Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΙΓΚΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ! ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ (ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ), ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΝΑΚΗ, ΤΟΝ τ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ! ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ!

(η συνέντευξη δημοσιεύεται και στο 570 τεύχος του Ανεξάρτητου Παρατηρητή)
Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο  υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Τίγκας απαντά και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις μας

Κύριε Τίγκα, οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και θα ξανακατέβετε διεκδικώντας την ψήφο των Παπαγιωτών-Χολαργιωτών.  Προφανώς θεωρείτε ότι οι  δημότες δεν πρέπει να εμπιστευθούν τον κ. Αποστολόπουλο. Γιατί; Ποια ήταν τα λάθη που διέπραξε στα χρόνια που διοικεί τον Δήμο ή τι δεν έκανε ενώ θα έπρεπε να είχε κάνει;

Κύριε Βραχιολίδη, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ γιατί, μέσω της...

έγκριτης εφημερίδας σας «Ανεξάρτητος και Διπλωματικός Παρατηρητής», έχω τη δυνατότητα να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μας για τους οποίους όπως γνωρίζετε τρέφω αισθήματα ειλικρινούς και βαθειάς εκτίμησης.  Εύχομαι στην εφημερίδα σας, σ’ εσάς και στους συνεργάτες σας να συνεχίσετε με επιτυχία το εξαιρετικά δημιουργικό σας έργο. 
Θα ήμουν ευτυχής αν ο απερχόμενος δήμαρχος είχε τέτοια δραστηριότητα στην οποία θα μπορούσαμε να ασκήσουμε κριτική στις πράξεις του. Δυστυχώς το γνώρισμα της περιόδου του          κ. Αποστολόπουλου από την δημαρχεία Παπάγου – Χολαργού, χαρακτηρίζεται από μια λέξη: «Απουσία». Απουσία πολιτικής, απουσία έργων, απουσία οράματος. Το απόλυτο κενό. Ένα κενό που όμως έχει άμεσες επιπτώσεις στην ζωή των κατοίκων του δήμου μας. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιόδου Αποστολόπουλου, ήταν ότι απουσίαζε από την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του κατοίκων της περιοχής μας. Ήταν μακριά από την καθημερινότητα του πολίτη. Έτσι θα σας έλεγα ότι ο Δήμαρχος δεν ασχολήθηκε με το σημαντικότερο πρόβλημα αυτό της ασφάλειας, ενώ η κοινωνική πολιτική είναι σε νηπιακή κατάσταση, για δε  την παιδεία  η αντίληψη είναι πως «κάνουμε ότι κάνουμε» για να λέμε ότι κάτι κάναμε ενώ για  το περιβάλλον η απάντηση είναι τα περιβόητα μονοπάτια του Υμηττού.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος εμφανίζεται να πραγματοποιεί σειρά έργων το τελευταίο διάστημα. Για παράδειγμα, διευθετεί τα πεζοδρόμια, ανακαίνισε το αθλητικό κέντρο στου Παπάγου, ενώ ξεκινούν τα έργα στο αθλητικό κέντρο Τσακού με τη δημιουργία νέου στίβου. Αυτά είναι έργα τα οποία ο  κ. Αποστολόπουλος θα τα παρουσιάσει ως μεγάλες του επιτυχίες. Τι έχετε να πείτε;

Έξι μήνες πριν από τις εκλογές, ο κ. Δήμαρχος θυμήθηκε να πράξει όσα έπρεπε να έχει κάνει από την αρχή της θητείας του ή όσα αναγκαστικά πρέπει να γίνουν μετά από την πλήρη εγκατάλειψη μιας ολόκληρης τετραετίας. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι οι δημότες τρώνε «κουτόχορτο» και θα πιστέψουν ότι το ενδιαφέρον του κ. Αποστολόπουλου είναι πραγματικό.
 Το ενδιαφέρον του είναι καθαρά προεκλογικό. Τα έργα έχουν έναν στόχο: την άγρα ψήφων και μόνο. Διαφορετικά θα είχαν γίνει σταδιακά και όχι άρον – άρον στο τέλος της τετραετίας. Όπως λ.χ.
α. Ασφαλτόστρωση 10 τ.μ. γίνεται 43 μήνες μετά την υποβολή του αιτήματος.
β. Πεζοδρόμια που δεν ανακατασκευάζονται αν και έχει τούτο ζητηθεί προ τριετίας και πλέον.
γ. Η πλατεία Εθνικής Αντίστασης για την οποία οι διαδικασίες ανάπλασης έχουν ολοκληρωθεί από το 2013. Άρχισε η εκτέλεση των εργασιών 8 μήνες προ των εκλογών. ΤΥΧΑΙΟ;
Κύριε Δήμαρχε,
 Όταν κάτι το εγκαταλείπεις, σε εγκαταλείπει κι αυτό. Στη διάρκεια της πενταετίας εγκαταλείψατε τους δημότες. Φυσικό είναι και οι δημότες να σας εγκαταλείψουν στις προσεχείς εκλογές.

Είσθε άτομο με σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία. Ήδη προεδρεύετε εδώ και πολλά χρόνια της Ένωσης Επιστημόνων Χολαργού-Παπάγου με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, ενώ είσθε και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και ΑΜΕΑ στον Χολαργό. Αυτές οι δράσεις και οι προσφορές δεν σας ικανοποιούν; Νομίζετε ότι κάτι λείπει που δεν έχετε δώσει ακόμη στην τοπική κοινωνία;

Η προσφορά για μένα, μέσα από την ενασχόληση με τα κοινά, αποτελεί σκοπό ζωής. Οι δραστηριότητες τόσο στην Ένωση Επιστημόνων Χολαργού-Παπάγου, όσο και στο Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, που εδρεύει στο Χολαργό, πάνε καλά. Πολύ καλά θα σας έλεγα.  Όταν λοιπόν ασχολείσαι με τα κοινά και βλέπεις ότι μια ελλιπής διοίκηση φρενάρει την πρόοδο του τόπου σου, τότε αποτελεί καθήκον και μονόδρομο η ενεργότερη ενασχόλησή σου με τα κοινά και μάλιστα στον υψηλότερο βαθμό που ο καθένας κρίνει ότι μπορεί να προσφέρει. 
Κύριε Βραχιολίδη, αγαπώ το Δήμο μας και πιστεύω ακράδαντα ότι οι συμπολίτες μας δικαιούνται πολλά περισσότερα από αυτά που σήμερα απολαμβάνουν. Τούτο γίνεται εύκολα αντιληπτό στις «Συναντήσεις Γειτονιάς» που έχουν ξεκινήσει από τον Άνω Χολαργό συνεχίζονται και φυσικά θα πραγματοποιηθούν σε όλο το Δήμο. Ακούγοντας τους δημότες μας μαθαίνουμε και μαθαίνουμε από πρώτο χέρι πολλά! Το συμπέρασμα είναι ότι δεν λαμβάνεται υπόψη ο λόγος τους. Είμαι βέβαιος  ότι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα μου δώσουν τη δυνατότητα να υλοποιήσω το όραμά μου για ένα δήμο ασφαλή, ένα δήμο αλληλεγγύης, ένα δήμο ψηφιακό της τεχνολογίας και της καινοτομίας, όπου η άποψη του πολίτη θα έχει κυρίαρχη θέση! 

Εσείς λοιπόν κύριε Τίγκα τι καινούργιο θα κομίσετε στον Δήμο αν οι δημότες σας εμπιστευθούν για Δήμαρχο; Πείτε μας σε αδρές γραμμές ποιο νέο αέρα θα φέρετε. 

Η πολιτική μου θα είναι πολιτική συνεργασιών. Όχι γιατί αυτό επιβάλλει ο νέος εκλογικός νόμος, αλλά γιατί εκ πεποιθήσεως είμαι υπέρ της συμπαράταξης και της συνένωσης δυνάμεων. Πιστεύω ότι όλοι  έχουν να προσφέρουν στην κοινή προσπάθεια για να ξαναβρεί ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τη θέση που του πραγματικά του αξίζει στο χάρτη της χώρας. 
Προτεραιότητά μου είναι λοιπόν η ενότητα δήμου και δημοτών, καθώς πιστεύω ότι όλοι έχουν κάτι σημαντικό να προσφέρουν.  Σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας θα υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία με τους δημότες. Ως δήμαρχος δεσμεύομαι να είμαι παρών στην καθημερινότητα του πολίτη, να είμαι ένας από τους «ανάμεσά τους» και ακόμη να καθιερώσω την «Ώρα του Δημότη» στις συνεδριάσεις, ώστε οι δημότες να μπορούν να έρχονται και να καταθέτουν τα παράπονά τους ή να αναπτύσσουν τις προτάσεις τους, ενώπιον όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρωταρχικός μου στόχος είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών εκείνων, οι οποίες σε συνεργασία με το κράτος να ξαναφέρουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, το οποίο με τις αλλαγές και την ενοποίηση των αστυνομικών τμημάτων, έχει εξαφανισθεί από το δήμο μας. Ήμασταν από τις πιο ασφαλείς περιοχές της Ελλάδος. Πλέον η παραβατικότητα κυριαρχεί. Αλλά και στους δρόμους και στα πεζοδρόμια απαιτείται ασφάλεια. Δεν μπορεί ο δημότης να μη νιώθει ασφαλής να περπατήσει στα πεζοδρόμια ή να κάνει μια βόλτα στα πάρκα των πόλεών μας. Χρειάζεται συνεχής φροντίδα, συντήρησή τους και βελτίωσή τους, όπου χρειάζεται Για όλους τους παραπάνω λόγους θα θεσμοθετηθεί θέση Aντιδημάρχου Ασφάλειας.
Προτεραιότητές μας επίσης είναι:
-Οι ψηφιακές λειτουργίες του δήμου μας με σκοπό την καλλίτερη, απλούστερη και συντομότερη εξυπηρέτηση του πολίτη. 
-Η κοινωνική πολιτική, κάθε πολίτης πρέπει να έχει τη δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης και για το λόγο αυτό το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι πολύ λίγο. Απαιτείται κάτι πιο ουσιαστικό, κάτι πιο σίγουρο και αυτό είναι το «Κοινωνικό Συσσίτιο». Έχουμε μελέτη με αριθμό αναξιοπαθούντων, κόστος, αλλά και χώρο στον οποίο θα γίνει. Εμείς θα το κάνουμε. 
-Η διαμπερής κυκλοφορία που είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα και για το οποίο θα απαιτηθεί σοβαρή μελέτη «χωρίς να κατευθύνεται ο μελετητής».
-Η αντιμετώπιση των προβλημάτων στους τομείς της Παιδείας και γενικότερα της νεολαίας μας
-Η καθαριότητα και η ενίσχυση δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος
-Η ενίσχυση αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και των αθλητικών υποδομών
Απόφασή μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στον πολίτη γιατί χρέος και καθήκον μας είναι η επίλυση των προβλημάτων του. Άλλωστε, από τους πολίτες αντλούμε την δύναμή μας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι ο πρώτιστος στόχος μας. 

Κάποιοι πάντως λένε ότι ο Τίγκας θα έπρεπε να δώσει τη σκυτάλη σε ένα νεώτερο υποψήφιο, σε ένα άτομο το οποίο θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί με  δυναμικότερο εκτόπισμα απέναντι στον Αποστολόπουλο.  Τι απαντάτε σε αυτή την κριτική; Λείπει το κατάλληλο άτομο να σας διαδεχθεί; 

Η ανανέωση και ο δυναμισμός δεν έχουν σχέση με την ηλικία. Στην επαγγελματική και πολιτική πορεία μου έχω γνωρίσει νέους σε ηλικία που είναι θιασώτες ξεπερασμένων ιδεών και θέσεων αλλά και ώριμους πολίτες που διακατέχονται από φρέσκιες ιδέες και από πνεύμα ανανέωσης. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο όπλο μου, μαζί με το ρεαλιστικό πρόγραμμά μου, είναι η εμπειρία που έχω και την καταθέσω ώστε και η διοίκηση στο δήμο να εκσυγχρονισθεί αλλά και να κάνουμε το Δήμο μας, ένα Δήμο ψηφιακό και γιατί όχι τον πιο σύγχρονο δήμο της χώρας μας.  Στην πολιτική λοιπόν δεν νοείται ηλικιακός ρατσισμός. Οι διαχωριστικές γραμμές που πρέπει να υπάρχουν είναι μεταξύ λαϊκισμού και αλήθειας, μεταξύ ρεαλισμού και δημαγωγίας. Να σας θυμίσω κ. Βραχιολίδη ότι αυτοί που εμπορεύθηκαν την ελπίδα ή αυτοί που υποσχέθηκαν στους πάντες τα πάντα και δεν έκαναν τίποτε, είναι και ανάμεσά μας. Και η παράταξή μου ως βασικές αρχές έχει υιοθετήσει την αλήθεια, τη λογική και το ρεαλισμό.

Δυο πρώην σημαντικά δικά σας στελέχη έφυγαν από την παράταξή σας. Αναφέρομαι στον Νίκο Κουκή ο οποίος ήδη προσχώρησε στην παράταξη του Δημάρχου και στον Νίκο Κουτάκη ο οποίος λέγεται ότι θα προσχωρήσει και αυτός στη δημοτική παράταξη του Δημάρχου. Πόσο σας απασχολούν αυτές οι απώλειες; Πού οφείλονται; 

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι στις συνήθειές μου να κρίνω τις πράξεις πρώην συνεργατών μου και τούτο φαίνεται από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχω κάνει κάποια δήλωση για το θέμα αυτό,  θα σας πω ότι τα δύο στελέχη που αναφέρεστε δεν ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της παράταξης. Συνεργάσθηκαν μαζί μας δύο περίπου μήνες προ των εκλογών του 2014 γιατί πίστευαν ότι αυτό τους εξυπηρετούσε καλλίτερα. Μετά τις εκλογές σταδιακά αποστασιοποιήθηκαν γιατί προφανώς αυτό τους εξυπηρετούσε.  Να θυμάστε κ. Βραχιολίδη ότι ο καθένας κάνει τις επιλογές του, είναι υπεύθυνος γι’ αυτές και κρίνεται από τους πολίτες γι΄ αυτές. 

Γιατί μέχρι τώρα δεν επιδιώξατε συνεργασίες με τους ήδη υπάρχοντες Δημοτικούς Συμβούλους; Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσατε να καταρτίσετε ένα κοινό ψηφοδέλτιο με τους Κεχρή, Τούτουζα, Ανυφαντή; Δεν πιστεύετε ότι σε αυτή την περίπτωση η δυναμική σας θα ήταν καλύτερη;

Το ψηφοδέλτιό μας είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης. Και μέχρι στιγμής είναι ανοικτό σε όποιον θέλει να συμμετάσχει στο μεγάλο αγώνα για την αναμόρφωση του Δήμου μας. Η δυναμική του συνδυασμού μας είναι δεδομένη. Και είναι δυναμική νίκης, ανατροπής και εκσυγχρονισμού του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Θα σας πω λοιπόν με απόλυτη ειλικρίνεια ότι και τούτη την ώρα γίνονται συζητήσεις με όλους. Φυσικά και δεν μπορώ να εκτιμήσω το αποτέλεσμα.

Ο Νικήτας Κανάκης ανακοίνωσε ότι κατέρχεται στις επόμενες εκλογές. Πώς σχολιάζετε την υποψηφιότητά του; 

Κατά τη γνώμη μου η κάθε υποψηφιότητα κρίνεται από την ψήφο των πολιτών και όχι από τη γνώμη των συνυποψηφίων του. Ειδικότερα για τον κ. Κανάκη σας λέω ότι ουδέποτε τον έχω γνωρίσει. Συνεπώς ότι και αν σας πω δεν θα είναι ασφαλές. 

Ως εφημερίδα μας έκανε αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή βράβευσε και έχρισε επίτιμο Δημότη της τον Πρόεδρο Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο. Είναι ο πολιτικός εκείνος που ευθύνεται για πολλά αρνητικά στον τόπο μας. Να μην σας τα αναφέρω. Πώς είναι δυνατόν από τη μια μεριά η Δημοτική Αρχή διά του Δημάρχου να καταγγέλλει τη Συμφωνία των Πρεσπών και το χάρισμα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς και από την άλλη να βραβεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα όφειλε να καταγγείλει την προδοτική αυτή Συμφωνία, αλλά προτίμησε να… κάνει την πάπια, κατά το κοινώς λεγόμενο. Ποια είναι η άποψή σας;

Σας θυμίζω ότι οι εκλογές της 19ης  Μαΐου είναι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και στα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλω να επικεντρώσω τον προγραμματικό μου λόγο και τη ρητορική μου. Δεν αποφεύγω την ερώτηση. Σαφώς θα ήθελα κι εγώ πιο δυναμική αντιμετώπιση εκ μέρους του στο ζήτημα της Μακεδονίας μας. 
 Η βράβευση έγινε μετά από πρόταση του Δημάρχου και  έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Να σας θυμίσω ότι εγώ δεν ψήφισα την πρόταση του Δημάρχου αλλά και ούτε παρέστην στην εκδήλωση. Το ζήτημα είναι να έχεις αυτόνομη πολιτική πορεία και να μην επιζητείς την ανάδειξή σου στην επικαιρότητα μέσω της λάμψης προσώπων και θεσμών. Στην πολιτική πρέπει να είσαι αυτόφωτος και όχι ετερόφωτος.

Ο πρώην Δήμαρχος Ξύδης πάλι έκανε παρέμβαση και μάλιστα επιτέθηκε με επιστολή του κατά του Προέδρου του ΔΟΠΑΠ, σημαντικού στελέχους του Δημάρχου. Μοιάζει να ζητά την πολιτική του καρατόμηση και να δίνει οδηγίες στον νυν Δήμαρχο τι πρέπει να κάνει. Πώς κρίνετε τη στάση του κ. Ξύδη; Πιστεύετε ότι σηματοδοτεί εξελίξεις στις επόμενες εκλογές η απομόνωση του κ. Οικονόμου που επιχειρεί να πετύχει;

Προσωπικά αναγνωρίζω την προσφορά του κ. Ξύδη στα κοινά του τόπου μας. Είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα που χρήζει σεβασμού. Οι απόψεις του είναι απόρροια της γνώσης και της εμπειρίας του και είναι λογικό να βρίσκουν ευήκοα ώτα στους δημότες μας. Δεν μπορώ όμως να εκτιμήσω τις επιπτώσεις της παρέμβασής του. 


1 σχόλιο:

  1. Κατά την γνώμη μου, ο κ.Αποστολόπουλος θα μπορούσε να..."παραχωρήσει" τα τεσσεράμισι χρόνια της διοίκησής του σε κάποιον που θα ήταν δραστήριος, με διάθεση για να κάνει έργο στον δήμο μας και όχι μόνο για φωτογραφίες και να..."αναλάβει" τα καθήκοντα Δημάρχου το τελευταίο εξάμηνο της θητείας του, αφού σε αυτή την ύστατη περίοδο θέλει να δείξει "διάθεση" για να "παράξει έργο" και σπεύδει(για όσο προλαβαίνει βέβαια)να...ασφαλτοστρώσει δρόμους, να διευθετήσει πεζοδρόμια και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας του δημότη!!! Έτσι δεν κερδίζονται ούτε εκλογές αλλά κυρίως, ούτε και η εκτίμηση των συνδημοτών μας στο πρόσωπο του Δημάρχου, διότι αντιλαμβάνονται τους λόγους που εκτελούνται αυτά τα έργα...με την χαρακτηριστική καθυστέρηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή