Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1803: Η ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ! ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ "ΕΘΝΙΚΟ ΜΥΘΟ"!!! ΝΤΡΟΠΗ...

Διαβάζουμε από το προφίλ του Παναγιώτη Καραπάνου18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1803 ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΕΦΥΓΑΝ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΓΑ ΤΑ ΑΓΑΡΙΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ...

ΤΗΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΖΑΛΛΟΓΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ, ΚΟΙΤΑΞΕ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΛΕΠΤΟ .....Ω ΤΙ ΦΡΙΚΤΟ ΜΑ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΟ ..........ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΠΑΝ........ ΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΙΑΤΣΗΚΑΝ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ... ΕΧΕ ΓΕΙΑ ΚΑΗΜΕΝΕ ΚΟΣΜΕ ΕΧΕ ΓΕΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ...........Η ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ ΔΕΝ ΖΟΥΝΕ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.......ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ.

Το epirusinfo.com έγραφε με αφορμή τ δήλωση της Μαρίας Ρεπούση ότι ο χορός του Ζαλόγγου είναι εθνικός μύθος: 

"... εξακολουθεί να προκαλεί ταραχή, παρά το γεγονός ότι η ίδια την διέψευσε, ενώ ακόμη και ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου καταφέρεται εναντίον της.

  Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου:

  Ανεξαρτήτως των παλινδρομήσεων των δηλώσεων βουλευτή αναφορικά με το Ζάλογγο, νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε την ακόλουθη δήλωση.

  Η θυσία του Ζαλόγγου αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, όπως αποδεικνύεται από τα ιστορικά τεκμήρια και τις πηγές, απαράμιλλο παράδειγμα αυτοθυσίας, πατριωτισμού και υψηλού φρονήματος. Για όλο τον ελληνισμό και ιδιαιτέρως για μας τους Ηπειρώτες συνιστά κορυφαίο λόγο υπερηφάνειας και δεν χωρεί στην αντίληψη και στο πατριωτικό μας αίσθημα κανένα περιθώριο ή απόπειρα αμφισβήτησης της θυσίας.

  Στο βράχο του Ζαλόγγου στέκει σήμερα το μνημείο του γλύπτη Ζογγολόπουλου που παριστάνει τις μορφές των Σουλιωτισσών να γιγαντώνονται καθώς επιχειρούν το τελευταίο βήμα τους, περνώντας στην αιωνιότητα και στην καρδιά μας".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου