Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΛ! "Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ"

Η ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ
Διάβασα το σχόλιο και το άρθρο. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ο άνθρωπος έχει δίκιο να εξίσταται. Έτσι είναι τα πράγματα και ακόμα χειρότερα. Έχουμε τρομερό πρόβλημα νοοτροπίας στη χώρα. Η νοοτροπία (ή ονο-τροπία) που υπάρχει καλλιεργήθηκε χρόνια και δεν πρόκειται να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό ας το χωνέψουμε για να ξεκινήσουμε από κάποια δεδομένα. Επίσης ας χωνέψουμε ότι κανένας δεν θα έρθει να μας σώσει από ανιδιοτελή αισθήματα ή γιατί αυτό είναι το δίκαιο να γίνει. Κανένας δεν θα παλέψει για μας αν δεν παλέψουμε κι εμείς. Ο αγώνας πρέπει να είναι συλλογικός.
Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι βιώνουμε τα αποτελέσματα της κακής πολιτικής που ασκήθηκε χρόνια στην οποία ήμασταν συμμέτοχοι: ήμασταν γιατί δεν αναζητήσαμε, γιατί δεν κοιτάξαμε πίσω από την προπαγάνδα, γιατί βολευτήκαμε, γιατί δεν δώσαμε παιδεία στα παιδιά μας, γιατί δεν τα μάθαμε να ενημερώνονται και να ψάχνουν. Δεν λέω ότι όλοι ανεξαιρέτως το κάναμε, ούτε ότι το κάναμε στον ίδιο βαθμό. Κάποιους τους παίρνει η μπάλα. Μιλάω για την πλειοψηφία. Ο καθένας ας αναλογισθεί τις ευθύνες του, πριν κοιτάξει τον διπλανό του.
Ο αγώνας για την πολιτική επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει. Κάποιοι σήμερα μιλάνε με ονόματα. Κάποιοι σήμερα συγκρούονται με τα μεγαλύτερα συμφέροντα. Κάποιοι σήμερα μιλάνε για πράγματα που κανείς δεν τόλμησε στο παρελθόν να μιλήσει. Σήμερα, ο κ. Καμμένος δικαιώνεται σε όσα έλεγε εδώ και χρόνια και στις καταγγελίες του και τον λοιδορούσαν. Ποιος μίλαγε για τον Τσοχατζόπουλο και το ΚΥΣΕΑ εδώ και χρόνια; Ποιος αποκάλυψε το σκάνδαλο των CDS και το PSI; Σήμερα κάποιοι είναι φυλακή κι άλλοι διώκονται. Πήρε χρόνια αλλά η δικαίωση ήρθε και ακόμα δεν έχει τελειώσει.
Λέτε από το 2009 κι έχουμε φτάσει στο 2014. Ο κόσμος φοβάται. Έχει απλώσει το σύστημα ένα πέπλο τρόμου πάνω από την Ελλάδα. Το ξέρετε ότι ακόμα κάποιοι φοβούνται να πουν τη γνώμη τους, μη χάσουν τη δουλειά τους και πως θα ζήσουν; Ας μη  τη πουν. Μπορούν τη κρίσιμη ώρα να ψηφίσουν αυτούς που με εντιμότητα δίνουν τόσο καιρό αυτόν τον αγώνα; Με κίνδυνο. Εις βάρος του προσωπικού τους συμφέροντος. Όπως ο Πρόεδρός μας. Σήμερα, θα ήταν υπουργός αν δεν φώναζε και θα ζούσε πλουσιοπάροχα χωρίς άγχος. Αλλά ήθελε τα παιδιά του να είναι περήφανα. Άνθρωποι τέτοιου αγωνιστικού φρονήματος και ανυπόταχτης προσωπικότητας δίνουν όχι μόνο ελπίδα αλλά εμπνέουν και εμπιστοσύνη. Άλλοι συστρατεύθηκαν  με προσωπικό κόστος και είναι σήμερα παρόντες. Δεν κάθονται σπίτι τους να κλαίνε τη μοίρα τους και να βρίζουν εξ αποστάσεως, μπήκαν ενεργά στη μάχη.
Προσωπικά, πληττόμενη από την κρίση είμαι κι εγώ και η οικογένειά μου. Δεν έκατσα σπίτι μου να βρίζω και να μεμψιμοιρώ. Αλλά αγωνίζομαι με τα μέσα που έχω. Για να τους νικήσεις πρέπει να το κάνεις εκ των έσω.
Δεν φθάνουν όμως κάποιες ηγετικές φυσιογνωμίες, κάποιοι δημοσιογράφοι. Θέλει τους πολίτες ενωμένους απέναντι στο σύστημα των διαπλεκόμενων. Ποιος Τζήμερος; Αυτός στηρίζει τη Μέρκελ (βλ. δημόσιες ανακοινώσεις). Ποιο ΚΚΕ; Αυτοί δεν ενδιαφέρονται να κυβερνήσουν (βλ. δηλώσεις Παπαρήγα). Κάποιοι έλεγαν «θα τους δείξουμε εμείς» και μπήκαν στην ελληνική βουλή κι από τότε εντελώς παθητικά βάζουν την υπογραφή τους και στηρίζουν την συγκυβέρνηση μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο με τις ψηφοφορίες τους. Ποια Χρυσή Αυγή; Μπήκαν μέσα στη Βουλή και ορισμένοι από αυτούς γαυγίζουν την ώρα που ταυτόχρονα ψήφιζαν φασιστικά νομοσχέδια της συγκυβέρνησης. Πότε χτυπήσανε τα μεγάλα συμφέροντα με ονόματα; Παρέσυραν τόσο κόσμο, Έλληνες πατριώτες που αγανάχτησαν.
Λογικό, κάπου έχει ανάγκη ο καθένας να στραφεί. Εμείς είπαμε από τη πρώτη στιγμή την αλήθεια, και σήμερα επιβεβαιωνόμαστε. Σήμερα κάποιοι μπαίνουν φυλακή. Γιατί εμείς φωνάξαμε και τους ξεμπροστιάσαμε. Μας έλεγαν ότι δεν μπαίνουμε στη Βουλή και πήραμε 11%. Παλέψαμε Έλληνες πολίτες, χωρίς λεφτά και με όλο το σύστημα απέναντι και αντέξαμε. Αντέχουμε και σήμερα. Ψάχνουν να δουν πώς θα μας διαλύσουν. Είναι τόσο δυνατά αυτά που μας ενώνουν  που διαβεβαιώνουμε πως παραμένουμε ενωμένοι, ισχυροί και πρωτοπόροι.
Η πολιτική επίθεση δεν είναι αόριστη, είναι πολύ συγκεκριμένη. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να κλείνει τα αυτιά του στις σειρήνες της προπαγάνδας. Γιατί λέτε χρησιμοποιούμε τόσο πολύ το ίντερνετ; Είναι τυχαίο; Γιατί εκεί δεν μας φιμώνουν. Γιατί εκεί κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση στο το τι λέει ο καθένας και να εξάγει τη γνώμη του. Αυτό λέμε. Να μπει στη διαδικασία να ενημερώνεται. Όχι να ψηφίζει με συνθήματα που ακούει. Αυτό αν το καταφέρουμε θα έχουμε κάνει ένα βήμα στην αλλαγή νοοτροπίας. Και ήδη σας λέω ότι έχουν γίνει τέτοια βήματα και πολλοί περισσότεροι ασχολούνται πλέον. Σε εμάς ήρθαν πολίτες που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί και σήμερα είναι βουλευτές και στελέχη του Κινήματος. Τι περισσότερο έχουν; Δεν είναι από τζάκια, έχουν ζήσει και ζουν στην ελληνική πραγματικότητα. Ξέρουν πως βγαίνουν τα λεφτά και πως είναι να παλεύεις για ένα καλύτερο μέλλον και να επιβιώσεις. Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητοι Έλληνες, μεταφέρουν το μήνυμα παντού. Ενημερώνουν τον κόσμο. Αυτό που δεν κάνουν τα διαπλεκόμενα μήντια.
Το χάος δεν θα επιτρέψουμε να έρθει στη χώρα. Δεν θα μας βοηθήσει σε τίποτα. Απλά θα καταστραφεί κι άλλος κόσμος. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε ολοκληρωμένη και πραγματοποιήσιμη λύση για την επόμενη μέρα. Για αυτό δεν λέμε μόνο ανατροπή. Λέμε και εθνική ανασυγκρότηση. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Βάσει του εθνικού συμφέροντος. Διαβάστε το. Είναι στην ιστοσελίδα μας. Διαβάστε το με προσοχή. Διαβάστε τις προγραμματικές δηλώσεις των άλλων και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη.
Έχουμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές. Εκλογική διαδικασία που απαξιώθηκε πολύ στην Ελλάδα. Δεν είμαστε μόνοι μας στο διεθνές σύστημα για να κοιτάμε το εσωτερικό της χώρας. Έξω υπάρχουν συμφέροντα. Ας δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις διαπραγματευτικές μας ικανότητες για να βρούμε ερείσματα. Αν πάμε σε απομονωτισμό τελειώσαμε.  Στην Ευρώπη ήδη υπάρχει συζήτηση για την εξέλιξη της. Έχει χυθεί πολύ αίμα σε αυτή τη γη και υπάρχει μεγάλη ιστορία για να γίνει ομοσπονδοποίηση, δηλ. κιμαδοποίηση των ιστορικών λαών της Ευρώπης. Υπάρχουν κι άλλες χώρες που επιθυμούν την επαναφορά του έθνους κράτους στο προσκήνιο. Κι άλλες δυνάμεις. Όσο πιο δυνατές είναι αυτές οι φωνές στα κέντρα λήψης αποφάσεων, όσο πιο πολλές είναι τόσο περισσότερο θα ενισχυθεί αυτή η τάση κι όχι αυτοί που επιθυμούν να γίνουμε όλοι ένα, υπό μια ηγέτιδα δύναμη και τις αποφάσεις να τις παίρνουν οι τραπεζίτες κι οι τεχνοκράτες. Αν επικρατήσουμε αυτό το ρεύμα στην ΕΕ η Γερμανία θα περιοριστεί στις ηγεμονικές της αξιώσεις. Εδώ έχει μερίδιο ευθύνης κάθε Έλληνας πολίτης στις ευρωεκλογές. Η αποχή-«δεν ασχολούμαι» ενδυναμώνει την τάση της ομοσπονδοποίησης.
Εμείς είμαστε η δύναμη της ανατροπής και της νέας εθνικής πορείας με ολοκληρωμένη πρόταση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι το 2020. Θα έχουμε πεθάνει μέχρι τότε. Η ανατροπή πρέπει να γίνει άμεσα. Άμεσα και με δημοκρατικό τρόπο. Να μην επιτρέψουμε Έλληνας να στραφεί ενάντια σε Έλληνα. Αλλού είναι ο εχθρός. Καλά θα κάνουμε όλοι να ενημερωνόμαστε και στη κρίσιμη ώρα να παρέμβουμε. Ειρηνικά. Με δημοκρατικές διαδικασίες. Τίποτα δεν θα αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη και τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα. Δεν πρέπει να πέσουμε αμαχητί. Δεν έχουμε το περιθώριο να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και αμίλητοι. Είναι στο χέρι μας.

Δείτε και αυτή τη συνέντευξη:

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον
Με εκτίμηση,

Μανταλένα 



3 σχόλια:

  1. Εγώ σας ευχαριστώ για την απάντηση αλλά απάντηση ...δεν πήρα !.
    Με ευχολόγια ,γενικόλογα ,αοριστίες περί internet και περιγραφή της κατάστασης που τη ζω όπως όλοι δεν λύνεται το θέμα.
    Επαναλαμβάνω ότι αν δεν βγει ένα πρόσωπο να οδηγήσει τους Έλληνες από τον πνευματικό κόσμο,τον στρατιωτικό κόσμο, από τον πολιτικό κόσμο ή από την ίδια την κοινωνία ,αδυνατώ να καταλάβω πως θα επέλθει αυτή η πολυπόθητη ανατροπή που διάολε ,ποτέ δεν έρχεται !
    Μερικές φορές αναρωτιέμαι ,μήπως είμαι εγώ ο εκλεκτός ; Ποιος Καμμένος και ποιος Χλωρός,ποιος Σαμαράς και ποιός Βενιζέλος,ποιος Τσίπρας και ποιος Μιχαλολιάκος ,ποιος Κουτσούμπας και ποιος Γαρδούμπας θα μας βγάλουν από το βασανιστικό τέλμα που έχουμε όλοι πέσει ;
    Μήπως είμαι τελικά εγώ και αντί να γράφω και να αγχώνομαι ,είναι καλύτερα να βγω μπροστά και να συνεπάρω τα πλήθη για να με ακολουθήσουν στον δρόμο προς την ανατροπή ;
    Όμως πάλι προσγειώνω τις σκέψεις μου γιατί δεν είμαι μασόνος ούτε ροταριανός ούτε καν λαϊονιστής ,δεν είμαι μέλος της Αθηναϊκής λέσχης και δεν έχω χρήματα που μπορώ να διαθέσω γι αυτόν τον σκοπό .
    Πείτε μου κυρία Μανταλένα , πως μπορώ να βγω μπροστά και να ηγηθώ της προσπάθειας αυτής ;
    Πείτε μου , θα προδίδατε ποτέ τον αρχηγό σας για μένα ;
    Καληνύχτα σας κυρία Μανταλένα μου και Καλή χρονιά (δεν τα έχουμε πει) !!!

    Ειλικρινά και πάλι σας ευχαριστώ για τον κόπο που μπήκατε να μου απαντήσετε άσχετα αν με καλύπτει ή όχι αυτή η απάντηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία Μανταλένα ,

    τελειώνετε στον επίλογο της απαντήσεως σας με την εξής φράση :

    " Δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα. Δεν πρέπει να πέσουμε αμαχητί. Δεν έχουμε το περιθώριο να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και αμίλητοι. Είναι στο χέρι μας."

    ΑΠΑΝΤΩ :

    Την ελπίδα την έχουμε ήδη χάσει .Όσο δεν γίνεται κάτι συνταρακτικό η ελπίδα έχει χαθεί εκτός αν μιλάμε όχι για την ελπίδα που όντως πρέπει να υπάρχει ως πραγματικότητα αλλά για την ελπίδα ως όραμα !
    Γράφετε ότι δεν πρέπει να πέσουμε αμαχητί .Πολύ σωστή φράση μόνο που για να πέσει κανείς αμαχητί σημαίνει ότι δεν πολέμησε γιατί είναι άλλο πράγμα να πολεμίσεις και να πέσεις και άλλο πράγμα να μην πολεμήσεις και να πέσεις και εννοώ στο πεδίο της μάχης και όχι στα μετόπισθεν ή σε ένα θεωρητικό πεδίο μάχης ενός θεωρητικού πολέμου μέσω των blogs,των ιστοσελίδων και των καφετεριών .
    Το περιθώριο να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και αμίλητοι όντως μέχρι στιγμής το έχουμε και αυτό κάνουμε .Υπάρχει το περιθώριο της ελεγχόμενης κατάστασης στην οποία ζούμε,να μας δίνει τη δυνατότητα ακόμα να μιλάμε και άρα δεν είμαστε αμίλητοι ενώ μας δίνει και τη δυνατότητα να μην έχουμε σταυρωμένα τα χεράκια μας αλλά να κάνουμε και κινήσεις με αυτά,να τρίβουμε τα μάτια μας, τα αυτιά μας , να τα κινούμε τέλος πάντων παντοιοτρόπος προς κάθε κατεύθυνση αλλά μέχρι ...εκεί !
    Είναι όπως τα προκαταρκτικά χάδια που δεν προχωρούν στο ...."τελείωμα" αλλά μένουν πάντα προκαταρκτικά μέχρι που στο τέλος ο ένας εκ των δύο ή και οι δύο βαριούνται να συνεχίσουν.
    Παραμένουν λοιπόν όλα αυτά στο χέρι μας .Το θέμα είναι αν παραμένουν και στο πόδι μας και καταλαβαίνετε τι εννοώ.
    Για να σας βοηθήσω, με τα χέρια μας κάνουμε κινήσειςενω καθόμαστε χωρίς να κινούμεθα μετά των ποδιών μας !Αυτά μένουν ακίνητα ή απλά κουνιούνται ελάχιστα στον καναπέ μας ή στις καφετέριες ενώ τα χέρια μας κινούνται περισσότερο από τα πόδια .
    Πεποίθηση μου είναι ότι θα πρέπει για να αλλάξουν τα πράγμα να κινούνται και τα πόδια το ίδιο ή και περισσότερο από την κίνηση των χεριών μας .....καταλαβαίνετε τοιουτοτρόπως και παντοιοτρόπως !
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΛ! "Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ"
    Η ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ.

    Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ

    Κυρία Μανταλένα πείτε μας - όπως και εσείς γράφετε και λέτε κατ'επέκτασην - ποιά είναι εκείνη η πολιτική επίθεση που λέτε ότι κάνετε έτσι ώστε δεν θα επιτρέψετε το χάος να έρθει στη χώρα ;
    Κατ' αρχήν το χάος είναι στη χώρα, υπάρχει και υπάρχει εκτός από το χάος που βλέπουμε και το χάος που δεν βλέπουμε,το εν δυνάμει χάος,δηλαδή.

    Πείτε μας λοιπόν 1-2-3-4-5-6-7-8-9- 109 - 10009 πραγματάκια που συνιστούν "πολιτικές επιθέσεις" και που δεν θα επιτρέψουν τη χώρα να οδηγηθεί στο χάος .

    Συγκεκριμένα πράγματα .
    1)
    2)
    3)
    4)
    ..............................και ούτω καθεξής .........

    και πάλι ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση σας .Θα σας απαντήσω και εγώ μετά πάλι.
    Είναι ωραίο το παιγχνίδι και μου αρέσει πολύ .....έχει ενδιαφέρον ,είναι ας πούμε
    Tre forme interrogative avec beaucoup interesse . ..........
    Ένα ατέρμονο παιγχνίδι αλήθειας και ψέματος το οποίο δεν μπορεί !
    Κάποια στιγμή θα έχει ενα τέλος και εκεί θα δούμε ποιός είναι ο νικητής.
    Η αλήθεια ή το ψέμα .
    Ισοπαλία δεν υπάρχει !
    Υπάρχει η Αλήθεια και το Ψέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή