Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ"! Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ! ΕΚΕΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Η προσωπική μου μαρτυρία είναι η καλύτερη απόδειξη. Ο Γιάννης Κεχρής, διευθυντής του τμήματος Επειγόντων περιστατικών του "Ερρίκος Ντυνάν" είχε φέρει στο στάδιο όπου πραγμτοποιείτο η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνας δρόμου "Υμηττός 2016" ασθενοφόρο σε περίπτωση που παρουσιαστεί ανάγκη. 
Και η ανάγκη έτυχε να παρουσιαστεί σε μένα. Μετά από μια σοβαρή...

πτώση που είχα περίπου στο 16ο χιλιόμετρο της διαδρομής και αφού τερμάτισα, το ενδιαφέρον ήταν απίστευτο-μοναδικό! Με εντολή του γιατρού Γιάννη Κεχρή και αφού μου περιποιήθηκαν γρήγορα το τραύμα οι ιθύνοντες του γηπέδου, μεταφέρθηκα με το ασθενοφόρο και τον εκπληκτικό οδηγό του Ιάκωβο στο "Ερρίκος Ντυνάν". 
Εκεί, η εξυπηρέτηση ήταν άμεση! Ο γιατρός Κώστας Μαρκάτος και η νοσηλεύτρια Ματίνα Πανούλα (πάνω φωτό) με έβαλαν στο χειρουργείο, όπου και υποβλήθηκα σε σειρά ραμμάτων: και εσωτερικών και εξωτερικών! Το τραύμα ήταν πολύ βαθύ αλλά ευτυχώς δεν πείραξε τον τένοντα.
Αυτό όμως που με..σκλάβωσε ήταν όχι μόνο το επιστημονικό κύρος του γιατρού και της νοσηλεύτριας, αλλά η ανθρωπιά τους. 
Ακόμη και ο οδηγός,ο Ιάκωβος παρά το ότι με μετέφερε στο νοσοκομείο μπήκε μέσα στο χειρουργείο δείχνοντας απαράμιλλο ενδιαφέρον για την κατάστασή μου (κάτω φωτό)!
Νιώθω απίστευτα υποχρεωμένος, σκλαβωμένος. Και απέραντη ευγνωμοσύνη! Τέτοιες συμπεριφορές, σε τέτοιους καιρούς κρίσης και γενικής τρέλας, σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένος και να ξεχνάς τον πόνο! 
Το "Ερρίκος Ντυνάν", δεν έχει μόνο γιατρούς και νοσηλευτικός ή υπαλληλικό προσωπικό σπουδαίο. Έχει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! 

2 σχόλια:

  1. Μπράβο που αναδεικνύεις και τα ''καλώς κείμενα'' μέσα σε όλη αυτή την καταχνιά που ζούμε. Μπράβο και στον Γ.Κεχρή, για την προνοητικότητα, αλλά και στους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου.
    ΜΕΝΙΠΠΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ. Βραχιολίδη, περαστικά σας και συγχαρητήρια για τον τερματισμό σας .
    Όντως ,στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ,κάποια θετικά στοιχεία πρέπει ν’ αναδεικνύονται, όπως η παραπάνω ανάρτησή σας ,για την ανθρωπιά ,πρώτα απ’ όλα και την παροχή ιατρικής βοηθείας του ιδιωτικού θεραπευτηρίου.
    Σε κάποιους ανθρώπους ,σε κάποιους ΗΡΩΕΣ γιατρούς ,αξίζουν πολλά συγχαρητήρια ,που κάτω από πραγματικά ,αντίξοες συνθήκες ,με ελλείψεις τεράστιες ,ακόμη και σε βασικά είδη ,κάνουν τ’ αδύνατα - δυνατά ,ν’ ανακουφίσουν και να προσφέρουν απλόχερα στον συνάνθρωπο.
    Επιτρέψτε μου, μέσα από την ανάρτησή σας , ν’ αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία και να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου ,σ’ όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, του «Συσμανόγλειου» νοσοκομείου Πεντέλης ,όπως και του νοσοκομείου «Σωτηρία» ,όπου σε συνθήκες ,που κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει ,αν δεν τις ζήσει ο ίδιος ,με ελλείψεις σε προσωπικό ( δυο νοσηλευτές για έναν όροφο) , προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ,σ’ όλους τους ασθενείς ,ανεξαιρέτως ,με το χαμόγελο και τον καλό και ενθαρρυντικό λόγο στα χείλη .
    Είναι προσωπική εμπειρία ,την οποία έζησα ,προσφάτως ,όταν χρειάστηκε να νοσηλευθεί ηλικιωμένο ,συγγενικό μου πρόσωπο στα παραπάνω δημόσια θεραπευτήρια.
    Θερμά συγχαρητήρια σ’ όλους τους γιατρούς ,που τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή