Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ: "ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ...ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΟΥ...ΧΑΘΗΚΕ"!

Ο Παναγιώτης Αποστόλου, παλαιό στέλεχος του  ΛΑΟΣ που έφυγε από το κόμμα τον Νοέμβριο του 2011, με συνέντευξή του στη Real News δίνει
τη χαριστική βολή στον Γιώργο Καρατζαφέρη. Δεν αναφέρεται μόνο στις offshore εταιρείες για τις οποίες λέει ότι βοούσαν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος για συμμετοχή του Καρατζαφέρη σε offshore εταιρείες, αλλά κυρίως αναφέρεται στο περιβόητο 1 εκατομμύριο ευρώ που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ στο Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής. Ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από μίζες...

Το ρεπορτάζ της Δήμητρας Πανανού έχει ως εξής:
Εισαγγελική παρέμβαση για το «χαμένο» εκατομμύριο που έδωσε το 2009 στο Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ζητά ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπήςτου κόμματος Παναγιώ­της Αποστόλου.
Μετά τις αποκαλύψεις της Realnews ότι offshore εταιρείες που ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ είναι πιθανό να εμπλέκονται σε σκάν­δαλο εξοπλιστικών προγραμμάτων, και πιο συ­γκεκριμένα στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma, ο Π. Αποστόλου κάνει λόγο για «ένοχη σιωπή» του Γ. Καρατζαφέρη, τόσο γύ­ρω από την «τύχη» του 1 εκατ. ευρώ το οποίο δόθηκε από τα ταμεία του κόμματος όσο και γύρω από τη διαχείριση επιχορηγήσεων ύψους άνω των 25 εκατ. ευρώ που έλαβε ο ΛΑΟΣ τα τελευταία χρόνια από τη συμμετοχή του στην ελληνική Βουλή και την Ευρωβουλή.
Οι επιχορηγήσειw
«Ζητώ την παρέμβαση του εισαγγελέα για να δούμε πού πραγματικά πήγε το 1 εκατ. ευρώ μετά την κατάργηση του ταμείου, τον Ιανουά­ριο του 2010. Τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τις κρατικές επιχορηγήσεις του ΛΑΟΣ, δη­λαδή από το υστέρημα των Ελλήνων. Η Δικαι­οσύνη πρέπει να ερευνήσει, παράλληλα, και τις καταγγελίες μου σχετικά με τις κρατικές επιχο­ρηγήσεις που έλαβε το κόμμα και για ποιους σκοπούς διατέθηκαν. Με επιστολή μου προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ είχα ζητήσει να γίνει οικονομικός έλεγχος προκειμένου να φανεί η χρηστή διαχείριση τους. Ο Γιώργος Καρατζα­φέρης αρνήθηκε πεισματικά να απαντήσει», τονίζει ο Π. Αποστόλου.
Όπως αποκαλύπτουν ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και ένα από τα παλαιότερα στελέχη του κόμματος κα­θώς και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ Μιχάλης Βάρδας ήδη από το 2007 είχαν ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο στα ταμεία του κόμματος χωρίς ωστόσο, να υπάρξει πο­τέ επίσημη απάντηση. Οι πιέσεις, μάλιστα, που άσκησε στη συνέχεια ο Π. Αποστόλου είχαν ως αποτέλεσμα, υποστηρίζει ο ίδιος, τη διαγραφή του. Αναφερόμενος, δε, στις offshore εταιρείες του Γ. Καρατζαφέρη, λέει ότι εδώ και χρόνια ήταν «κοινό μυστικό» στα κεντρικά γρα­φεία του κόμματος.
Ο Γ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει ότι αγνοεί την τύχη του 1 εκατ. ευρώ. «Δεν ξέρουμε ακό­μα πού είναι η επιταγή. Την ψάχνουμε», δήλω­νε στον Τύπο το 2010, ενώ σε άλλη δήλωση του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ έδωσα το 1 εκατ. ευρώ πέρυσι στο ταμείο κατά της φτώχειας και το ψάχνω. Ρωτώ υπουργούς μέσα στη Βουλή. Εδώ όμως έφαγαν τα λεφτά της Siemens, δεν θα φάνε το εκατομμύριο αυτό;».
«Ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης διατηρεί λογαριασμό όψεως σε τράπεζα έχει την άμεση δυνατότητα να πληροφορηθεί εάν οι εκδιδόμε­νες επιταγές έχουν εισπραχθεί από τον δικαιού­χο ή εάν έχουν επιστραφεί λόγω μη είσπραξης στον εκδότη. Εάν έχει εισπραχθεί, έχει τη δυνα­τότητα να μάθει από ποιον έχει εισπραχθεί και πότε. Κάτι τέτοιο, όμως δεν το έπραξε ο κ. Καρα­τζαφέρης και πλέον εγείρονται πολλά ερωτήμα­τα», αναφέρει ο Π. Αποστόλου, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για κοροϊδία του ελλη­νικού λαού. Και συνεχίζει: «Οι εισαγγελικές Αρ­χές θα πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα, από τη στιγμή μάλιστα που ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει δηλώσει ότι κάποιοι φάγανε τα λεφτά».
Ο έλεγχος
Την άνοιξη του 2012, αμέσως μετά την παταγώ­δη εκλογική αποτυχία του κόμματος στις εκλο­γές της 6ης Μαΐου, ο Π. Αποστόλου με επι­στολή του είχε ζητή­σει οικονομικό διαχει­ριστικό έλεγχο για τη διαφάνεια των χρημα­τοδοτήσεων που έλα­βε το κόμμα από την είσοδο του στην ελ­ληνική Βουλή το 2007 και το 2009 και από την είσοδο του στην Ευρωβουλή το 2004 και το 2009. Καλού­σε, μάλιστα, τον υπεύ­θυνο για τα οικονομι­κά ζητήματα του ΛΑ­ΟΣ και αντιπρόεδρο
του κόμματος Κωνσταντίνο Σκανδαλάκη αλλά και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, να προσκομίσουν τα πλήρη στοιχεία εσόδων-εξόδων του κόμματος, μεταξύ των οποίων και αντίγραφα των κινήσεων των τραπεζι­κών λογαριασμών του ΛΑΟΣ.
«Αυτή η επιστολή είχε ως αποτέλεσμα να με καλέσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης να συζητήσουμε στα γραφεία του κόμμα­τος. Έτσι, παρά τη διαγραφή μου από το κόμμα τον Νοέμβριο του 2011, για το καλό του κόμματος αποδέχτηκα την πρόταση και έκπληκτος τον άκουσα να μην κάνει λόγο για το περιεχό­μενο της επιστολής μου, αλλά να μου ζητά την άνευ όρων επιστροφή μου στο κόμμα, προκειμένου να τον βοη­θήσω να εκλεγεί ο ΛΑΟΣ στις επαναληπτικές εκλο­γές της 17ης Ιουνίου. Η απάντηση μου βεβαίως ήταν "όχι"», αναφέρει.
Όσον αφορά το αν γνώ­ριζαν βουλευτές του κόμματος για τη συμμετοχή του Γ. Καρα­τζαφέρη σε offshore εταιρείες ο Π. Αποστόλου τονίζει: «Βοούσε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος η φήμη περί κατοχής ή συμμετο­χής του κ. Καρατζαφέρη σε offshore εται­ρείες. Άλλωστε, η θεωρημένη "κακοδιαχεί­ριση" των χρημάτων που λάμβανε ο ΛΑ­ΟΣ από τη χρηματοδότηση του κόμμα­τος από την Ε.Ε. οδήγησε τον κ. Μιχάλη Βάρδα, γραμ­ματέα της Κ. Ε. του ΛΑΟΣ, να καταθέσει στις 14 Μαρτίου 2007 επιστολή προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, με την οποία ζητού­σε στην Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιούταν στις 17/3/2007 να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις σε σχέση με την οικονομική διαχείριση και διαφάνεια του κόμματος. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αρνήθηκε και τότε τον έλεγχο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου