Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ! ΑΥΤΟΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ...ΜΠΟΥΣ!

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια από την εκτέλεση του Σαντάμ Χοσεΐν, για να κυκλοφορήσει βιβλίο που περιέχει όλα εκείνα τα...


ντοκουμέντα, τα οποία αποδεικνύουν ότι βάσει των στοιχείων της ανάκρισης που του είχε γίνει, προκύπτει η μοναδική αλήθεια: «όλα όσα είχαν κατηγορήσει τον Ιρακινό ηγέτη για να στοιχειοθετήσουν την (αμερικανο-βρετανική) εισβολή στο Ιράκ ήταν ψέματα».

«Debriefing The President»: Το βιβλίο του αναλυτή της CIA John Nixon, που αποκαλύπτει πως «ο θηριώδης δικτάτορας Saddam Hussein» αποκάλυψε στην ανάκριση μετά τη σύλληψή του όλα εκείνα τα στοιχεία που ανέτρεψαν τα συμπεράσματα στα οποία είχαν καταλήξει εκείνοι που είχαν σχεδιάσει την εισβολή στο Ιράκ.

Ο Σαντάμ, αμέσως μετά τη σύλληψή του. Φυσικά και δεν φαίνεται πως του έχουν περάσει χειροπέδες…
Ο Σαντάμ, αμέσως μετά τη σύλληψή του. Φυσικά και δεν φαίνεται πως του έχουν περάσει χειροπέδες…


Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 29 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει προδημοσίευση που κάνει η “Daily News”. Ο Νίξον περιγράφει στο βιβλίο του όσα διαδραματίστηκαν στην ανάκριη του Σαντάμ, στην οποία ήταν παρών επειδή –όπως υποστηρίζει- οι ανώτεροί του στην CIA «τον θεωρούσαν ως ειδικό».



«Μετά από 27 ώρες εξαντλητική ανάκρισή του στην οποί έδειχνε εξουθενωμένος , αλλά τα στοιχεία που προέκυψαν από εκείνες τις ώρες σκέφθηκα πως δεν θα τα συναντούσα άλλοτε στη ζωή μου», γράφει ο Νίξον στο βιβλίο του.

«Η ειδική ομάδα που κυνηγούσε τον άνθρωπο που αποκαλούσαμε «Στόχο Μεγάλης Αξίας Νο1», τον ανέσυρε από μια τρύπα στο χώμα. Παραδέχτηκε αμέσως ποιος ήταν». 

«Ήταν 13 Δεκεμβρίου 2003 και βρισκόμουν στο Ιράκ εδώ κι οκτώ εβδομάδες –ως αναλυτής της CIA προσπαθώντας να ανακαλύψω τα ίχνη του Σαντάμ Χουσεΐν. Ο πόλεμος για την ανατροπή του καθεστώτος συνεχιζόταν επί εννιά μήνες όταν εκείνοι που έψαχναν για τα ίχνη του Σαντάμ, κοντά σε μια φάρμα στην γενέτειρά του Τικρίτ, ανακάλυψαν ένα υπόγειο καταφύγιο κι έναν γενειοφόρο άνδρα να διαμένει εκεί. Από τα τατουάζ που είχε στο δεξί του χέρι και στο στήθος καθώς κι ένα ίχνος από παλιό τραύμα από σφαίρα στο αριστερό του πόδι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ποιος ήταν. Και o ίδιος το παραδέχτηκε».


http://www.dailymail.co.uk/, zougla.gr

2 σχόλια: