Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΤΟ ΝΑΤΟ ΩΣ...ΣΕΡΙΦΗΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ: ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΒΙΤΣΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ! ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

To NATO προχώρησε σε άμεση εμπλοκή υπέρ των αλβανόφωνων του Κοσόβου και εναντίον των Σέρβων καταλαμβάνοντας καίριες και...

στρατηγικές θέσεις στον σερβικό θύλακα της Μητρόβιτσα  παίρνοντας τον έλεγχο του υδροηλεκτρικού σταθμού της πόλης απειλώντας έτσι τους Σέρβους με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που προχωρήσουν σε ανακήρυξη αυτονομίας.

Η δύναμη της KFOR που προχώρησε στις ενέργειες αυτές αποτελείται από Αμερικανούς στρατιώτες δείχνοντας έτσι ότι πρόκειται για στρατηγική επιλογή των ΗΠΑ στην περιοχή με κίνδυνο να έρθουν σε άμεση αντιπαράθεση με σερβικές δυνάμεις και γνωρίζοντας ότι πλέον η Ρωσία είναι σε θέση να υπερασπιστεί το Βελιγράδι αντίθετα με το 1999 που οι ρωσικές ΕΔ βρίσκονταν σε καθεστώς διάλυσης.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες κατέλαβαν όλες τις θέσεις που οδηγούν από το Ζούμπιν Πότοκ στο χωριό Γκάζιβόντα.

Η Γκάζιβόντα είναι η μεγαλύτερη (τεχνητή) λίμνη στο Κοσσυφοπέδιο όπου υπάρχει υδροηλεκτρικός σταθμός που ελέγχονταν από τους Σέρβους της Mητρόβιτσα.

Τα μέλη των KFOR έχουν αποστολή την προστασία του με αυστηρά μέτρα ασφάλειας.

Για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης και σε ενδεχόμενη παύση του υδροηλεκτρικού σταθμού, τα αμερικανικά στρατεύματα από νωρίς το πρωί τοποθετήθηκαν στην είσοδο του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού Γκάζιβόντα, ενώ άρχισαν συγχρόνως περιπολίες γύρω από τη λίμνη.

Παρά, όμως, τις προειδοποιήσεις, η κατάσταση είναι ήρεμη και δεν σημειώθηκε μέχρι χθες κανένα περιστατικό. Οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου είχαν ανακοινώσει ότι θα κηρύξουν μια μορφή αυτονομίας, αλλά φαίνεται ότι τους σταμάτησαν οι εκκλήσεις του προέδρου της Σερβίας.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε ανοικτή επιστολή του, τους ζήτησε να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα εναντίον τους.

Σε πολεμική φυλακή βρίσκεται ο Σερβικός στρατός σε όλη την επικράτεια λόγω των γεγονότων στο Κοσσυφοπέδιο. 

Οι σερβικές Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται προληπτικά μεν, αλλά σε ετοιμότητα για άμεση επέμβαση δε, καθώς η ένταση στη περιοχή διαρκώς αυξάνεται.

Μετα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας που έλαβε χώρα, οι Σέρβοι πλέον ετοιμάζονται και θα απαντήσουν όπως πρέπει, εφόσον χρειαστεί.

Ετσι λοιπόν το Βελιγράδι στέλνει διττό μήνυμα τόσο προς την KFROR, όσο και προς τους Κοσοβάρους.

Ο σερβικός Στρατός τα τελευταία χρόνια έχει περάσει πλέον σε νέο επίπεδο. 

Η αναδιάταξη των μονάδων του σερβικού στρατού επέφερε μια θεμελιώδη αλλαγή κατά την οποία, οι μισές σερβικές μονάδες έχουν προσανατολιστεί στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Ο σερβικός Στρατός που τελούσε σε αναδιοργάνωση από το 2006 με την δημιουργία έξι Ταξιαρχιών «προσάρμοσε» τα νέα σχέδια σε αυτήν την πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία που αποσπάστηκε το 1999 δια της βίας με τον πόλεμο που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Δύο από αυτές τις σερβικές μηχανοκίνητες ταξιαρχίες και δύο τεθωρακισμένες είναι ήδη αναπτυγμένες κατά μήκος των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο.

Οι ταξιαρχίες αυτές οργανώνονται σε κλασσικούς συμβατικούς σχηματισμούς με 10 τάγματα η καθεμία.

Οι δύο άλλες Ταξιαρχίες, μία Ταξιαρχία πυροβολικού και μία ειδικών δυνάμεων, έχουν επίσης αναπτυχθεί στην περιοχή.

Από τις έξι Ταξιαρχίες, η δεύτερη βρίσκεται στο στρατόπεδο «Jovo Kursula» που βρίσκεται στο Kraljevo, μόλις 50 χιλιόμετρα μακριά από τα βόρεια σύνορα του Κοσσυφοπεδίου.

Η τρίτη τεθωρακισμένη Ταξιαρχία πεζικού έχει αναπτυχθεί στην ιστορική πρώην βυζαντινή πόλη Νις ( Ναισό), περίπου 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Η τέταρτη μηχανοκίνητη Ταξιαρχία πεζικού έχει μετακινηθεί στην πόλη ο Vranje, αλλά εκτός από την πόλη αυτή αναπτύσσονται επίσης νέοι στρατώνες στο Bujanoc.

Η στρατιωτική βάση «Jug» (Νότια) είναι η πιο σύγχρονη στη Σερβία και βρίσκεται στη θέση Cepotine κοντά στο Bujanoc, μόλις 8-9 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Αυτή η στρατιωτική βάση είναι χτισμένη σε μια έκταση 33 στρεμμάτων και αποτελείται από 66 εγκαταστάσεις, με τις ικανότητες στρατωνισμού 1000 επαγγελματιών στρατιωτικών.

Οι Αμερικανοί προχωρούν έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό περικύκλωσης της Ρωσίας και εκδίωξής της από τα Βαλκάνια. Εν πολλοίς το έχουν καταφέρει και οι μόνοι που τους χαλάνε τα σχέδια είναι οι Σέρβοι και οι σερβικοί πληθυσμοί σε Κόσοβο και Βοσνία.

Η Σερβία έχει απομείνει ο μόνος σύμμαχος των Ρώσων στα Βαλκάνια αλλά οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι περικυκλώνοντάς την και με την μέθοδο των συνεχών ταραχών και της συνεχούς φθοράς από τις εντάσεις με τους αλβανικούς πληθυσμούς θα μπορέσουν στο τέλος να την αναγκάσουν να ενταχθεί και αυτή στο ΝΑΤΟ για να μην χάσει άλλα κομμάτια του εθνικού της «κορμού».

Στην Σερβία όπως και στην Ρωσία έχουν πλήρη γνώση των αμερικανικών σχεδιασμών και βρίσκονται σε μόνιμη επαγρύπνηση. Ξέρουν ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν νέες κρίσεις σε Μιτρόβιτσα και Πρέσεβο.
pronews.gr (τίτλος: δικός μας)

1 σχόλιο:

  1. Η ΔΥΝΑΜΗ KFOR ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ !!!!! ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ ΕΙΧΑΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!!!! ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥMIA SEELBRIG ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΑΝΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΡΩΤΑΜΕ !!!!!!! Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ KFOR !!!!! ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 7.5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 2 ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΙ ΑΠ'ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ !!!!!! ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΝ Ν.ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΩΝΕΣ ΜΑΣ!!!!!! ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΗΔΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΕΔΑΦΩΝ ΤΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ!!!!!!!! Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή