Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΡΑΜΠ: ΟΙ ΗΠΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ 2.500 ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

Με μια απειλή άνευ προηγουμένου ασκεί πιέσεις ο Τραμπ στην...
 Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως αν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν τους δεχθούν, πρόκειται να απελευθερώσει τουλάχιστον 2.500 μαχητές του ISIS εντός ευρωπαϊκού εδάφους.
Η πολιτική του Τραμπ πλέον έχει γίνει γραφική και η λογική των απειλών και των κυρώσεων είναι το μοναδικό ισχυρό χαρτί που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ, σε μια περίοδο που η ισχύς τους έχει μειωθεί σημαντικά, και ένα κράτος όπως η Τουρκία μπορεί και «παίζει στα δάκτυλα» την Ουάσινγκτον.
Το ζήτημα του ποιος θα εποπτεύει τους πρώην μαχητές του ISIS, οι οποίοι κρίνεται υπερβολικά επικίνδυνο να αφεθούν ελεύθεροι, παραμένει ανεπίλυτο μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των ευρωπαίων συμμάχων της, όπως επισημαίνει και το Sputnik.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να αποστείλουν μέχρι και 2.500 κρατούμενους τρομοκράτες του ISIS στις χώρες της Ευρώπης, εάν οι τελευταίες δεν τους δεχτούν εθελοντικά, δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους.
«Έχουμε 2.500 μαχητές που θέλουμε να πάρει πίσω η Ευρώπη επειδή οι ίδιοι θέλουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη – στη Γαλλία, στη Γερμανία, σε διάφορα μέρη», δήλωσε ο Τραμπ την Πέμπτη.
«Και ας δούμε λοιπόν αν θα τους δεχθούν. Γιατί αν δεν τους δεχθούν, ίσως θα πρέπει να τους απελευθερώσουμε στην Ευρώπη», πρόσθεσε.
Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέλαβαν συνολικά περισσότερους από 10.000 αιχμάλωτους μετά την ήττα του Χαλιφάτου.
Τον Φεβρουάριο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ κάλεσε την Ευρώπη να ανακαλέσει πάνω από 800 μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που είχαν συλληφθεί στη Συρία, απειλώντας πως θα τους απελευθερώσει. Καμία χώρα δεν έχει ικανοποιήσει το αίτημα του Τραμπ.
Τον Δεκέμβριο, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε ηττηθεί στην Συρία και τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποσύρουν όλα τα στρατεύματα τους από τη χώρα αυτή.
Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν σύμφωνα με αναφορές δηλώσει ότι είναι απρόθυμες να δεχθούν άτομα που εντάχθηκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ακόμη και αν δεν συμμετείχαν ενεργά σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τις εκθέσεις από ΜΜΕ των ΗΠΑ, χιλιάδες μαχητές έρχονται στη Συρία από την Ευρώπη για να πολεμήσουν στις τάξεις του ISIS.
Η νίκη επί του ISIS κηρύχθηκε στη Συρία και το Ιράκ στα τέλη του 2017, αλλά ορισμένες περιοχές και στις δύο χώρες εξακολουθούν να εκκαθαρίζονται από μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου