Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΛΑ! ΤΡΙΤΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ο Απόστολος Χρήστου χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη...

Γλασκώβη.

Όπως ακριβώς και πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, ο κολυμβητής του Ολυμπιακού πήρε την τρίτη θέση στα 100μ. ύπτιο με 53.72.Ο Χρήστου δεν φαινόταν αρχικά να μπορεί να ανταγωνιστεί, όχι μόνο τους δύο Ρώσους, που ήταν τα φαβορί του αγωνίσματος, αλλά και τους δύο βασικούς αντιπάλους του, τον Ρουμάνο Γκλίντα και τον Ιταλό Σαμπιόνι. Οι δύο αυτοί κολυμβητές, όμως, «πλήρωσαν» την προσπάθειά τους να ακολουθήσουν το ρυθμό των Ρώσων και στα τελευταία μέτρα έχασαν έδαφος, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει πολύ καλό τερματισμό και να παίρνει την τρίτη θέση.

Αυτό ήταν το 19ο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (32ο συνολικά για τον υγρό στίβο), αλλά και το πέμπτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Ο Ανδρέας Βαζαίος, αν και ξεκίνησε καλά στον τελικό των 200μ. Μ.Α., τελικά πήρε την 5η θέση. Ο Κριστιάν Γκολομέεφ πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον αυριανό τελικό των 50μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης.Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη ημιτελική σειρά με 23.22, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το ρεκόρ που είχε πετύχει στον πρωινό προκριματικό (23.42) και πέρασε ως τρίτος στο σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου