Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΝΟΝΙ 500 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ!!!

Νέα μεγάλη επενδυτική "φούσκα" φαίνεται πως έσκασε, παρασύροντας πολλούς στο πέρασμά της, αφού η αξία της "επένδυσης" ανερχόταν στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500 εκατ. δολαρίων...

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών και η υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, δείχνουν να τρέχουν και να μην φτάνουν, αφού μια απάτη τέτοιας κλίμακας είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και εμπλέκει πολλά πρόσωπα.
Πιο αναλυτικά η επενδυτική "φούσκα" αφορά το hedge fund, με έτος ίδρυσης το 2013, του Έλληνα πρώην αναλυτή και στελέχους εγχώριων χρηματιστηριακών εταιρειών, Γιώργου Δασκαλέα.
Ο Γιώργος Δασκαλέας, κάνοντας χρήση διαφόρων γνωριμιών, τόσο δικών του όσο και του συνεργάτη του Γ. Λίτινα, κατάφερε να συσσωρεύσει το χρηματικό ποσό των 254 εκατ. δολαρίων, το οποίο στην συνέχεια επένδυσε σε συναλλαγές επί νομισμάτων (Forex).
Θεωρητικά, όλα έβαιναν καλώς, ο άνωθεν κύριος συγκέντρωνε ποσά από διάφορους επενδυτές με την υπόσχεση «εγγυημένων αποδόσεων έως και 60%» και όλοι ήταν χαρούμενοι, ώσπου τελικά τον Μάιο του 2015, το πολυαναμενόμενο hedge fund ξεπερνούσε τα 500 εκατ. δολάρια σε αξία.
Δυστυχώς η χαρά των επενδυτών για την "καρποφορία" των επενδύσεών τους δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ καθώς, τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών που τηρούσε η διαχειρίστρια εταιρεία αποδείχθηκαν, κάτι λιγότερο από άδεια....
Από την έδρα του επενδυτικού fund "αέρας" στο Μπελίζ της Κεντρικής Αμερικής, ο κ Δασκαλέας κατάφερε να εξαπατήσει ένα αρκετά μεγάλο πλήθος ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων, Ελλήνων, Ευρωπαίων και Ουκρανών επιχειρηματιών/ιδιωτών.
Με το πέρα της έκρηξης, οι αρχές όπως όλα δείχνουν καλούνται να μαζέψουν τα σπασμένα, αφού έχει ξεκινήσει, εδώ και 5 μήνες, ένα εκτενές δικαστικό – αστυνομικό κυνήγι, με στόχο τον φιλόδοξο επενδυτή και την ομάδα του.
Τέλος, τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός της επιβράβευσης του Γ. Δασκαλέα, με τον τίτλο «άνθρωπος της χρονιάς 2012» στην Ουκρανία, για τις επενδυτικές πρωτοβουλίες του, που λίγα χρόνια αργότερα θα έφερναν τους Ουκρανούς επενδυτές ένα βήμα πριν το εγκεφαλικό....
voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου