Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ" ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Στον καιρό της κρίσης,
τολμούμε την επανάσταση της αγάπης!
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και πολιτισμού στην ενορία Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
 
     
  
Γεύμα αγάπης
Κάθε μεσημέρι (από Δευτέρα έως και Σάββατο) στις 12.30 στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης προσφέρεται γεύμα αγάπης σε 52 αδελφούς μας.
    
Διανομή οικονομικών βοηθημάτων
Στις 15 κάθε μήνα διανέμονται χρηματικά βοηθήματα σε 27 ενορίτες μας (οικογένειες και ανέργους) που έχουν οικονομικές δυσκολίες.
 
Έκτακτα οικονομικά βοηθήματα
Προσφέρονται καθημερινά (κατόπιν ελέγχου), όπως λογαριασμοί Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε. κ.λ.π., ενοίκια, οδοντιατρικές και ιατρικές δαπάνες, κ.ά.
    
    
Κοινωνικό παντοπωλείο
Στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης (Ελ. Βενιζέλου 59 Α, Χολαργός, τηλ. 210.6540208) γίνεται διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Για τις έκτακτες περιπτώσεις καθημερινά από 11.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ., αλλά και τακτικά κάθε 15 του μήνα σε 47 οικογένειες, και στις 30 του μήνα σε 43 οικογένειες,
 
Διανομή ρούχων, υποδημάτων, ειδών οικιακής χρήσης και παιχνιδιών
Στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης (Ελ. Βενιζέλου 59 Α, Χολαργός, τηλ. 210.6540208) γίνεται επιπλέον διανομή ρούχων, υποδημάτων, ειδών οικιακής χρήσης και παιχνιδιών σε ενδεείς αδελφούς μας., καθημερινά από 11.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ.. Επίσης τις ίδιες ώρες δεχόμαστε καθαρά και σε καλή κατάσταση ενδύματα και προσφορές σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης,
 
Σχολικά είδη σε μαθητές
Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο βοηθά και πάλι φέτος μαθητές οικογενειών, που χρήζουν βοηθείας, στην αγορά των απαραίτητων σχολικών ειδών όχι μόνο στην έναρξη αλλά και σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.. Πληροφορίες στο τηλ. 210.6540208
 
Υποτροφίες σε φοιτητές
Κάθε μήνα συμμετέχουμε στην αγωνία και τις προσπάθειες των φοιτητών και σπουδαστών μας με οικονομικό βοήθημα, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους σε 14 περιπτώσεις νέων μας τακτικά κάθε μήνα.,
  
Ενοριακή τράπεζα αίματος
Χάρις στις δύο αιμοδοσίες που γίνονται δύο φορές κάθε χρόνο στην ενορία μας –άνοιξη και φθινόπωρο- μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες σε αίμα ασθενών ενοριτών μας, οι οποίοι σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους έχουν ανάγκη από την έμπρακτη αγάπη και το ενδιαφέρον μας.
    
Κοινωνικό φροντιστήριο
Δωρεάν μαθήματα αγγλικής γλώσσας.
Πληροφορίες στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης, τηλ. 210.6540208
  
Μαθήματα βυζαντινής μουσικής, ψαλτικής και αναλογίου
Για αρχαρίους : Κάθε Τρίτη, στις 5.00 μ.μ.
Για προχωρημένους : κάθε Δευτέρα, στις 8.00 μ.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους της διδασκαλίας ή στα τηλέφωνα του Ιερού Ναού, 210.6511821 και 210.6564495, για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές.
Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν!
  
Μαθήματα δημοτικών παραδοσιακών χορών
Παραδίδονται κάθε Σάββατο
Στις 4.00 μ.μ. για παιδιά και για νέους,
στις 5:00 μ.μ. για αρχαρίους και
στις 6.00 μ.μ. για προχωρημένους
Στην αίθουσα του "Σημάντρου" (Ελ. Βενιζέλου 59Α, Χολαργός).
Πληροφορίες : 210.6564.492
Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν.  
   
Για τους μαθητές των σχολείων
Επιστολή προς τους Εκπαιδευτικούς από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο για την από κοινού αντιμετώπιση οικονομικών προβλημάτων των μαθητών ή ακόμη και κρουσμάτων υποσιτισμού 
     
    
Θέλουμε να μας βοηθήσεις! Γίνε συνεργάτης στο έργο της αγάπης...
Εάν γνωρίζεις, στη γειτονιά σου ή στην πολυκατοικία σου, κάποιον ενορίτη μας που έχει ανάγκη, μη διστάσεις ! Έλα να μας ενημερώσεις γι΄ αυτόν.
  
Απογευματινή εκδήλωση του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου
Με σκοπό την ενίσχυση των ενοριακών συσσιτίων μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Σήμαντρο»

1 σχόλιο:

  1. Ρε, όσο και να τους γλείψεις, από τη Φανερωμένη, τουλάχιστον, ΔΕΝ γλιτώνεις. Αφού το ξέρεις! Κάνε όσες κωλοτούμπες αντέχεις, εδώ δεν έχεις να κάνεις με ναυαρχίδες, δημοτικούς αστυνόμους, δικαστίνες και Νικολάου. Σκούρα τα πράγματα αυτή τη φορά, Μάκη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή