Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΕΚΤΕΝΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

Μετά τα όσα διαμείφθηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού (δείτε εδώ το δημοσίευμά μας) ανάμεσα στον Χάρη Κουγιουμτζόπουλο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Οικονόμου, καθώς και την άποψη του τελευταίου για το συμβάν (δείτε εδώ τα όσα είπε ο κ. Οικονόμου), έχουμε την απάντηση του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου. 


Κύριε Βραχιολίδη,
Η αλήθεια είναι ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού...

Συμβουλίου βγήκα εκτός εαυτού καθώς με απόλυτη ευθύνη του προέδρου το ανώτατο συλλογικό όργανο του Δήμου μας έχει μετατραπεί σε «όμιλο συζητητών». Οποιος θέλει παίρνει το λόγο, ότι θέλει λέει, όσο χρόνο θέλει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια χάβρα όπου κανείς δεν καταλαβαίνει τι συζητάμε και οι περισσότεροι δεν ξέρουν ούτε σε πιο θέμα βρισκόμαστε.
Ο πρόεδρος έχει μια πρωτόγνωρη συνήθεια να αλλάζει τους κανόνες κατά το δοκούν. Τη στιγμή που βρισκόμαστε στη διαδικασία των ερωτήσεων αρχίζουν οι τοποθετήσεις και μάλιστα με δευτερολογίες. Μπαίνοντας στην ημερήσια διάταξη άλλοι ξεκινούν τις ερωτήσεις. Οι απαντήσεις που δίνονται πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με την ερώτηση. Στις ερωτήσεις απαντάει ο δήμαρχος και στην συνέχεια και οι αντιδήμαρχοι, όπου το μεγαλύτερο μέρος των απαντήσεων αφορά σε επιθέσεις και σχολιασμούς κατά της αντιπολίτευσης. Σύνηθες είναι τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι αντιδήμαρχοι να απαντάνε με ειρωνείες και χλευασμούς, χωρίς καμία φορά να παρέμβει ο πρόεδρος. Ο πρόεδρος απλά κατέχει τον τίτλο.
Ο πρόεδρος δεν γνωρίζει ούτε καν τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Νομίζει ότι κατά την διάρκεια των ερωτήσεων και των ανακοινώσεων υπάρχουν δευτερολογίες. Νομίζει ότι κατά την διάρκεια των ερωτήσεων μπορούν όλοι να απαντάνε ένας – ένας της δημοτικής πλειοψηφίας. Τηρεί τον χρόνο ομιλιών όποτε το θυμηθεί. Δεν γνωρίζει ότι πριν την έναρξη της συζήτησης ορίζεται κατάλογος ομιλητών. Δεν γνωρίζει ότι το κατ’ επείγον για τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα δεν συζητείται. Δεν γνωρίζει ότι τα θέματα εισηγούνται ή ο Δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος ή κάποιος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφία και όχι όλοι μαζί. Δεν γνωρίζει ότι κατά τη δευτερολογία, ο ∆ήμαρχος ομιλεί τελευταίος και όχι μετά από κάθε ομιλητή, δεν γνωρίζει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν δικαίωμα δευτερολογίας.
Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο βέβαια όπως καταλαβαίνετε ένα καφενείο λειτουργεί πιο συντεταγμένα και πιο οργανωμένα.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που διαμαρτύρομαι για την διαδικασία. Σε κάθε σχεδόν δημοτικό συμβούλιο βάζω θέμα διαδικασίας και τήρησης του κανονισμού.
Δεν διακόπτω ποτέ κανέναν. Δεν παραβιάζω ποτέ το χρόνο μου. Σέβομαι απόλυτα την διαδικασία και μάλιστα δεν απαντάω ποτέ, ούτε στις ειρωνείες και τους χλευασμούς της δημοτικής αρχής αν και ο πρόεδρος θα έπρεπε να παρεμβαίνει και εγώ θα μπορούσα να έβαζα συνεχώς θέμα «επί προσωπικού».
Προχθές λοιπόν ήρθε η κορύφωση. Αφού επαναλήφθηκε το ίδιο ακριβώς φαινόμενο, προσπάθησα επί της διαδικασίας να οδηγήσω λίγο τον πρόεδρο ώστε να μπει μια τάξη. Και αφού ο ίδιος είχε χάσει εντελώς τον έλεγχο διακόπτοντας αναιτιολόγητα την διαδικασία, στην συνέχεια «η Αυτού Ακαταλληλότης» θεώρησε σωστό να αλλάξει και πάλι τους κανόνες και να μην δώσει τον λόγο στον κ. Κεχρή, ούτε καν για να αιτιολογήσει σε τι συνίσταται θέμα «επί προσωπικού» που είχε θέσει, αλλά ούτε σε μένα το λόγο «επί της διαδικασίας» και μάλιστα ακριβώς πριν από την ψηφοφορία. Ηθελα ακριβώς να του εξηγήσω ότι όταν αλλάζει τους κανόνες συνεχώς και όταν δεν ακολουθεί τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, αυτό οδηγεί σε μια διάλυση και μια ατελέσφορη χαώδη διαδικασία.
Ομως πρωτοφανώς και αυθαιρέτως η Αυτού Ακαταλληλότης, αρνήθηκε να δώσει τον λόγο ακόμη και επί της διαδικασίας, πράγμα το οποίο με οδήγησε σε αναγκαστικό ύψωμα της φωνής μου και παραβίαση βέβαια του κανονισμού και από μέρους μου. Αυτό ακριβώς εξηγούσα εκτός εαυτού στον πρόεδρο. Οταν εκείνος δεν σέβεται τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, τότε κανένα άλλος δεν θα το κάνει, αφού θα επικρατήσει ο νόμος της αυτοδικίας και θα τιναχτούν όλα στον αέρα.

Κύριε Βραχιολίδη, εγώ προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο τέτοιου επιπέδου. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα γίνω μέρος του προβλήματος της αδυναμίας της διοίκησης, αλλά θα βγω εκτός κάδρου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα αν συνεχιστούν τα ατοπήματα και οι πραξικοπηματικές ενέργειες του προέδρου, θα έχετε σχετικές ανακοινώσεις μου.

Υ.Γ. για το ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι ο πρόεδρος είπε απευθυνόμενος σε μένα "θα σας διακόπτω κάθε φορά που παραβιάζετε τον Κώδικα" Διότι αν το είπε, θα πρέπει να πει επίσης πού ακριβώς παραβίασα τον κανονισμό, πριν από την έκρηξή μου βέβαια, τη στιγμή, που πριν από λίγο είχε αναγνωρίσει ότι είχα δίκιο που τον κατηγόρησα ότι εκείνος είχε παραβιάσει τον κανονισμό και είχε αναγνωρίσει το λάθος του.

5 σχόλια:

  1. ΡΕ ΤΙ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ . ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ....Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΩΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΚΑΤΩ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιδέα σας να αποχωρώσητε απο το Δ.Σ είναι εξαισια κ. Κουγιουμτζόπουλε. Εξάλλου παρανόμως συμμετέχετε σε αυτό δεδομένου οτι δεν είχατε δικαίωμα εκλογής αφού οι οικονομικές σας συναλλαγές με το δήμο ξεπερνούσαν τα οικονομικά όρια που επιτρέπει ο νόμος. Ακόμα και τώρα μπορείτε να δείξετε λίγη αξιοπρέπεια και να παραιτηθείτε παραδίδοντας τη θέση σας στην κ. Μπρέμπου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαρη πως θα το αντεξει ο χολαργος και ο παπαγος να παραιτηθεις ρε φιλε ??? μια φορα καταφερες να εκλεγεις κ συ δημοτικος συμβουλος στη ζωη σου , αφου πρωτα χρεωκοπησες , κ θα παραιτηθεις ??? και με ποιον θα γελαμε μετα ??? μονο με τον μακη ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή