Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ!


ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!

·        Μέχρι και ως «μάχιμους» στον στρατό,  ήθελαν να στείλουν τους διαβητικούς!!!
·        Σχέδιο της τρόϊκας,  να πεθάνει τους Έλληνες!
·        Το υπουργείο Οικονομικών και η (πιθανώς) η κ. Δρέττα,  πίεζαν για τις μειώσεις των ποσοστών αναπηρίας στους διαβητικούς
·        Η Πολιτεία ενώ δίνει προνοιακά επιδόματα σε λαθρομετανάστες-μετανάστες τα κόβει από τους ανάπηρους Έλληνες!

του Μάκη Βραχιολίδη
Η κοινωνική αναλγησία της Πολιτείας, έφθασε πλέον στα όρια της απανθρωπιάς και κτηνωδίας, σε βάρος των ασφαλισμένων. Σε βάρος ακόμη και των ατόμων με ειδικές ανάγκες ή βαρέως ασθενούντων.
Η χώρα που έχει μπει υπό την κηδεμονία και τις εντολές  της τρόϊκας, με την κατάργηση μισθών, συντάξεων και την επιβολή χαρατσιών, προφανώς εκτελεί μία ακόμη ντιρεκτίβα εξόντωσης του λαού, αυτή που περιλαμβάνει το κόψιμο όλων των επιδομάτων, ακόμη και από τους ανάπηρους. Στο στόχαστρο έχουν μπει πρώτοι οι διαβητικοί και μάλιστα οι άνεργοι ινσουλινοεξαρτώμενοι διαβητικοί.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου, δυο μέρες πριν παραδώσει τα κλειδιά της εξουσίας για την διεξαγωγή των εκλογών της 6ης Μαϊου, έδωσε πισώπλατη μαχαιριά στην κοινωνικά ευαίσθητη ομάδα των διαβητικών! Η υπουργική απόφαση, δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ 1506, Τόμος Β’, /4.5.2012  που υπογράφηκε από τρία συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας), αποτελεί τον «δούρειο ίππο» που οδηγεί στην κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων των διαβητικών. Ως γνωστόν, οι ινσουλινοεξαρτώμενοι άνεργοι διαβητικοί, ελάμβαναν ανά δίμηνο, το ποσό των 620 ευρώ περίπου, το οποίο αποτελεί καίριο και μοναδικό βοήθημα για τις ανάγκες επιβίωσής τους.
Οι αρμόδιοι όμως δήμοι, φαίνεται πως έχουν λάβει εσωτερική οδηγία να μη χορηγούν πλέον το προνοιακό επίδομα, επικαλούμενοι τον παραπάνω νόμο. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, το επίδομα θα χορηγείται  μόνον σε όσους  έχουν  ποσοστό αναπηρίας που ξεπερνά το 67% και η υγεία τους έχει υποστεί βλάβες εξαιτίας του διαβήτη.  Εφεξής δηλαδή το προνοιακό επίδομα, θα λαμβάνουν μόνον όσοι ασθενείς παρουσιάζουν προβλήματα στα μάτια, τα νεφρά, την καρδιά, τα αγγεία κ.λ.π.! Όλοι οι υπόλοιποι ινσουλινοεξαρτώμενοι και ινσολινοθεραπευόμενοι άνεργοι διαβητικοί θα χάσουν το επίδομα, γεγονός παράνομο, όπως μας εξηγεί η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, κα Αθανασία Καρούνου(φωτό): «Τα προνοιακά επιδόματα που δικαιούνται οι διαβητικοί τα ελάμβαναν πάντα με βάση την πάθηση και όχι με το ποσοστό αναπηρίας. Ο διαβητικός είναι ειδική, ευαίσθητη ομάδα ασθενών στους οποίους χορηγείται έτσι κι αλλιώς το προνοιακό επίδομα».
Όταν της εξηγήσαμε ότι ήδη αρκετοί δήμοι αρνούνται πλέον να καταβάλουν το προνοιακό επίδομα στους διαβητικούς, εάν οι τελευταίοι δεν διαθέτουν βεβαιωμένο ποσοστό αναπηρίας 67%, η κ. Καρούνου απάντησε οργισμένη: «Έχουμε τρελαθεί τελείως; Αυτό είναι παράνομο. Δεν έχουν δικαίωμα να ερμηνεύουν κατά το δοκούν τον νόμο. Ισχύει βάσει νόμου το προνοιακό επίδομα για όλους τους ινσουλινοεξαρτώμενους διαβητικούς. Δεν μπορούν να τον καταργήσουν με τέτοιες ερμηνείες, εκτός και αν αντικατασταθεί από νεώτερο νόμο».


Σε ερώτησή μας, εάν η αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου  και η μη χορήγηση του επιδόματος στους δικαιούχους από τους δήμους, υποκρύπτει πρόθεση κατάργησης του νόμου, η κ. Καρούνου ήταν σαφής: «Φαίνεται ότι προσπαθούν να κόψουν το επίδομα και από τους διαβητικούς. Οι διαβητικοί λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα ανεξάρτητα  από το ποσοστό αναπηρίας,  μάλλον όμως  πάνε να εφαρμόσουν τα ποσοστά αναπηρίας και σε αυτό,  με τελικό σκοπό να καταργήσουν  το προνοιακό επίδομα. Δεν θα λαμβάνουν πλέον υπόψη τους την σοβαρότητα της πάθησης αλλά το καθορισθέν ποσοστό  αναπηρίας. Οπότε, αυτοί που είναι κάτω από το 67% δεν θα λαμβάνουν κανένα επίδομα. Επαναλαμβάνω όμως,  ότι είναι παράνομο και αυθαίρετο να καταργούν χωρίς νόμο το επίδομα από τους διαβητικούς».

Όπως  γίνεται αντιληπτό, οι σύλλογοι των διαβητικών, έπεσαν θύματα μεθοδευμένου από την τρόϊκα και τους εντολοδόχους της, σχεδίου. Όλοι οι εκπρόσωποι των διαβητικών είχαν καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους συναρμόδιους υπουργούς, Σαχινίδη (Οικονομικών), Κουτρουμάνη (Εργασίας) και Λοβέρδο (Υγείας), με πρωτοπόρο στον αγώνα τους, την Πρόεδρο της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΔΙΑ) κ. Καρούνου. Έπεσαν όμως θύματα μεθοδευμένου σχεδίου που τελικά οδηγεί στην κατάργηση του προνιακού τους επιδόματος.  Την ίδια ώρα που οι Σύλλογοι των διαβητικών πάσχιζαν να εξασφαλίσουν ως ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας το 50% τα συναρμόδια υπουργεία είχαν διττό σχέδιο: Από την μια μεριά  τούς πίεζαν για να κατέβει το ποσοστό αναπηρίας των διαβητικών στο 10%-15% και από την άλλη, με τον επανακαθορισμό των ποσοστών αναπηρίας, στόχευαν στο κόψιμο του προνοιακού επιδόματος από τους διαβητικούς εκείνους που είχαν ποσοστό ανπηρίας κάτω του 67%. 

«ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ»
Το υπουργείο Οικοκονομικών και η κ. Δρέττα (πρώην γ.γραμματέας) φαίνεται πως έκανε ...όλη την δουλειά..

<b>Αθηνά Δρέττα</b><br> «Μου ερχόταν να βάλω τα κλάματα»«Μας πίεζαν αφάνταστα για να κατεβάσουν το ποσοστό αναπηρίας στο 10% με 15%. Ο πίνακας προσδιορισμού που είχαν βγάλει,  μάς έδινε τόσο χαμηλά ποσοστά αναπηρίας» λέει η κ. Καρούνου και συνεχίζει: «Πολεμήσαμε μέχρι τελευταία στιγμή και δώσαμε τεράστιο αγώνα να εξασφαλίσουμε το 50% αναπηρίας στους διαβητικούς. Και τα καταφέραμε. Ήταν μεγάλη επιτυχία που κατοχυρώσαμε το ποσοστό του 50%. Ποτέ έως σήμερα δεν το είχαμε. Από το 1993,  η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αγωνίζεται για να αποδοθεί το ποσοστό αυτό με βάση τα επιστημονικά κριτήρια. Τόσα χρόνια γινόταν μια μεγάλη αδικία, καθώς το ποσοστό που δινόταν δεν ήταν βασισμένο σε επιστημονικά κριτήρια».
Προσέξατε; Οι Σύλλογοι των διαβητικών μιλούσαν με επιστημονικούς όρους και πάσχιζαν να εξασφαλίσουν τα επιστημονικώς αυτονόητα, αλλά την ίδια ώρα, κάποια υπουργεία τους αντιμετώπιζαν ως ...χαμένο χρήμα από τα ταμεία του κράτους!
--Από πού δεχτήκαμε μεγάλες πιέσεις για να εκμηδενιστεί το ποσοστό αναπηρίας από τους διαβητικούς; Από τον κ. Κουτρουμάνη;
Καρούνου: «Όχι, ίσα-ίσα ο κ. Κουτρουμάνης βοήθησε πάρα πολύ».
--Ποιος σας πίεσε; Η κα Δρέττα;
Καρούνου:  «Ε, τώρα, δεν μπορώ να σας πω ονόματα ούτε να μπω σε λεπτομέρειες. Ο Πρόεδρος των ΑΜΕΑ ήταν τελικά αυτός που πραγματοποίησε με έναν-έναν τις συναντήσεις για την εξασφάλιση των υπογραφών τους»

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ... ΩΣ  ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ!
Εάν οι Σύλλογοι των διαβητικών δεν έδιναν μέχρις εσχάτων την μάχη τους για την εξασφάλιση αναπηρίας του 50% και είχε περάσει της τρόϊκας η απαίτηση μέσω της κατάργησης των αναπηρικών και προνοιακών επιδομάτων, σήμερα οι διαβητικοί θα είχαν χάσει όλα τα κοινωνικά προνόμια. Θα ήταν υποχρεωμένοι ακόμη και στον στρατό ως μάχιμοι στρατιώτες να υπηρετήσουν! Διότι ως γνωστόν, μια αναπηρία του 10% δεν απαλάσσει κανέναν από την στρατιωτική του θητεία! Φαντάζεστε έναν στρατιώτη με διαβήτη, να σηκώνει το όπλο ή να κάνει εξαντλητικές πεζοπορίες; Θα παθαίνει υπογλυκαιμία, θα σωριάζεται στο έδαφος με άμεσο κίνδυνο να πεθάνει!
«Ο τρόπος ζωής ενός διαβητικού δεν συνάδει με την ζωή ενός στρατιώτη και αυτό αν και αυτονόητο, το καταφέραμε ύστερα από αγώνα να το κατοχυρώσουμε, με βάση την πάθηση του ασθενούς» λέει η κ. Καρούνου.

ΣΤΟΧΟΣ: ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Στις ευρωπαϊκές χώρες, οι διαβητικοί αντιμετωπίζονται με ανθρωπιστικά κριτήρια. Στην Γερμανία για παράδειγμα, η οποία έχει επιβάλλει επικυριαρχία στην χώρα μας, το 50% έχει καθοριστεί ως μίνιμουμ ποσοστό αναπηρίας για τους διαβητικούς. Και όμως, εδώ όπου υποτίθεται η Γερμανία διά της τρόϊκας, ήρθε για να βελτιώσει το κοινωνικό κράτος, η ντιρεκτίβα που δόθηκε, ήταν να πιέσουν την  Ομοσπονδία των Διαβητικών, ώστε να εξαφανιστεί το ποσοστό αναπηρίας τους στο 10-15%. Χαρακτηριστικά επίσης να αναφέρουμε ότι  σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Σκανδιναβία αλλά και στην Μεγάλη Βρετανία, οι διαβητικοί αντιμετωπίζονται ως ανάπηροι, ισότιμα και χωρίς ποσοστό, με όλες τις ομάδες αναπήρων.

Στην χώρα μας συμβαίνει επίσης το εξής τρελό: Η Πολιτεία φροντίζει να χορηγεί διάφορα προνοιακά επιδόματα σε λαθρομετανάστες ή μετανάστες. Την ίδια ώρα όμως κόβει τα προνοιακά επιδόματα από τους άνεργους διαβητικούς!

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ

Ο Νόμος που αφορά στους διαβητικούς, υπεγράφη από τρία συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας) δυο μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαϊου, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1506, Τόμος Β’, στις 4.5.2012.
Σύμφωνα με την ανωτέρη υπουργική απόφαση,το επίδομα αναπηρίας το δικαιούνται πλέον όσοι διαβητικοί έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% με την ύπαρξη επιπλοκών και της εξέλιξης τους, βάσει τεκμηριωμένων ιατρικών και επιστημονικών στοιχείων. Επίσης, σύμφωνα με το νέο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας, αποδίδεται στους ινσουλινοεξαρτώμενους (Τύπου 1 διαβήτης) αλλά και στους ινσολινοθεραπευόμενους (Τύπου 2 διαβήτης) οι οποίοι ρυθμίζονται πλέον με ινσουλίνη, ποσοστό 50% με τη βεβαίωση της πάθησης.
Επιπλέον, η κ. Καρούνου τόνισε ότι επετεύχθη και η μείωση ποσοστού
συμμετοχής των ασφαλισμένων από 25% σε 10% όσον αφορά στα
αντιδιαβητικά δισκία. Σχετικά με την ασάφεια που είχε προκύψει με τον ΕΟΦ για τη συμμετοχή των ινσουλινοθεραπευομένων στην ινσουλίνη, η κ. Καρούνου τόνισε ότι «η ασάφεια λύθηκε και ότι η συμμετοχή είναι 0%, γεγονός που σημαίνει ότι η ινσουλίνη είναι δωρεάν τόσο για τους ασθενείς με διαβήτη τύπου Ι όσο και για εκείνους με διαβήτη τύπου ΙΙ».

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

Αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι διαβητικοί λόγω του ζητήματος που προέκυψε ανάμεσα στην Πολιτεία και τους φαρμακοποιούς, κάτι που αναγκάζει τους διαβητικούς να πληρώνουν από την τσέπη τους τα πανάκριβα φάρμακά τους, η  κ. Καρούνου απευθύνοντας έκκληση προς την Πολιτεία να διευθετήσει το θέμα τόνισε: «Η θεραπεία για το διαβήτη είναι πολύ ακριβή. Η μη αποδοχή των συνταγών από τους φαρμακοποιούς μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία για τη ζωή των ασθενών με διαβήτη».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου