Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ: "ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΕ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΧΟΛΑΡΓΟ. ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ"!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


                          Δελτίο Τύπου 4   
                                                                                                                             20 Ιαν. 2018
Δίκτυο Απορροής
Ομβρίων σε Παπάγου και Χολαργό
Σχεδίαση που δεν υπάρχει
Στις  17 Νοεμβρίου 2017 σας είχαμε προτείνει να γίνει μελέτη...

Αντιπλημμυρικής Προστασίας για να μη βρεθεί ο Δήμος μας “ανοχύρωτος” σε κάποια μελλοντική θεομηνία - πράγμα που απευχόμεθα - γιατί ο Υμηττός έχει ρήσεις, κατωφέρειες  έντονες, νεροφαγώματα και ρέματα  και συνεπώς δεν είμαστε στο  “απυρόβλητο”.  
Mας απαντήσατε ότι έχουν γίνει παλαιότερα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Συγκεκριμένα στου Παπάγου έγιναν στην οδό  Αναστάσεως και τελευταία εγκρίθηκε και θα κατασκευαστούν έργα στην οδό Υγείας. Το τελευταίο μάλιστα θα κατασκευασθεί από την Περιφέρεια Αττικής.  
        Ως γνωστό τα όμβρια ύδατα αποχετεύονται προς το πλησιέστερο ρείθρο ή αγωγό όμβριων της οδού για να καταλήξουν στην "λεκάνη απορροής",  μία περιοχή δηλαδή της επιφάνειας του εδάφους, η οποία κλίνει προς ένα ιδιαίτερο σημείο εκφόρτισης, στο οποίο συγκεντρώνονται τα όμβρια ύδατα  που στη συνέχεια καταλήγουν σε ένα κεντρικό σύστημα. Το κεντρικό αυτό σύστημα μπορεί να είναι ένα ρέμα που καταλήγει σε κεντρικό αγωγό που εκχύνεται στη θάλασσα, ή σε ποτάμι που καταλήγει στη θάλασσα, ή σε ένα κλειστό σύστημα, στο οποίο συγκεντρώνεται το νερό και εξατμίζεται ή απορροφάται από το έδαφος.
Είναι προφανές ότι για την απορροή όμβριων υδάτων τα έργα που πρέπει να γίνουν στου Παπάγου είναι πολλά, αφού σήμερα δεν υπάρχει τίποτε απολύτως και βεβαίως το «ποια ακριβώς θα είναι αυτά» θα το αναδείξουν οι μελέτες που ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ και που θα έπρεπε να είχαν γίνει ΧΘΕΣ.
Σήμερα, όπως λέει και η τελευταία ανακοίνωση απλά στα Τεχνικά Προγράμματα 2017 και 2018 εντάχθηκαν και προωθούνται (δηλαδή θα προωθηθούν):
         Οριστική μελέτη κυρίων αγωγών ομβρίων υδάτων λεκάνης απορροής Αγ. Ιωάννη Θεολόγου στου Παπάγου
             Οριστική μελέτη αγωγών ομβρίων υδάτων σε περιοχές του Χολαργού.

Απόλυτα αναγκαίο είναι επίσης να ληφθούν υπόψη οι υψομετρικές διαφορές μεταξύ παράλληλων δρόμων και φυσικά να αποφευχθεί η διέλευση των υδάτων μέσα από τα οικόπεδα των δρόμων αυτών. Ενδεικτικά σας γνωρίζω ότι σήμερα όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση από σπίτια που είναι μεταξύ των οδών Βερσή και              Μ. Γρηγορίου και ειδικότερα εκεί όπου υπάρχουν οι εισέχουσες, τα όμβρια ύδατα διέρχονται μέσα από τα οικόπεδα. 
Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στην οδό Μ. Γρηγορίου 51. Τα νερά κατεβαίνοντας ορμητικά από την υψηλότερα ευρισκόμενη οδό Βερσή και διερχόμενα μέσα από το οικόπεδο,  βγαίνουν στην οδό Μ. Γρηγορίου. Τούτο συνεπάγεται πολύ σημαντικές ζημιές άμεσα ορατές στον κήπο ή σταδιακά προκαλούμενες στη στατικότητα του κτηρίου.  
Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της Παράταξης σε στενή συνεργασία με τους μηχανικούς αλλά   και τα λοιπά στελέχη της Ανεξάρτητης  Ενωτικής Κίνησης παρακολουθούν στενά το ζήτημα. Απαιτείται η άμεση εκδήλωση των ενεργειών σας για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών, μελετών που έπρεπε από ετών να έχουν συνταχθεί. Προχωρήστε άμεσα, ώστε να αρχίσουν τα έργα το δυνατόν συντομότερα. Αναμένουμε.
Δέσμευσή μας
Αν δεν τις κάνετε εσείς τις μελέτες απορροής ομβρίων υδάτων, έτσι ώστε το συντομότερο να αρχίσουν τα έργα, τότε θα τις κάνουμε εμείς γιατί τις έχουμε καταγεγραμμένες ως πρώτης προτεραιότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου