Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΛΑΜΟΓΙΑ! ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟ! ΞΑΝΑ-ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ... ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΤΗ! ΜΕΤΡΗΣΕ ΓΚΟΛ ΚΑΘΑΡΟ OFF-SIDE ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, ΔΕΝ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΕ ΚΟΛΑΣΗ!

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, σε έναν αγώνα-παρωδία που ολοκληρώθηκε μετά από δυόμιση ώρες. «Όργια» από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Αλέξανδρο Αρετόπουλο και...

τους βοηθούς του, μιας και δεν ακύρωσαν ως αντικακονικό το γκολ της ισοφάρισης (προηγείται οφ σαιντ του Ιντέγε πριν το αυτογκολ του Βαρέλα), ενώ ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Ολυμπιακού, Μιλιβόγεβιτς έπρεπε να αποβληθεί στο πρώτο ημίχρονο, λόγω σκληρού φάουλ στον Στέφανο Αθανασιάδη.
Οι ασπρόμαυροι έχασαν ένα σωρό ευκαιρίες για να φύγουν με την νίκη από τον Πειραιά, ωστόσο η αστοχία, η ατυχία και τα διαιτητικά όργια, τους στέρησαν ένα μεγάλο διπλό.
Φαρσοκωμωδία στο φινάλε του ντέρμπι, με το ματς να διακόπτεται για ρίψη καπνογόνων, μετά από αρκετές εκκλήσεις και να ολοκληρώνεται τελικά μετά τις 23:00.
Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τους ασπρόμαυρους σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Παναγιώτης Γλύκος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα (από δεξιά προς τα αριστερά) οι Λέο Μάτος, Στέλιος Μαλεζάς, Φερνάντο Βαρέλα και Μάριν Λέοβατς. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής επιλέχθηκαν οι Χοσέ Κανιάς, Γκόικο Τσίμιροτ και Εβγέν Σάχοφ. Στα άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Τζάλμα Κάμπος και Γκάρι Ροντρίγκες και μοναδικός προωθημένος ο Στέφανος Αθανασιάδης.
Η σέντρα του ντέρμπι καθυστέρησε λίγα λεπτά, εξαιτίας του πυκνού νέφους που δημιουργήθηκε από τα καπνογόνα που χρησιμοποίησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από νωρίς να δημιουργήσουν συνθήκες πίεσης, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με το «καλημέρα» στο Φάληρο. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Τζάλμα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Μαλεζάς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Καπίνο έκανε δύσκολη επέμβαση, όμως ο Βαρέλα πήρε το ριμπάουντ και με προβολή προ κενής εστίας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, «παγώνοντας» το Καραϊσκάκη.
Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα, ο Δικέφαλος στάθηκε άτυχος, καθώς θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, με τον Τζάλμα. Σε μία πολύ ωραία αντεπίθεση της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς, ο Λέοβατς έκανε την συρτή σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Ανγκολέζος μεσοεπιθετικός μόνος του κυριολεκτικά με το τέρμα γλίστρησε, σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία για το 0-2.
Ο Τζάλμα ήταν αυτός που…πρωταγωνίστησε και στην πολύ μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του στο 17′. Ο Μάτος έβγαλε μία καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Τζάλμα έγινε αποδέκτης της μπάλας, βρέθηκε ξανά απέναντι από τον Καπίνο, όμως δεν έκανε ποτέ σουτ κι ο τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων μπλόκαρε σταθερά.
Κι ενώ οι ασπρόμαυροι έδειχναν πιο απειλητικοί με «φαρμακερές» αντεπιθέσεις, οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν με τον … Βαρέλα στο 25′. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του αγώνα ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα για τους γηπεδούχους. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Φορτούνης βρήκε τον Ιντέγε, αυτός γύρισε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ κι ο Βαρέλα με προβολή την έστειλε στα δίχτα της ομάδας του. Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Ιντέγε ήταν σε θέση οφ-σάιντ όταν έγινε αποδεκτής της μπάλας, όμως ο βοηθός Αλεξέας δε σήκωσε ποτέ το σημαιάκι του κι ο Αρετόπουλος έδειξε την σέντρα.
Στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, μπορεί οι ερυθρόλευκοι να είχαν κατοχή που έφτασε ακόμη και το 63%, όμως οι παίκτες του Δικεφάλου ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Γλύκου, ενώ στο 44ο λεπτό θα μπορούσε να μείνει με παίκτη λιγότερο. Ο Αθανασιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας κινούμενος απέναντι από τον Καπίνο, όμως ο Μιλιβόγεβιτς με σκληρό φάουλ τον έριξε στο έδαφος.
Ο Αρετόπουλος αρκέστηκε απλά στην κίτρινη κάρτα στον αρχηγό των γηπεδούχων και στην συνέχεια, ο Ροντρίγκες εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Καπίνο. Αυτή ήταν κι η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.
Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Βλάνταν Ίβιτς, με τον Χάρη Χαρίση να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Χοσέ Κάνιας, ο οποίος είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα στο 32′. Κι ο Πάουλο Μπέντο πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στο 46′, με τον Μπρούνο Βιάνα που επίσης «κιτρινίστηκε» από τον Αρετόπουλο, να δίνει την θέση του στον Ομάρ Ελαμπντελαουί.
Με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ο Αρετόπουλος  αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα, εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας που προκάλεσαν οι πυρσοί των φίλων του Ολυμπιακού. Μάλιστα, όταν άρχισε εκ νέου αγώνας, το χρονόμετρο έδειχνε 55 λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι η διακοπή διήρκησε περίπου δέκα αγωνιστικά λεπτά.
Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 59′. Ο Ροντρίγκες βγήκε γρήγορα στην κόντρα, έκανε την σέντρα με στόχο τον Αθανασιάδη, όμως η προβολή του αρχηγού βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Καπίνο. Δύο λεπτά αργότερα, χάθηκε τεράστια ευκαιρία για το 1-2, ξανά από τον Τζάλμα. Ο Τσίμιροτ με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Ανγκολέζο μεσοεπιθετικό, όμως αυτός από θέση τετ-α-τετ πέταξε στα … σκουπίδια μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Η δεύτερη κίνηση του Βλάνταν Ίβιτς ήρθε στο 74ο λεπτό. Ο Έβγεν Σάχοφ αποχώρησε από τον αγώνα κι έδωσε τη θέση του στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ένα λεπτό αργότερο, ο ΠΑΟΚ έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για να ανακτήσει το προβάδισμα στο ντέρμπι. Ο Αθανασιάδης έπιασε ένα φοβερό σουτ από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να «γλείφει» το κάθετο δοκάρι του Καπίνο.
Οι ευκαιρίες για τον Δικέφαλο συνέχιζαν να διαδέχονται η μία την άλλη κι ο Τζάλμα στο 78′ κατέφερε να χάσει μία ακόμη. Ο Ροντρίγκες άδειασε τους αμυντικούς του Ολυμπαικού, βρήκε με σέντρα τον Τζάλμα, όμως και πάλι αυτός από θέση βολής, έχασε την ισορροπία του.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο έλειψε να μείνει πίσω στο σκορ.  Στο 81’μετά από εκτέλεση κόρνερ για τον Ολυμπιακό από τα δεξιά, ο Μποτία πήρε την κεφαλιά, όμως ο Γλύκος με μία απίθανη επέμβαση κράτησε το 1-1. Το ματς είχε δραματική εξέλιξη κι ο Ροντρίγκες έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 88′, όμως ο Μιλιβόγεβιτς με προβολή, απέτρεψε το 1-2.
Κάπως έτσι, ο αγώνας έφτασε στο 90ο λεπτό, όμως οι δύο ομάδες έπρεπε να αγωνιστούν για 11 λεπτά ακόμη. Τόσα ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων, εξαιτίας της διακοπής, λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Η απίστευτη ατυχία που είχε σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν έλεγε να τον αφήσει, αφού στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιλιβόγεβιτς αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας του Δικεφάλου, με κεφαλιά νίκησε τον Γλύκο κι έκανε το 2-1 για τους ερυθρόλευκους.
Αμέσως μετά το γκολ του Ολυμπιακού, επικράτησε ένταση πάνω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, με τους αστυνομικούς να έρχονται στα χέρια με οπαδούς των γηπεδούχων. Ο Αρετόπουλος κατόπιν αποφάσισε να διακόψει τον αγώνα για τρίτη φορά, εξαιτίας της ρίψης καπονογόνων κι αυτή τη φορά, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με το χρονόμετρο να δείχνει 90+9′.
Τελικά, μετά από περίπου 15 λετπά ο αγώνας συνεχίστηκε, χωρίς να είναι δυνατόν να αλλάξει κάτι κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη … παρωδία με 2-1.
Γκολ: Βαρέλα (αυτογκόλ 25′), Μιλιβόγεβιτς (90+6′)/Βαρέλα (6′)
Κίτρινες: Μποτία (88′)Βιάνα (42′), Μιλιβόγεβιτς (44′), Φιγκέιρας (45+1′)  / Κάνιας (32′), Ροντρίγκες (45+1′)
Κόκκινες:-
Ολυμπιακός (Π. Μπέντο): Καπίνο, Βιάνα (Ελαμπτνελαουί 46′), Ντα Κόστα, Μποτία, Φιγκέρα, Μάρτενς, Μιλιβόγιεβιτς, Ελιονούσι, Ιντέγε (Καρντόσο 85′), Σεμπά και Φορτούνης.
ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λέοβατς (Κρέσπο 81′), Κάνιας (Χαρίσης 46′), Τσίμιροτ, Σάχοφ (Μπίσεσβαρ 74′), Τζάλμα, Ρόντριγκες και Αθανασιάδης.
Διαιτητής:  Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Χρ. Ακρίβ0ς (Αθηνών) – Ηλ. Αλεξέας (Μεσσηνίας).

3 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαίνω φίλε Μάκη που βλέπεις το περίεργο....Όλα υπό έλεγχο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω φίλε Μάκη που βλέπεις το περίεργο....Όλα υπό έλεγχο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα χα χα!!! Τετοιο κλαμα απο τους κλαψες του Βορρα δεν ξαναγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή