Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΟΥΝΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ: "ΤΙΜΗΣΑΤΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΕ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΝΤ, ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ"!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ....

Προφανώς και θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις η ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ με επικεφαλής τον Γιώργο Ρεμούνδο. Εδώ, όμως δημοσιεύονται όλα...


Ιδού η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α., ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ ΤΙΜΟΥΝ
 Το σύμβολο της αιματηρής αντεργατικής πολιτικής και καταστολής,
Τον αδίστακτο αντικομμουνιστή δημιουργό του «ιδιώνυμου» των εξοριών και των φυλακίσεων,
Τον  «δημοκράτη» θαυμαστή του Μεταξά αλλα και του Μουσολίνι,
Αυτόν που  δε δίστασε να εμπλέξει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους της Αντάντ, με χιλιάδες θύματα και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μ. Ασίας.
Το Μάρτιο του 1936 ο Ελευθέριος Βενιζέλος έγραφε από το Παρίσι στον πατρινό πολιτικό και φίλο του Λουκά Κανακάρη Ρούφο: «Δεν είναι ανάγκη να σου πω πόσον ζωηρά είναι η χαρά μου, διότι ο Βασιλεύς απεφάσισε να πατάξη επί τέλους τας διηνεκείς παρεμβάσεις των στρατιωτικών παραγόντων, απομακρύνας από την κυβέρνησιν, μετά την τελευταίαν αυθάδειάν των, τους Παπάγον και Πλατήν, και αναθέσας το Υπουργείον των Στρατιωτικών εις τον Μεταξά ... Από μέσα από την καρδιά μου αναφωνώ: Ζήτω ο Βασιλεύς!». Λίγες μέρες αργότερα θα υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και θα πεθάνει.
 Φέτος με αφορμή τα ογδόντα χρόνια από το Θάνατό του η βουλή, οι δήμοι – μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού -  και  άλλοι φορείς διοργανώνουν εκδηλώσεις προς τιμήν του «εθνάρχη».
Ο  ενθουσιασμός και η εμπιστοσύνη του «δημοκράτη» Βενιζέλου προς το πρόσωπο του δηλωμένου φασίστα Μεταξά δεν ήταν το μοναδικό «ατόπημα» του «σπουδαιότερου», σύμφωνα με την κυρίαρχη αντίληψη, Έλληνα πολιτικού.
Η τελευταία κυβέρνησή του (1928-1932) κατέρρευσε κάτω από το βάρος της χρεωκοπίας και της συνεπακόλουθης νέας εξαθλίωσης που προκάλεσε, ενώ ο ίδιος δε δίστασε, προκειμένου να κρατηθεί στην  εξουσία, να υποστηρίξει αλλεπάλληλα  πραξικοπήματα.
Ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που με το περιβόητο «ιδιώνυμο» του 1929 ποινικοποίησε το φρόνημα των Ελλήνων κηρύσσοντας παράνομη την διάδοση της κομμουνιστικής ιδεολογίας. Χιλιάδες άνθρωποι διώχτηκαν για τα πολιτικά τους πιστεύω. Παράλληλα, η αστυνομία, πολλές φορές και ο στρατός, δεν δίσταζε να πυροβολεί και να δολοφονεί απεργούς εργάτες, ενώ ο Βενιζέλος δήλωνε εμφατικά από το βήμα της Βουλής: «Εγώ δεν θα επιτρέψω αύξησιν ημερομισθίων... Η ικανοποίησις των αιτημάτων των εργατών σημαίνει ανατροπήν μου... Την γενική απεργίαν θα θεωρήσω ως επανάστασιν και θα την καταπνίξω δι΄ όλων των ευρισκομένων εις την διάθεσίν μου μέσων».
Μήπως τελικά ο Βενιζέλος ήταν μια αμφιλεγόμενη ιστορική προσωπικότητα;
Καθόλου!  Ήταν ο εκλεκτός της ελληνικής πλουτοκρατίας και δεν έκανε ποτέ κάτι λιγότερο από αυτό που θεωρούσε πως ήταν προς το συμφέρον της: Προκειμένου να διευρύνει τις αγορές και τα κέρδη της ελληνικής αστικής τάξης  δε δίστασε να εμπλέξει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της Αντάντ κατά τη διάρκεια και μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους και αποκορύφωμα  την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής, το εκατομμύριο των εξαθλιωμένων προσφύγων...
Για τον ίδιο λόγο, ο Βενιζέλος  χτύπησε με λύσσα το εργατικό κίνημα που απειλούσε τα κέρδη των πλουσίων και επέλεγε τη «δημοκρατία» ή το πραξικόπημα ανάλογα με τι εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους. «Διορατικός» μέχρι το τέλος διέκρινε την προτίμηση της ελληνικής πλουτοκρατίας στο Φασισμό, για να στηρίξει τον μετά από λίγους μήνες δικτάτορα Μεταξά.
Είναι λογικό λοιπόν σήμερα 80 χρόνια από το θάνατό του η άρχουσα τάξη της χώρας μας  και σύσσωμο το πολιτικό της προσωπικό, κυβέρνηση, αστικά κόμματα, δημαρχαίοι, να τιμά τον σπουδαίο της εκπρόσωπο, Ελευθέριο Βενιζέλο.  

Τα λαϊκά στρώματα, ωστόσο, οι φτωχοί άνθρωποι του μόχθου πρέπει να κάνουν σημαία τους τις δικές τους ανάγκες για μια καλύτερη ζωή, κάτι που αντικειμενικά θα τους φέρνει σε σύγκρουση με την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς ηγέτες της, όπως ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος.                                                                               .                                               14.12.2016

45 σχόλια:

  1. Ρε "πούστη μου" (με το συμπάθιο!) κάτι τέτοια βλέπω και τρελαίνομαι...τρελαίνομαι σου λέω με τα...παλαιολιθικά δεινοσαυράκια-κομμούνια!!!

    Ρε, μακάρι να υπήρχε σήμερα ένας ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ κυβερνήτης και καπετάνιος στο τιμόνι της χώρας!!!
    Βέβαια, δεν θα ήταν σαν τον "λαοπρόβλητο ηγέτη" Κουτσούμπα,(εδώ πέφτει γέλιο)αλλά τι να κάνουμε τώρα, βλέπεις έχει το management της ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΑΕ και δεν ευχερή για να μας..."κυβερνήσει(!!)" και αυτός...

    Είστε καταδικασμένοι από την ιστορία, για τα διαχρονικά εγκλήματα που διαπράξατε κατά του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και της ΠΑΤΡΙΔΟΣ!!!

    Και ναι ρε μπουρδολόγοι κκεδες, προτιμώ να θαυμάζω έναν ΑΞΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ, που το δικό σας εθνοπροδοτικό κόμμα δολοπλοκούσε εναντίον του, παρά να είμαι νοσταλγός του δολοφόνου σφαγέα, συμπλεγματικού Stalin και συμμάχου του Hitler...(μέχρι να του την φέρει o τελευταίος)
    Και κάτι ακόμη, ο Βενιζέλος λεβέντης και ο ίδιος, πολέμησε με το τουφέκι στα χέρια του, για να ελευθερωθεί η ΚΡΗΤΗ!!!
    Οραματίστηκε και σχεδόν το πραγματοποίησε να δει η ΕΛΛΑΔΑ μας την Σμύρνη και την Β.Ηπειρο στην Μητρική αγκαλιά της!!!
    Οι κομμουνιστοσυμμορίτες "πολέμησαν" στην Πίνδο για να σκλαβωθεί η Ήπειρος και η Μακεδονία μας στους σλαύους...

    Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ όντας ευφυής και οξυδερκής πολιτικός, αντιλήφθηκε πρώτος ποιοι είστε και τι πρεσβεύετε και για τον λόγο αυτό σας έθεσε εκτός νομιμότητας.
    Τις οχιές δεν τις κρύβεις στο κόρφο σου...τους κόβεις το κεφάλι!!!

    γκέκε κομμουνάκι...και χωρίς υπονοούμενα!

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα των δύο ηπείρων και των επτά θαλασσών κατάντησε η ξεφτίλα της Ευρώπης με τα σκουλήκια που την κυβερνούν. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλλην πολιτικός και όταν τον πιάνεις στο στόμα σου να ξεπλένεις τα σκατά που έχει μέσα ανεφκέφαλε. Καταστρέψατε μια περήφανη χώρα που μετά από δύο πολέμους στάθηκε όρθια και ήταν το κέντρο του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ανθέλληνας και ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ Αβραάμ Μπεναρόγια μαζί με τον υπόκοσμο του Εβραικού Συμβουλίου ίδρυσαν το ΣΕΚΕ - ΚΚΕ . ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ Αρδίτι Κοέν Λεβί Μπουντρουμπή Βεντούρα και άλλα ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ είχαν στόχο να αποσπάσουν την Μακεδονία από την Ελλάδα και να την κάνουν Βουλγαρική Κομητεία . Έτσι λοιπόν όλος αυτός ο ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ Δημιούργησε αυτό το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ που σήμερα χρηματοδοτεί ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ Σόρος και έχει στόχο τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδας . ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ . ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΚΕ.
      ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ "ΠΟΔΙ" ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

      Διαγραφή
  4. ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΛΙΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΦΥΤΕΨΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑΖΙ ΣΤΑ ΟΧΥΡΑ . Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΧΑΣΑΠΗ ΣΤΑΛΙΝ ΕΣΦΑΞΑΞΑΝ ΕΚΑΤ. ΑΘΩΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ . ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντροπή σου κατσαπλιά κομμουνιστή Ρεμούνδο . Δεν μας λες τίποτα για τα εγκλήματα και τις προδοσίες του ξενόφερτου ΚΚΕ . Αυτό το απόκομα όλο προδότες και εφιάλτες βγάζει . Έχουν απολύσει 500 εργαζόμενους από τον Ριζοσπάστη την Τυποεκδοτική την Σύγχρονη Εποχή και τα γραφεία τους και δεν τους πλήρωσαν . Τους έφαγαν μισθούς αποζημειώσεις ένσημα και κόπους μιας ζωής οι αληταράδες . Γαλέρα και κάτεργο οι επιχηρήσεις του Καπιταλιστικού Κόμματος Ελλάδας . Ρε κλεφταράδες τα λεφτά μας θέλουμε . Κλέφτες κομμουνιστές τα λεφτά μας ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ του τραπεζίτη Κουτσούμπα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί οι ενώσεις των Κρητών δεν δίνουν μια υπερήφανη απάντηση σε αυτό το παράσιτο του Χολαργού ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως πρέπει να ξέρεις ότι το δικό σου κόμμα το τιμημένο κκε το έχουμε χεσμένο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απορώ πως αυτό το κόμμα της αιώνιας μειοδοσίας, καταφέρνει να παίρνει έστω και το 5% των εκλογέων...; Ούτε 1%, παραπάνω είναι "κέρδος" για αυτούς και πανηγυρίζουν!
    Σαν τα ξαδελφάκια ΑΝΤΑΡcia, ΚΚΕμουλού, μουλούΚΚΕ τροτσκιστές-λανινιστές, φριτέζες-τροτέζες κλπ κλπ κλπ!
    Ρε ούστ που θα μας πείτε και ποιους Πατριώτες θα τιμούμε, ΟΥΣΤ!!
    Πάντως για τον οπορτουνιστή Ζαχαριάδη ΔΕΝ θα κάνουμε γιορτή...
    ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για εκείνη την κατάπτυστη 5η ολομέλεια του ΚΚΕ, στην οποία ο Ζαχαριάδης διακήρυξε ``...το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Μακεδόνων(!)΄΄ έχεις να μας πεις κάτι Κε... "επικεφαλής" της λαϊκής συσπείρωσης;;;
    Πως είπατε; Όχι;
    Έλλειψη κριτικής σκέψης, χάριν του "αγώνα";;;

    ...``γελοίοι, ανεκδιήγητοι, χωρίς παιδεία, περιτρίμματα...!΄΄
    Χαρακτηρισμοί για τους... "συντρόφους" από το στόμα του Λ.Κύρκου!!!

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φριτέζες-τροτέζες ακόμα γελάω, όλα τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι φασίστες από τους άθλιους κομμουνιστές . Ο ψυχοπαθής Στάλιν έσφαξε 33 εκατ. ανθρώπους μόνο στην τότε κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση . Όσοι στηρίζουν αυτό το φασιστικό κατασκεύασμα το ανθελληνικό ΚΚΕ είναι απομεινάρια του Ιμπραήμ Πασά και Γιουσουφάκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι κρητικοί κάνουν το κορόιδο και αυτός ο τυχάρπαστος του ανύπαρκτου κκε Χολαργού εξωτερικού τους βρίζει . Αυτό το κόμμα έχει πάρει εκατοντάδες εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις της Ελλάδας και κοροϊδεύουν τους φτωχούς ανθρώπους ότι τάχα είναι και επαναστάτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Βραχιολίδης φταίει που έχει μαζέψει όλη την σαβούρα και χρονιάρες μέρες μας κάνουν κήρυγμα μίσους και διχόνοιας . Η πολιτική του ΚΚΕ είναι διαίρει και βασίλευε . Το ΚΚΕ είναι το καρκίνωμα της Ελλάδας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε κομμουνιστή Ρεμούνδο πες μας για την συμφωνία Μολότοφ Ρίμπεντροπ . Την γνωστή σε όλους συμφωνία Φιλίας και μη Επίθεσης μεταξύ Στάλιν και του ΝΑΖΙΣΤΗ Χίτλερ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι να σου πει ρε φίλε . Όλοι οι καραγκιόζηδες έχουν μαζευτεί στην Λαική Συσπείρωση . Βρωμιάρηδες όλοι τους και τρωκτικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι να σου πει ρε φίλε; Αδίκως περιμένεις απάντηση.
    Μπέ είναι ο καημένος και λέει ότι του λένε οι ινστρούχτορές του...!
    Στρατολογήσαν χιλιάδες και τους έκαναν πλύση εγκεφάλου και μετά τους διέφθειραν και τους ξαπόστειλαν εναντίον της Ελλάδος!
    Το αδίστακτο πρόσωπο του κομμουνισμού έχει αποκαλυφθεί πλέον...πρόκειται περί απάτης!!!
    ΜΕΝΙΠΠΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι οι Έλληνες με Εθνικό Ηγέτη τον Ιωάννη Μεταξά τσάκισαν τις φασιστικές σιδερόφραχτες μεραρχίες Χίτλερ και Μουσολίνη την ώρα που το ΚΚΕ καλούσε τους Έλληνες στρατιώτες να λιποταχτήσουν από το Αλβανικό Μέτωπο γιατί με τους Ιταλούς φασίστες είμαστε αδέλφια . Τα ίδια έλεγαν και για την Μικρά Ασία οι ξεφτίλες . Ψάξε βραχιολίδη την ανακοίνωση του ΚΚΕ για το Αλβανικό Μέτωπο να γελάσει ο κάθε πικραμένος . Στα τσακίδια ρε κουμούνι αρχιφασισταρά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, αυτοί είναι "αδέλφια" με όλους τους εχθρούς της Ελλάδος.
      Είναι "αδέλφια" με τους αλβανούς, είναι "αδέλφια" με τους τούρκους, είναι "αδέλφια" και με τους λαθροεισβολείς...εχθρός των Ελλήνων να είναι και αυτοί δίπλα κολαούζοι, "αδελφοί"!!
      Αυτό πιά δεν είναι "συγγένεια"...είναι το "αδελφάτο της αριστεράς"!!!
      ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ*

      Διαγραφή
  18. Ο πρώην Γεν. Γραμματέας του Ξεφτιλισμένου κκε Ελευθέριος Σταυρίδης έχει γράψει το εκπληκτικό βιβλίο ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ . Όποιος το διαβάσει θα σιχαθεί αυτά τα σκουλίκια και τους φτύνει κάθε μέρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κε Ρεμούνδο

    επειδή "ενοχληθήκατε" για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, σας παραθέτω μερικά γεγονότα της εποχής του Εθνάρχη.

    Η προπαγάνδα του ΣΕΚΚΕ(Σοσιαλιστικό Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, αργότερα το 1924 μετονομάστηκε σε ΚΚΕ-) άρχισε να πιάνει τόπο και χαρακτηριστικό είναι, πως ένα σύνταγμα στρατού αρνήθηκε να επιβιβαστεί στα πλοία και να μεταβεί στην Μικρά Ασία.
    Οι κομμουνιστές με επικεφαλής τον Π.Πουλιόπουλο, οι οποίοι είχαν διεισδύσει στις μονάδες του στρατού στο μέτωπο έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υπονομεύσουν τις πολεμικές προσπάθειες. Κεντρικό σύνθημα γίνεται το "Στα σπίτια σας"!!
    Οι λιποταξίες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, τις οποίες διευκολύνουν με κάθε τρόπο οι κομμουνιστικοί πυρήνες του μετώπου.
    Ο Σοβιετικός ιστορικός Νόβιτσεφ, αναφέρει χαρακτηριστικά:
    ``Χάρις στην ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ του ελληνικού κομμουνιστικού κόμματος που ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ με το κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας...100.000 φυγόστρατοι ή λιποτάκτες απέφυγαν τον ελληνικό στρατό...Ομάδες των κομμουνιστών παλαίμαχων της Μικράς Ασίας καυχώνταν ότι είχαν παίξει "οργανωτικό" ρόλο, διαδίδοντας την σύγχυση και τον πανικό ανάμεσα στις ελληνικές μονάδες, τις κρίσιμες ημέρες του Αυγούστου του 1922, όταν ο τουρκικός στρατός διέσπασε τις ελληνικές γραμμές...
    Αν και η αποτελεσματικότητα των κομμουνιστών πρακτόρων την κρίσιμη στιγμή δεν πρέπει να υπερτιμηθεί, εν τούτοις ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΑΣΠΑΣΗ του μετώπου, όταν η τουρκική επίθεση έφτασε στο αποκορύφωμά της΄΄!!!
    Ο Αβραάμ Μπεναρόγια, περιγράφοντας την οργάνωση των κομμουνιστών αντιπολεμικών πυρήνων στο μέτωπο, αναφέρει:
    ``Μία ευρεία αντιπολεμική προπαγάνδα εις το μέτωπο και τα μετόπισθεν αναπτύσσεται΄΄.
    Για τους κομμουνιστές ο πόλεμος των Ελλήνων ήταν "ιμπεριαλιστικός", ενώ του Κεμάλ..."απελευθερωτικός"!!!
    Για τους έλληνες(;) κομμουνιστές, οι συμπαγείς Ελληνικοί πληθυσμοί της Μικράς Ασίας, ήταν ``ελληνικές παροικίες του εξωτερικού΄΄.
    Τα αντιπολεμικά δημοσιεύματα των κομμουνιστικών εντύπων, αποτέλεσαν κι΄ ένα απρόσμενο δώρο για τους Νεότουρκους του Κεμάλ, οι οποίοι τα ανατύπωναν και τα σκόρπιζαν στις γραμμές του Ελληνικού Στρατού, ενισχύοντας έτσι την ΠΤΩΣΗ του ΗΘΙΚΟΎ των ανδρών!!
    Ενώ είναι επίσης γνωστό πως η Ρωσία του Λένιν, υποστήριζε και τροφοδοτούσε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ο "Ριζοσπάστης"(φ.12/4/1922) δημοσίευε το εξής..."καταπληκτικό":
    ``Ζήτω η Σοβιετική Ρωσία! Ζήτω οι Έλληνες εργάτες! Ζήτω το διεθνές προλεταριάτο! Κάτω οι πόλεμοι!΄΄΄

    Η Μικρασιατική καταστροφή, η οποία θα επέλθει λίγο αργότερα και ο ξεριζωμός του Ελληνισμού από την Μ.Ασία δεν εμπόδισε τον "φυτευτό" από το ΚΚΣΕ και αρχηγό του ΚΚΕ Ν.Ζαχαριάδη να γράψει λίγα χρόνια αργότερα:
    ``Αν δεν νικιόμασταν στη Μικρασία, η Τουρκία σήμερα θα ήταν μία πεθαμένη χώρα και μείς Μεγάλη Ελλάδα...Γι΄ αυτό, εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για τη αστοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, μα και την ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ!!!΄΄(Ριζοσπάστης 12 Ιουλίου 1935)

    Αυτά είναι τα... "πρώτα νηπιακά εθνοπροδοτικά βήματα" του ΣΕΚΕ του 1918, που άλλαξε το 1920 ονομασία και έγινε ΣΕΚΚΕ για να μετονομαστεί εν τέλει το 1924 σε ΚΚΕ-ΕΤΚΔ(Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος-Ελληνικό Τμήμα Κομμουνιστικής Διεθνούς)

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ
      τι έχεις να πεις τώρα Ρενούνδο???
      καλά μας απαντάς αργότερα γιατί τώρα θα έχεις καταπιεί τη γλώσσα σου

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν απο τόσες απαντήσεις που δεν είναι επώνυμες ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ, είναι ξεκάθαρη η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι κουκουλοφόροι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον του λαικού κινήματος. Χωρίς πρόσωπο , με κουκούλα, φανερώνονται τα φασιστοειδή. Όπως κάνουν και δολοφονίες. Γιατι έτσι τους έμαθαν και τους γαλούχισαν αυτοί που μίκρυναν την Ελλάδα. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ. Ο μεταξάς,οι υποτακτικοί στα τέσσερα στους Άγγλους , και στους Χιτλερικούς. Που οι απόγονοί τους σήμερα δίνουν εντολές στην αστική πολιτική ηγεσία της χώρας , για να εξυπηρετεί την ολιγαρχία που με απολυταρχικά και στρατιωτικά μέσα, ελέγχει τον πλούτο της χώρας που έχουν παράγει οι εργαζόμενοί της. ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΦΙΔΑΚΙΑ , ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ

      Διαγραφή
    4. Κουκούλες φορούν αυτοί που καίνε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ και που ως επί το πλείστον, ανήκουν στον αναρχοαριστερομπαχαλάδικο χώρο...!
      Οι έχοντες ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ (Εθνικόφρονες) Τιμούμε την Πατρίδα και το Σύμβολό της την ΣΗΜΑΙΑ!!! Τιμούμε τα Άγια και τα Ιερά των Ελλήνων προγόνων μας!!! ΟΧΙ των Ξένων!!!
      Οι συνωμότες βλέπουν παντού συνωμοσίες...γενικώς!
      Η ιστορία όμως, είναι αμείλικτη και στα γεγονότα για τον ύποπτο ρόλο του κκε σε σκοτεινές περιόδους του Ελληνισμού, δεν βλέπω τεκμηριωμένες απαντήσεις. Αντιθέτως βλέπω υβριστικούς χαρακτηρισμούς που δηλώνουν πανικό!!!

      Μήπως εσύ μπορείς να μας απαντήσεις για την 5η ολομέλεια του ΚΚΕ το 1950 και την διακήρυξη του Ζαχαριάδη για την αυτοδιάθεση και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Μακεδόνων;;;
      Μπορείς να μας "διαφωτίσεις" για το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη(εκδ.φυλ, 12ης Ιουλίου 1935) και αυτά που έλεγε τότε ο γραμματέας σας Ν.Ζαχαριάδης για το πόσο χαιρόταν που ηττηθήκαμε στην Μικρά Ασία και σε τι βαθμό το είχε επιδιώξει αυτό;;;
      Ο σ. Νόβιτσεφ λέει ψέμματα για την συνεργασία του ΣΕΚΚΕ με το Κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας, εν μέσω της πολεμικής αντιπαράθεσης με τους Νεότουρκους;;; Δλδ με απλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ, συνεργασία με τον εχθρό εν καιρώ πολέμου!!!
      Μπορείς ακόμη, να μας "διαφωτίσεις" για τις κατηγορίες εναντίον σας απο τον πρώην γ.γραμματέα του κκε, Ε.Σταυρίδη;;;΄
      Κυκλοφορεί βιβλίο του με τίτλο: ``ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ΄΄!!! Σου προτείνω να το αγοράσεις και να το "μελετήσεις", όχι να το διαβάσεις.

      Και όλα αυτά τα ερωτήματα μόνο για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αν θέλεις πάμε και στην περίοδο της "Αντίστασης" και παρακάτω αν το επιθυμείς, στην περίοδο της Ανταρσίας κατά του Έθνους και στην ένοπλη προσπάθεια κατάλυσης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κράτους και της νόμιμης και εκλεγμένης από τον Λαό(που τόσο "αγαπάτε" εσείς οι αριστεροί)Κυβέρνησής του!!!

      "με αγωνιστικούς χαιρετισμούς"
      ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    5. Όταν βγάλεις την κουκούλα θα πάρεις απάντηση και για τα ερωτήματα που έχεις, και για τα διαστρεβλωμενα στοιχεία που παραθέτεις. Ρίξε μια ματιά και στα δημοσιευμένα αρχεία του foreign office, και τις δηλώσεις Τσώρτσιλ μέχρι να κάνει την στρατιωτική επέμβαση στην Ελλάδα, για τους εθνικοφρωνες γερμανοτσολιαδες, που εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα. Το βιβλίο που μου προτείνεις σαφώς και το έχω αγοράσει, προκειμένου να διαπιστώσω τις πηγές του, που δεν είναι διαφορετικές από αυτές που έδιναν ο Σκομπυ και ο Πιουριφου, στα στρατοδικεία, προκειμένου οι πρώην γερμανοντυμενοι στρατιωτικοί, που στην συνέχεια δήλωσαν εθνικοφρωνες, εκτελουσαν χωρίς αποδείξεις τους Έλληνες που αντιπαλεψαν τους κατακτητές. Και που όλες αυτές καταδικαστηκαν από τον ΟΗΕ,και την διεθνή κοινότητα. Και μην ξεχνάς ΌΤΙ ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΊΗΣΑΝ ΕΚΤΕΛΈΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΝΑΤΗΛΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ,(υπόθεση Μπελογιάννη). Τέτοιες εκτελέσεις δεν είχαν πραγματοποιήσει ούτε οι Γερμανοί. Αυτοί είναι οι εθνικοφρωνες. Που το μόνο κατόρθωμα τους είναι να φοβάται όποιος αγαπά την πατρίδα να το εκφράζει, για να μην του κολλήσουν την ρετσινιά του συνεργάτη του εκάστοτε κατακτητή, και του δολοφόνου, αφού η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να δολοφονεί και να παραμένει ατιμωρητη. Αυτά προς το παρόν. Εάν πιστεύεις ότι έχεις κότσια βγάλε την κουκούλα. Εάν ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΙΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ. Εκτός και εαν δεν σου έχουν δόσει άδεια να φανερωθεις.

      Διαγραφή
    6. Λοιδορείς και προπαγανδίζεις(αυτό που κάνεις χρόνια,για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα) κατά των Ελλήνων Τσολιάδων, αυτούς που έχυσαν το αίμα τους στα βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας, γιατί ήταν το ανάχωμα στα άνομα σχέδια των κομμουνιστών για την κατάληψη της χώρας και την εγκαθίδρυση "λαϊκής δημοκρατίας" στα πρότυπα της μπολσεβίκικης σοβιετικής ένωσης...!
      Το "κατανοώ" απόλυτα, αυτοί ήταν οι "εχθροί σου"...αυτούς θα προσπαθήσεις να εξοντώσεις ηθικά. Λησμονείς όμως ό,τι αυτοί ήταν ΈΛΛΗΝΕΣ, εσείς από που παίρνατε εντολές;;;

      Ξέχασες το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ!!!
      Αυτοί και αν σας έκαναν "ζημιά" με την αντίστασή τους και με το τιμημένο αίμα τους!!!

      ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
  20. Ο Ρεμούνδος θρασύτατα κατηγορεί τον Ελ. Βενιζέλο στην ανακοίνωσή του, ως υπαίτιο του ξεριζωμού του Ελληνισμού από την Μικρά Ασία, ενώ εδώ προκύπτει από τα ιστορικά γεγονότα της εποχής ότι οι κομμουνιστές επιδίωξαν και συνέβαλαν τα μέγιστα στην καταστροφή και τον ξεριζωμό!
    Τι να πιστέψω;
    Τον προδότη Ζαχαριάδη και τον εβραιοβούλγαρο στην καταγωγή Μπεναρόγια θα πιστέψω... και το επίσημο κομματικό έντυπο, τον Ριζοσπάστη(12 ιουλ. 1935)θα πιστέψω και αυτά που διακήρυττε ο Ζαχαριάδης εκεί μέσα στην βρωμοφυλλάδα τους θα πιστέψω και όχι τον Ρεμούνδο!
    Α ρε Ρεμούνδε, εκτός από αστοιχείωτος και ανιστόρητος, είσαι και αδιάβαστος, δεν έκανες τον κόπο να δεις τι λέγανε τα...συντρόφια σου τότε; Τι εμπιστοσύνη να σου έχω τώρα, μου λες;;;
    ΜΕΝΙΠΠΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...κουμουνιστές παιδί μου,κουμουνιστές!!Τι να λέμε τώρα...αν δεν κατηγορούν τους άλλους,αλληλοκατηγορούνται και αλληλοεξοντώνονται αναμεταξύ τους,με την κατηγορία του προδότη και οπορτουνιστή!
      [Ροζ Πάνθηρας]
      Βαθιά νυχτωμένα τα κνητάκια,πολύ βαθιά όμως!

      Διαγραφή
  21. Τι την ήθελες την ανακοίνωση;;; ο "ξαποδιάρης" σ έβαλε;;;
    Αφού το κόμμα σου έχει "λερωμένη την φωλιά του"(όπου φωλιά ο Περισσός)
    Κάτσε σπίτι σου και μη μιλάς για ιστορικά γεγονότα αγοράκι μου, η κνίτικη παιδεία σου είναι με "ιστορικά κενά"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ό,τι υπογράφω τα σχόλιά μου με το ψευδώνυμο ``ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ΄΄ δεν σηματοδοτεί και ότι φορώ "κουκούλα" και κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία.
    Το να αποκαλύψω την ταυτότητά μου σε χρόνο που εγώ θα κρίνω και θα αποφασίσω είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου...
    Άλλωστε, λίγο-πολύ, είμαστε γνωστοί μεταξύ μας, αν είσαι ευφυής εσύ που μιλάς για...``κουκουλοφόρους, φίδια και τετράποδα΄΄, ίσως και να ανακαλύψεις ποιος κρύβεται πίσω από τον ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ.
    Προς το παρών όμως, "φοβάμαι τους ρουφιάνους" και το τι είναι ικανοί να πράξουν σε ανθρώπους όπως εγώ, με αντίθετες ιδέες και που δεν συμφωνούν "θανάσιμα" μαζί τους!!!
    Όλα αυτά βέβαια, με ένα τρόπο δύναται να το κάνουν, όχι υπό το φως του ήλιου, αλλά του σκότους των υπονόμων...
    Φρονώ ό,τι καλύπτω και τους υπόλοιπους ανώνυμους!!!

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και κάτι ακόμη, όταν λες ``φασιστοειδή΄΄ και ``δολοφόνους΄΄ εννοείς και συλλογίζεσαι τον Ζαχαριάδη;;;(υπεύθυνο για τον συμμοριτοπόλεμο;;;) τον "πατερούλη" Stalin;;; τον ΜΑΟ;;; τον Βορειοκορεάτη Κιμ;;; όλους μαζί;;;
      Μήπως "πονηρούλη" σκέφτεσαι τον Θ.Κλάρα;;; και αυτός με "ψευδώνυμο" σφάγιαζε..."Αρης Βελουχιώτης".
      Ψευδώνυμα είχαν και ο "καπετάν Γιώτης", ο "Νικηφόρος" κ,α.
      Απορώ γιατί ξινίζεις με τα ψευδώνυμα, δική σας υιοθετημένη πρακτική...

      ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    2. Οι κομμουνιστές είναι τα μεγαλύτερα καθάρματα που έβγαλε η ανθρωπότητα .

      Διαγραφή
    3. Από ότι φαίνεται μάλλον σου περίσσεψαν τα χάπια......

      Διαγραφή
  23. Όταν ο λαός αγανακτεί για τον σκοτεινό ρόλο που διαδραμάτισαν οι κομμμουνιστές τον τελευταίο αιώνα στην χώρα, τότε αυτός ο "λαός" είναι η "αντίδραση" της πλουτοκρατίας, είναι΄΄(...)οι κουκουλοφόροι και δολοφόνοι που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά του "λαϊκού" κινήματος(sic)΄΄
    Οι πιο αντιδραστικοί δε από τον λαό, αυτοί που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και τους την πετάνε κατάμουτρα είναι οι "φασίστες"!!!

    Είναι εμφανώς πρόδηλο ό,τι "άξιος λαός" για να κυβερνήσουν οι κομμουνιστές, είναι "ο υπάκουος πολίτης" χωρίς κριτική σκέψη, το πειθήνιο "όργανο" που υποτάσσεται στα κελεύσματα των ινστρουχτόρων του προλετάριου μπολσεβικισμού...!
    Όλος ο υπόλοιπος λαός, αυτός που δεν "υπακούει" και αντιδρά στην προπαγάνδα και στα ψεύδη του ξενόφερτου κκε, είναι η πλουτοκρατία, είναι ο βολεμένος αστός, ο ολιγάρχης, ο ακροδεξιός που θέλει το κακό των κομματικών στελεχών του "αριστερού λαϊκού κινήματος"!!!

    Θα υπενθυμίσω τα λόγια του Λ.Κύρκου για τους "συντρόφους του"
    ``...χωρίς παιδεία, περιτρίμματα, ήταν όλοι αυτοί που στα μάτια μου φάνταζαν γίγαντες την εποχή εκείνη΄΄. Αργότερα αποχώρησε από το ξενόφερτο κκε, με όση αξιοπρέπεια του είχε απομείνει και ακολούθησε την "μοναχική πορεία", αυτή του Έλληνα αριστερού πατριώτη...!


    Γι΄αυτό, φίλοι μου συνσχολιαστές, όλοι εμείς που αντιδράσαμε με τα σχόλιά μας(και ήταν πολλά) κατά της κατάπτυστης ανακοίνωσης, ήμαστε όλα τα παραπάνω...κατά την "γνώμη τους"!!!

    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!!!
    (για τους άθεους δεν ξέρω τι να ευχηθώ, το μόνο που μπορώ να τους ευχηθώ είναι: Η τύχη να τους τα φέρνει πάντα..."Δεξιά")

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε Λαζαρίδη με τους εκατοντάδες απολυμένους από τα κάτεργα του Καπιταλιστικού Κόμματος Ελλάδας τι έγινε ; Γιατί τους φάγατε τα λεφτά ; Μήπως και αυτό είναι ψέμα ; Δεν υπάρχει πιο βρωμερό κόμα στην Ιστορία της Ελλάδας από το κόμμα σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπορεί και να μας ``περίσσεψαν τα χάπια΄΄...αλλά εσάς, μετά την κατάρρευση του "υπαρκτού σοσιαλισμού" και του σιδηρούν παραπετάσματος, σας περίσσεψαν οι..."Σοβιετοτσολιάδες Κούτβηδες"!!!

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάτι που λησμόνησα να απαντήσω...
      Ξέρετε για ποια ``χάπια που μας περίσσεψαν΄΄ μιλάει αυτός ο κύριος...πως τον είπαμε??? Α, ναι, αυτόν τέλος πάντων που γράφει χωρίς...κουκούλα!
      Για τα "χάπια της κουκουρουκουεδίνης", αυτά που πίνουν πρωϊ μεσημέρι βράδυ στο κόμμα, για να μη περάσει η επίδραση της "πλύσης εγκεφάλου" που έχουν υποστεί...
      Όποιοι δεν έκαναν, ή αρνήθηκαν την "θεραπεία με το χάπι συντήρησης" ανένηψαν σε ένα μήνα, αλλά κατηγορήθηκαν μετά ως "προδότες του λαού"!!!
      (Α)

      Διαγραφή
    2. ...από τα ίδια "χάπια" αλλά τα ληγμένα, δίνουν και στους συριζαίους και να ποια είναι τα αποτελέσματααα...
      [Ροζ Πάνθηρας]

      Διαγραφή
  26. Παραθέτω μερικά ακόμη ντοκουμέντα προς επίρρωση των παραπάνω...και του "πανικού τους εμπρός στην ιστορία τους..."

    ``Η υποστήριξη αυτή συνίσταται στην υπεράσπιση και την εφαρμογή της αρχής του δικαιώματος της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ και ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΡΑΤΗ΄΄ (Στάλιν)
    και συνεχίζει το δημοσίευμα της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης...
    ``Η Ελλάδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικό που κατέκτησε δια της βίας ολόκληρες περιφέρειες κατοικημένες από άλλες εθνότητες.(παρενθετικά σχόλιο δικό μου, προφανώς μιλά για τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13). Πάνω σ΄αυτές τις βασικές αρχές του μπολσεβικισμού στηρίζεται το σύνθημα του κόμματός μας "Ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη". Το Κ.Κ της Ελλάδας διακηρύσσει εν ονόματι των βασικών αρχών του μπολσεβικισμού για την Μακεδονία και Θράκη το σύνθημα του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ από το Ελληνικό κράτος, για μία ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη και ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ την επαναστατική πάλη του πληθυσμού των περιφερειών αυτών για την εθνική τους απελευθέρωση΄΄!!
    (Αποφάσεις IV ολομ, Επίσημα κείμενα ΚΚΕ τόμος 3ος σελίς 326)

    ΤΟ ΒΗΜΑ (9/12/2001)
    Συνέντευξη του Χ.Φλωράκη.
    ``...Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς(σ.σ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΚΚΕ)θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή-μισή...Υπήρχε η δική μας προσδοκία. Ο Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα ως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς την Γιουγκοσλαβία.
    Περιμέναμε εμείς οι έρημοι να 'ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε...΄΄

    ερώτηση προς τον κύριο που μιλά για..."προσκυνημένους και γερμανοτσολιάδες".
    Ποιος είναι προσκυνημένος;;;
    Μήπως είναι οι Σοβιετοτσολιάδες "Κούτβηδες";;;

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το 1936 στο Ντόνετς της Ουκρανίας Σοβιετικοί φονιάδες του φασιστικού κόκκινου στρατού έσφαξαν 3.500 Έλληνες μαζί με μέλη του ΚΚΕ γιατί αρνήθηκαν να γίνουν ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ . Τους κατακρεούργησαν όλους . Ο Βραχιολίδης πριν από καιρό είχε γράψει για την σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων ποντιακής καταγωγής από τον χασάπη Στάλιν . Αυτά ρε κομμουνιστή Λαζαρίδη είναι αλήθεια . Διάβασε το βιβλίο του Τάκη Λαζαρίδη [ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ] ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙΣ ΤΙ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συνσχολιαστή 7:52μμ μία διόρθωση για το βιβλίο του Τ.Λαζαρίδη, ο τίτλος του είναι: ``ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ΄΄ και την διόρθωση την κάνω για δύο λόγους: 1ον γιατί ο τίτλος είναι πιο εύγλωττος(σε προδιαθέτει για το περιεχόμενό του) και 2ον για να μην βγούνε κ πούνε τίποτα "αριστεροί φωστήρες" ό,τι λέμε και γράφουμε ανακρίβειες(ο "πνιγμένος" από τα μαλλιά του πιάνεται)

      Δράττομε της ευκαιρίας, με αφορμή το σχόλιό σου φίλε συνοδοιπόρε, για να πω ποιος είναι ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου που εκδόθηκε το 1988 και σ΄αυτό ο συγγραφέας θέτει πρώτος, καίρια και καταλυτικά ερωτήματα για την "αριστερά" και το ξενοκίνητο κκε, πολύ πριν καταρρεύσει ο..."υπαρκτός(και ταυτόχρονα ανύπαρκτος)σοσιαλισμός"!!!
      Ο Τάκης Λαζαρίδης έχει την δική του ιστορία μέσα στις τάξεις του κκε και αυτή, λίγοι την γνωρίζουν ή την θυμούνται! Ή κάνουν πως δεν την... "θυμούνται"!!!
      Ο πατέρας του ήταν ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ και εκτελέστηκε με ακόμα 200 κομμουνιστές την 1η Μαϊου 1944 στην Καισαριανή, από τους Γερμανούς.
      Την συντήρηση και ανατροφή του ενδεκάχρονου Τ.Λ. την ανέλαβε ουσιαστικά το κκε. Ήταν γέννημα θρέμμα του κομμουνισμού...!
      Στην δεύτερη δίκη του Ν.Μπελογιάννη στο στρατοδικείο, το 1952 στο ίδιο εδώλιο καθόταν μεταξύ άλλων και ένας νέος εικοσαετής τότε, με στολή στρατιώτη. Ήταν ο Τάκης Λαζαρίδης. Καταδικάστηκε και αυτός σε θάνατο.
      Την ημέρα της εκτελέσεως τους το πρωί, την ώρα που πήγαν να τους πάρουν, ο επίτροπος διάβασε το βασιλικό διάταγμα με το οποίο απονεμόταν χάρη στον Τ.Λαζαρίδη λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Η θανατική ποινή μετατράπηκε σε ποινή ισοβίων δεσμών. Έμεινε έγκλειστος σε διάφορες φυλακές για 14 ή 16 χρόνια...!
      Για την ιστορία, τελικά εκτελέστηκαν στα τέλη Μαρτίου 1952 μόνο ο Μπελογιάννης, ο Καλούμενος, ο Μπάτσης και ο Αργυριάδης.

      Αυτός είναι ο συγγραφέας του βιβλίου ``ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι΄΄ που έθεσε όπως είπα και πιο πάνω, καταλυτικά για την αριστερά ερωτήματα, "όλων των αποχρώσεων"..."Βασανιστικά" Ερωτήματα που το ξενοκίνητο κόμμα κάνει πως δεν καταλαβαίνει και, πως δεν τα ακούει!
      Είναι όμως... "συντριβή και αυτομαστίγωμα" για το ΚΚΕ...

      φιλικά
      ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
  28. Ο Λαζαρίδης έχει χάσει την ψυχραιμία του και έχει λυσάξει με όλα αυτά τα Πατριωτικά μηνύματα . Το οκτάωρο , οι άδειες , το ΙΚΑ και όλη η εργατική νομοθεσία είναι έργο του Ιωάννη Μεταξά . Έχουν λυσάξει τα κομμούνια γιατί τσάκισε τον Μουσολίνη στο Αλβανικό Μέτωπο και τσάκισε τους Γερμανούς ΝΑΖΙ στα ΟΧΥΡΑ ΜΕΤΑΞΑ την ώρα που όλα τα ΚΚ τον έγλειφαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο συγγραφέας του βιβλίου ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ήταν μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και αηδίασε με τα εγκληματα και τις προδοσίες του ανθελληνικού ΚΚΕ και για αυτό έγραψε αυτό το καταπληκτικό βιβλίο όπου ξεβρακώνει τον σκοτεινό ρόλο του ΚΚΕ . Άραγε τι συγγένεια να έχει με τον κομμουνιστή Λαζαρίδη του ΚΚΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το βιβλίο του Λαζαρίδη πράγματι έχει τίτλο Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι [ σε ευχαριστώ φίλε για την διόρθωση ] και το έχει εκδόσει ο Εθνικιστής Γιαννάκενας [ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ] . Την μητέρα του Λαζαρίδη την είχαν καταδικάσει ισόβια οι Βούλγαροι ΚΟΜΗΤΑΤΖΗΔΕΣ φίλοι του ΚΚΕ . Τον Λαζαρίδη το κόμα ξένων συμφερόντων το προδοτικό ΚΚΕ τον είχε αποκαλέσει και αυτόν φασίστα . Ο Λαζαρίδης μετανιωμένος για την δράση του στο ΚΚΕ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος αντικομμουνιστής . Το βιβλίο του έχει ατράνταχτα στοιχεία για τους γενίτσαρους κομμουνιστές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή