Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 17 ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σαν σήμερα το 2001, σε ένα χώρο των σημερινών γραφείων, 4 παιδιά...

αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια ομάδα. Δεν πίστευαν ποτέ ότι αυτή η ομάδα μετά από τα 17 χρόνια θα έφτανε να κάνει τόσο πολλά και να συνεχίσει να εμπνέει τόσο κόσμο…

Πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για να ξανά δημιουργήσουμε έναν νέο κόσμο μιας και ο παλιός δεν αλλάζει…

Σε αυτό το ταξίδι μας μέχρι και σήμερα βάλαμε πολλούς απεναντί μας αλλά εάν σταματάς κάθε λίγο να πετάς πέτρες στα σκυλιά που γαυγίζουν δεν θα φτάσεις ποτέ στο προορισμό σου και εμείς είμαστε ακόμη στην εφηβεία.


Η ζωή για να σε βοηθήσει, εμάς μας έχει βοηθήσει, δεν πρέπει να είσαι μόνο τυχερός και ικανός αλλά να την κοιτάς στα μάτια και να παλεύεις με τα μεγαθήρια, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, γιατί ουσία είναι να πεθάνεις για κάτι και όχι να ζεις για το τίποτα.

Μέσα σε αυτά τα 17 χρόνια, έχουν περάσει από θέσεις στον Οργανισμό πάνω από 300 άτομα, έχουν δει τα βίντεο μας πάνω από 7.000.000 μοναδικοί άνθρωποι, έχουν μπει στο site μας πάνω από 5.000.000 διαφορετικοί άνθρωποι, έχουμε ανταλλάξει πάνω από 1.500.000 mail, έχουμε ταξιδέψει σε πάνω από 400 διαφορετικούς προορισμούς, έχουμε εκδόσει 7 βιβλία και 2 περιοδικά και όμως δεν έχουμε κουραστεί, ίσα ίσα νοιώθουμε οτι μπροστά μας, μας περιμένει κάτι ακόμη μεγαλύτερο!

Έτσι σήμερα μετά από 17 χρόνια μέσα από όλα τα που κάνουμε (Έρευνα, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Εκδόσεις, Βιβλιοθήκη) θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια νέα εποχή εξερεύνησης!

Μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει προς το κακό κάθε δευτερόλεπτο και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει, εμείς αποφασίσαμε να σώθουμε και να κρατήσουμε για τις επόμενες γενιές γνώση, αντικείμενα και ότι άλλο μπορεί να ξυπνήσει αναμνήσεις και όνειρα από ένα λαμπρό παρελθόν. Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζουμε την ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

Η κιβωτός της γνώσης είναι το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού για την συμπλήρωση των 17 του χρόνων. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, ερευνητές και δημοσιογράφοι από τον Οργανισμό θα επιλέγουν, παλιά βιβλία που δεν υπάρχουν ποιά, φωτογραφίες ντοκουμέντα, άρθρα και κείμενα που πρέπει να διασωθούν, μουσική, αντικείμενα και ότι άλλο μπορεί να ξαναδημιουργήσει ένα νέο κόσμο στο κοντινό μέλλον. Όλα τα παραπάνω λοιπόν θα ταξινομούνται, θα γίνονται σε 3 αντίγραφα και θα αποθηκεύονται σε time capsules, κιβώτια που αντέχουν το πέρασμα των χρόνων, σε 2 διαφορετικές τοποθεσίες, που οι συντεταγμένες τους θα υπάρχουν σφραγισμένες σε φακέλους στην βιβλιοθήκη του Οργανισμού, επίσης θα υπάρχει και ενημέρωση μέσα από τον ειδικό χώρο στο site μας(http://www.eoellas.org/category/arc/). Όλα αυτά θα περιμένουν την κατάλληλη στιγμή στο μέλλον για να ξανά εμπνεύσουν και να ξανά δημιουργήσουν ένα νέο κόσμο πάνω στα χαλάσματα του παλιού!

Σε αυτό μας το εγχείρημα ιστορίας σας θέλουμε όλους, όπως όλα αυτά τα χρόνια. Χρόνια μας πολλά λοιπόν και ας ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση ενός νέου κόσμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου