Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΡΕΙΑ!!!

amea
Δεν το χωράει ανθρώπου νους... Άνδρες των ΜΑΤ δε δίστασαν να χτυπήσουν με τις ασπίδες τους τους ανθρώπους με αναπηρία που είχαν φτάσει μέχρι τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των επιδομάτων τους.
Ήθελαν να εισέλθουν στο κοινοβούλιο για να επιδόσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, αλλά όταν η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή, οι συγκεντρωμένοι είδαν να τους περιμένουν δυο κλούβες των ΜΑΤ και μια διμοιρία! Έτσι, παρατάχθηκαν κι εκείνοι μπροστά στις κλούβες.
Αντιπροσωπεία τους, εκτός από τη Βουλή, έφτασε και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Θέλουν να δουν τον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους.
«Οι Ελληνίδες και Έλληνες με αναπηρία δεν προσφέρονται για κοινωνική ευθανασία» είναι το μήνυμα της κινητοποίησης των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), των Χρονίως Πασχόντων και των οικογενειών τους.
Όπως επισημαίνουν, τα περιθώρια φυσικής, κοινωνικής και οικονομικής αντοχής τους είναι περιορισμένα, αφού απειλούνται από την ανεργία, τη φτώχεια αλλά και τον κοινωνικό αποκλεισμό και ζητούν, μεταξύ άλλων, την προστασία των αναπηρικών επιδομάτων, των συντάξεων και των μισθών των ΑμεΑ, αλλά και των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων, ενώ ζητούν εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου