Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΡΩΣΙΑ: "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Ο ΤΡΑΜΠ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΜ ΓΙΟΝΚ ΟΥΝ..."!


Η ρωσική κρατική τηλεόραση που απηχεί τις θέσεις του Κρεμλίνου,  υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο επικίνδυνος απ’ τον...

Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν αντανακλώντας με τον πιο προφανή τρόπο την αλλαγή στάσης της Μόσχας έναντι του προέδρου των ΗΠΑ.

Τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ είχαν χαιρετίσει την εκλογή του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου το Νοέμβριο, αλλά κάποιες αποφάσεις που έλαβε ο Τραμπ αφότου ανέλαβε τα ηνία των ΗΠΑ, έφεραν σε τροχιά σύγκρουσης το Λευκό Οίκο με το Κρεμλίνο. Οι διμερείς σχέσεις επιδεινώθηκαν μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο Τραμπ κατά της Μόσχας ότι κατέλαβε διά της βίας την Κριμαία, μετά την επίδειξη δύναμης με τη ρίψη της «μητέρας όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν και το βομβαρδισμό αεροπορικής βάσης του συμμάχου της Ρωσίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο γνωστός για τη φιλοκυβερνητική του στάση παρουσιαστής ειδήσεων Ντμίτρι Κισέλιοφ, είπε στην εβδομαδιαία εκπομπή του “Vesti Nedeli”:  «Ο κόσμος απέχει μόλις μια τρίχα απ’ τον πυρηνικό πόλεμο. Μπορεί να καταρρεύσουμε ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης μεταξύ δύο προσωπικοτήτων: του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν. Και οι δύο είναι επικίνδυνοι, αλλά ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος; Ο Τραμπ.»


Ο Κισέλιοφ υποστήριξε ότι ο Τραμπ είναι «πιο παρορμητικός και απρόβλεπτος», απ’ τον βορειοκορεάτη δικτάτορα. Πρόσθεσε ότι αμφότεροι έχουν κοινά σημεία, όπως «την περιορισμένη διεθνή εμπειρία, την φιλοπόλεμη διαθεση, το απρόβλεπτο του χαρακτήρα.»

Αλλά κατά την άποψη του Ρώσου παρουσιαστή ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν προκαλεί τόσο φόβο όσο ο Αμερικανός πρόεδρος επειδή δείχνει έτοιμος για συνομιλίες, δεν έχει επιτεθεί σε άλλες χώρες, ούτε έστειλε αρμάδα στις ακτές των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου