Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ!Αυτά τα πολιτικά ραμολιμέντα, οι δωσίλογοι της χώρας που παραδίδουν την εθ8νική κυριαρχία στους δανειστές, ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του,
κατακρεούργησαν την αμυντική θωράκιση  της χώρας. Μειωμένος κατά 14,3% σε σχέση με το 2012 είναι ο κεντρικός προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γι το 2012 που κατατέθηκε χθες στην βουλή. Όπως αναφέρει το defencenet.gr πρόκειται για προϋπολογισμό εθνικής υποτέλειας, το ύψος του οποίου καταγράφει χαμηλό εικοσαετίας!
Πιο συγκεκριμένα ο κεντρικός προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας – που αφορά τα λειτουργικά έξοδα των ΕΔ- για το έτος 2013 θα ανέλθει στο ποσό των 2.646 εκατ. € μειωμένος κατά 14,3% σε σχέση με το 2012 ο οποίος κινείται στα 3,155 € συν 1 δισ. € που αφορούσε την αποπληρωμή εξοπλιστικών προμηθειών των προηγουμένων ετών .Συνολικά ο αμυντικός προϋπολογισμός θα κινηθεί στα 3,8 δισ. € μαζί με τα 1,2 δισ. € που προβλέπονται για την αποπληρωμή παλαιότερων υποχρεώσεων, ενώ για λόγους σύγκρισης και μόνο ο αντίστοιχος αμυντικός προυπολογισμός της Ουκρανίας κινείται στα 4 δισ. $.
Η χώρα, με την υπογραφή των δωσσιλόγων είναι έρμαιο των ορέξεων της Τουρκίας! ΟιΤούρκοι οι οποίοι ήδη μπαινοβγαίνουν όποτε τους αρέσει μέσα στην χώρα μας, τώρα, με ξεδοντιασμένο τον αμυντικό προϋπολογισμό της Ελλάδος, θα κάνουν πάρτι! Και όλα αυτά οι αρχιδωσίλογοι, λένε ότι τα κάνουν για το καλό του τόπου!!!
Το defencenet αναφέρει:
Πρόκειται για ένα προϋπολογισμό ο οποίος δεν έχει ίχνος πρόβλεψης για ποσά τα οποία δεσμεύονται για την ενίσχυση των ΕΔ με νέες προμήθειες οπλικών συστημάτων. Όλες οι πιστώσεις του κεντρικού προϋπολογισμού του υπουργείου καλύπτουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανελαστικές δαπάνες όπως η μισθοδοσία του προσωπικού και τα λειτουργικά έξοδα.
Το υποτιθέμενο σκέλος των «εξοπλιστικών» δαπανών που αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του υπουργείου Οικονομικών αφορά αποκλειστικά και μόνο στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υλοποίηση παλαιοτέρων προγραμμάτων προμηθειών ενώ η κωμωδία –έτσι όπως έχουν εξελιχθεί οι καταστάσεις στη χώρα- των «προμηθειών αμυντικού υλικού» εστιάζεται μόνο στις προμήθειες ανταλλακτικών και λοιπών υλικών συντήρησης εξοπλισμού, πλέον των καυσίμων!
Εκτός του ότι ο προϋπολογισμός φέρει και τις μειώσεις των μισθολογικών αποδοχών των στελεχών των ΕΔ, αποδοχές που τους οδηγούν σε καθεστώς πραγματικής εξαθλίωσης και πείνας, οδηγεί και την συνολική δυναμική των Ενόπλων Δυνάμεων σε μαρασμό και απαξία.
Είναι εγκληματικό και τίποτα άλλο που η πολιτική ηγεσία έχει επιλέξει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων για να ασκήσει την αυστηρότερη δημοσιονομική πολιτική, κάτω από τις επιταγές τρίτων, εκτός της χώρας κέντρων. Τη στιγμή που ο τουρκικός Στρατός βρίσκεται σε μια άνευ προηγουμένου εξοπλιστική φρενίτιδα, με εξοπλιστικά προγράμματα που μετά βίας μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει εξαιτίας του αριθμού και της συχνότητάς τους, στην Ελλάδα έχει αποφασισθεί το «ξεγύμνωμα» της χώρας, η δορυφοριοποιησή της, η παράδοσή της άνευ όρων στη γείτονα και στις ορέξεις της.
Πρώτα φτωχοποιείς μια χώρα, μετά της αφαιρείς κάθε δυνατότητα αποτροπής και μετά είναι έρμαιο των πάντων. Το σχέδιο εκτυλίσσεται απροκάλυπτα μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού.
Πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, πώς θα μπορέσει να αμφισβητήσει στην πράξη την «διαταγή» Νταβούτογλου να μην προχωρήσει δηλαδή σε ανακήρυξη της ΑΟΖ, πώς θα εκμεταλλευθεί τα ενεργειακά κοιτάσματα όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της θα βρίσκονται σε καθεστώς αποσύνθεσης, εξαιτίας της εντολής από ξένα κέντρα, αυτές στο τέλος θα διαλυθούν;
Οι σχεδιασμοί αυτοί, που περιβάλλονται υπό τον μανδύα μιας υποτιθέμενης οικονομικής εξυγίανσης απέναντι στη μόνη Εθνική Ισχύ που εξακολουθεί να διαθέτει η χώρα –για πόσο ακόμη όμως;- αφού η οικονομική έχει χαθεί προ πολλού αγγίζει τα όρια Εθνικής προδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου