Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ CARREFOUR ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ!

Στην πρωτοφανή κίνηση να εγκαταστήσουν εντός των πολυκαταστημάτων ενεχυροδανειστήρια προχώρησαν τα Carrefour που πλέον ελέγχονται εξ ολοκλήρου από τον όμιλο Μαρινόπουλου.
Τα ενεχυροδανειστήρια Gold Buyers λειτουργούν μετά από συμβάσεις με την Carrefour και προβαίνουν σε συναλλαγές με τους πελάτες των super markets οι οποίοι προφανώς βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και ενδεχομένως να δίνουν τα κοσμήματά του προκειμένου να λάβουν σε αντάλλαγμα μετρητά και να προχωρήσουν σε αγορές προϊόντων άμεσης ανάγκης.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το περιεχόμενο των συμβάσεων της Gold Buyers με την Carrefour δηλαδή αν η αλυσίδα Super Market ενοικιάζει μόνο το χώρο ή έχει και ποσοστά επί του τζίρου ή των κερδών.



Επισημαίνεται ότι η Gold Buyers ελέγχεται από εταιρία με Βρετανική έδρα και την επωνυμία Euro Bullion (Greece) και διοικείται από Βρετανούς. Μάλιστα φαίνεται να έχει προβεί σε 3 αλλαγές έδρας από το 2010 που ιδρύθηκε.
Φανταστείτε δηλαδή τον έλληνα καταναλωτή που πάει στο super market να ψωνίσει, μη έχοντας την δυνατότητα πολλές φορές να αγοράσει τα απαραίτητα, να τον δελεάζεις δίνοντάς του την ευκαιρία να εκποιήσει ακόμη και τη βέρα του για να αγοράσει ένα κιλό ντομάτες. Αίσχος κύριοι. Γιατί το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό!!!!


Δεν γνωρίζουμε το κατά πόσον η συγκεκριμένη αλυσίδα supermarket είναι και μέτοχος των ενεχυροδανειστηρίων, γιατί πρόκειται για εταιρία με έδρα στο εξωτερικό, αλλά ακόμη και να μην είναι, για λίγα ευρώ ενοίκιο........
fpress.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλά που το θυμηθηκατε αυτό??? Περσινό βασικά και επίσης τι σε πειράζει σε αναγκαζει κανείς να πας και να δώσεις ενέχυρο??? Ασχετο το ότι αυτό το κιόασκι δεν είναι της εταιρείας αλλά το ότι έχουν ανοίξει σε κάθε γωνία της Αθήνας δεν σε πειράζει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή