Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Η ΟΜΑΔΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ!

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο
Κατηγορούν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως «έχει αποδειχθεί ο...

ικανότερος και πιστότερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστών δανειστών» - Με εκρηκτικά και πυροβολισμούς με Καλάσνικοφ η τρομοκρατική επίθεση
Την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα με την τοποθέτηση βόμβας και τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών με προκήρυξή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 


Στην προκήρυξή τους με τίτλο «Η αστική δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου»,αρχικά στρέφονται κατά της Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι «είναι σαν τα φίδια και αγκώνει μόνο τους ξυπόλητους», υπογραμμίζοντας ότι «"Δικαιοσύνη" δεν είναι τυφλή αλλά φορά ταξικά γυαλιά».

Και προσθέτουν: «Οι δικαστές, ανακριτές και εισαγγελείς αυτής της χώρας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αποτελούν τους σύγχρονους δήμιους απέναντι σε οποιονδήποτε αγωνιστή ή περιθωριοποιημένο προλετάριο κινηθεί εκτός του αστικού νόμου. Έχουν δημιουργήσει μια τεράστια φάμπρικα άσκοπων προφυλακίσεων, κάνοντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια σε ποσοστό προσωρινών κρατήσεων (δηλαδή φυλακίσεων χωρίς δίκη) μέσα στην ΕΕ (...). Αλλά, και μέσα στο πεδίο της φυλακής η δικαστική υπερεξουσία εκφράζεται μέσω του εισαγγελικού βέτο στο Συμβούλιο των φυλακών, που στερεί από τους κρατούμενους βασικά δικαιώματα»

Στο μακροσκελές κείμενό τους κατηγορούν -μεταξύ άλλων- τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι «έχει αποδειχθεί πως είναι ο ικανότερος και πιστότερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστών δανειστών. Γι αυτό και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών όπου βρεθούν κι όπου σταθούν στάζουν μέλι για το "succes story" του Τσίπρα».

«Ακόμα και μέσα από τις σελίδες της Καθημερινής ο Ντάισεμπλουμ μίλησε για εντυπωσιακή δημοσιονομική βελτίωση και χαρακτήρισε τον Τσίπρα: «επιτυχημένο πολιτικό, ικανό να καθοδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας». Τον Τσίπρα, που πριν την ανέλιξή του στον πρωθυπουργικό θώκο υπόσχονταν πως θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα άρθρο κι ένα νόμο, οι αγορές θα χορέψουν πεντοζάλη κι όλα αυτά θα γίνουν μέρα μεσημέρι (...)» σημειώνουν.
Το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών που βρίσκεται στην οδό Λουκάρεως, ενώ υπήρξαν και πυροβολισμοί κατά του φρουρού με καλάσνικοφ.

Είχαν προηγηθεί στις 02:50, δύο τηλεφωνήματα αγνώστου στα γραφεία ιστοσελίδας και στα γραφεία εφημερίδας, στα οποία προειδοποιούσε για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για φάρσα.

Έδωσε περιθώριο 40 λεπτών, όμως τελικά η βόμβα εξερράγη 35 λεπτά αργότερα.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου