Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ! ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ: ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜE TΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ "NAI"!

Όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της Χρυσής Αυγής (για τους δικούς της λόγους) και την κωμικοτραγική στάση των ΑΝΕΛ υπερψηφίζουν την γρήγορη κατασκευή του τεμένους στην καρδιά της Αθήνας. Ουσιαστικά νομιμοποιούν τους εκατομμλυρια λάθρους-εισβολής ισλαμιστές στην Ελλάδα! Νομιμοποιούν αυτούς που έχει στείλει ο Ερντογάν από την...

Τουρκία δίνοντάς τους ελληνική γη, την αρχαία ελληνική γη, στο σημείο που θα χτιστεί το τμένος, δηλαδή στον Βοτανικό!
Η στάση των ΑΝΕΛ μόνο για κλάμματα είναι. Από τη μια λένε ΟΧΙ στο τέμενος και από την άλλη εισηγηρής του νομοσχεδίοθυ είναι ο Ζουράρις (πολιτικό βλήμα) ο οποίος θα ψηφίσει ΝΑΙ (και με τα δύο χέρια)!
Το σχετικό ρεπορτάζ για το θέμα είναι από το thetoc.gr:
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τη λειτουργία του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Οι ΑΝΕΛ επιμένουν στην άρνησή τους παρά τα όσα ακούστηκαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Το ΚΚΕ, δια του εισηγητή του Γιάννη Δελλή, έκανε σαφές ότι θα υπερψηφίσει το άρθρο 5 για το τέμενος στην Αθήνα, γιατί «απλά πρέπει να λειτουργήσει».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Κατσίκης επέμεινε στην αρνητική θέση του κόμματός του για υπερψήφιση, επιτιθέμενος παράλληλα σε ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη,πολιτικές παρατάξεις στις οποίες καταλόγισε υποκρισία.

«Η θέση μας είναι σαφής, σταθερή και διαχρονική και θα ήταν ασυμβίβαστο να το υπερψηφίσουμε όταν το 2016 είχαμε καταψηφίσει την ίδρυση και κατασκευή του» τόνισε και πρόσθεσε: «Ένας ακόμα σημαντικός λόγος για την καταψήφισή του είναι το γεγονός ότι η λειτουργία του θα επιβαρύνει τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό».

Ο κ. Κατσίκης απάντησε και στις επικρίσεις που ακούστηκαν για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αντέτεινε πως το κόμμα του «έχει το προνόμιο να ψηφίζει κατά συνείδηση και αυτή είναι η διαφορά του με τα άλλα κόμματα».

Ειδικότερα, απαντώντας στις επικρίσεις της εισηγήτριας της ΝΔ Νίκης Κεραμέως που χαρακτήρισε «παράδοξο οι ΑΝΕΛ να καταψηφίζουν και ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις να το υπογράφει» ο κ. Κατσίκης σημείωσε:

«Ο κύριος Ζουράρης είναι συνεπής στην προηγούμενη άποψη και θέση του για το μουσουλμανικό τέμενος. Υπερψήφισε την κατασκευή και λειτουργία του το 2016. Η θέση του παραμένει ίδια και τώρα γι αυτό σήμερα υπογράφει το νομοσχέδιο».

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης περί ιδιότυπης συγκυβέρνησης δύο κομμάτων διαφορετικών ιδεολογικών προσεγγίσεων, ο κ. Κατσίκης ανέφερε ότι η κατασκευή και λειτουργία του Τεμένους είναι ευθυγραμμισμένη και συμβατή με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ σέβονται την άποψή του.

«Mε το άρθρο 5 δοκιμάστηκε το συγκολλητικό στοιχείο της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» επισήμανε, από την πλευρά του, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος παράλληλα άφησε αιχμές για τη στάση του Ποταμιού: «Οι μάσκες έπεσαν. Κάποιοι χθες, την κρίσιμη ώρα έφυγαν από την πίσω πόρτα και την καυτή πατάτα σήκωσαν όσοι βάζουν το εθνικό χρέος πάνω από το κομματικό συμφέρον. Δεν υπάρχει δημοκράτης α λα καρτ».

Να σημειωθεί πάντως ότι το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι υπερψηφίζει το άρθρο για τη λειτουργία του μουσουλμανικού τεμένους.

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου επανέλαβε ότι το κόμμα της είναι υπέρ της λειτουργίας του τεμένους, ζητώντας ταυτόχρονα ορισμένες αποσαφηνίσεις.

Φωτό: Ευρωκίνηση

2 σχόλια:

  1. Το έγκλημα το δικό μου είναι ότι ψήφισα ΑΝ.ΕΛ.
    Την αμυαλωσιά την δική μου, όμως, δεν την πληρώνω μόνο εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ,Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,PSI,ΤΑΙΠΕΔ,ΜΝΗΜΟΝΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!!!!!!!
    Η ΨΗΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΕΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή