία βρίσκεται στην οικία του 35χρονου θεολόγου Γιώργου Μουρούκα από τις Ρίζες Τριπόλεως και στην οποία εντελώς ανεξήγητα αποτυπώθηκε η μορφή της Παναγίας, είναι θαυματουργή. Αυτό ομολογεί με επιστολή του προς την «Ε.Ω.» ο ίδιος ο θεολόγος, ο οποίος αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά: 

«Καθημερινώς διαπιστώνω ότι η Παναγία διά της εικόνας της τελεί μεγάλα θαύματα. Προσφάτως και μετά από προτροπή μου, δύο γνωστά μου πρόσωπα που υπέφεραν από σοβαρές ασθένειες, ασπάσθηκαν την εικόνα μου. Προσευχήθηκαν στην Παναγία. Διά θαυματουργού τρόπου βρήκαν ολική ίαση και ανά πάσα ώρα και στιγμή το διαλαλούν, δοξολογώντας νυχθημερόν τη Θεοτόκο για τα ιάματα που παρέχει.
Παρέχει άπλετο φωτισμό. Σε τρεις περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα, διά οράματος στο όνειρό μου, παρουσιάσθηκε η Θεοτόκος και μου υπέδειξε να ενημερώσω και προφυλάξω προσφιλή μου πρόσωπα από κίνδυνο που διατρέχουν. Και όντως, όπως αποδείχτηκε από τα μετέπειτα γεγονότα, όχι μόνο κίνδυνο διέτρεχαν αλλά διά της παρεμβάσεως της Παναγίας σώθηκαν από βέβαιο θάνατο.
Το θαύμα δεν εξηγείται με όρους λογικής αλλά με όρους μεταφυσικής. Μια εικόνα καλείται θαυματουργή όχι γιατί η επιφάνεια πάνω στην οποία βρίσκεται ή η αγία μορφή που απεικονίζεται, έχουν κάποια δύναμη. Ο μοναδικός λόγος είναι ότι περιβάλλεται, περιστοιχίζεται αλλά και προφυλάσσεται από το Άγιο Πνεύμα. Αυτό είναι που επενεργεί σε έναν πραγματικό πιστό με κεκαθαρμένο νου και καρδιά.
Θα αναρωτηθεί κάποιος κακόπιστος, γιατί δεν κάνει ένα θαύμα να κερδίσει, ας πούμε, το λαχείο. Ο Θεός θέλει τη σωτηρία της ψυχής και του σώματος του κτίσματός Του και γι’ αυτό «τα πάντα συνεργεί επί τω αγαθώ». Για να επενεργήσει το Άγιο Πνεύμα, απαιτείται νους καθαρός και όχι διαβρωμένος από το μαμωνά και το κοσμικό φρόνημα, διότι αυτά τα δύο υπέθαλψαν τις σκοτεινές δυνάμεις οι οποίες έφεραν σήμερα το διάβολο και τα δαιμόνια.
Καλώ τους αναγνώστες της «Ε.Ω.», αν τους φέρει ο δρόμος, να σταματήσουν στις Ρίζες Τριπόλεως, να δουν και να ασπαστούν την εικόνα της Παναγίας. Ίσως δε, βιώσουν ένα θαύμα.
Οι εσχατολογικοί καιροί που διερχόμαστε, μας καλούν να γίνουμε πολλοί μέτοχοι της Ορθοδοξίας, για να φιμώσουμε όσους υποστηρίζουν ότι η θρησκεία μας αποτελεί μια ιστορική ανάμνηση.
Γιώργος Μουρούκας, Θεολόγος
Ρίζες τριπόλεως»

1 σχόλιο:

  1. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200678291696897&set=a.10200638653705972.1073741837.1149086246&type=3&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή