Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΖΗΤΟΥΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»!
Με υπόμνημα που επέδωσαν στις αρμόδιες αρχές (23 Οκτωβρίου), οι Έλληνες κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, ζητούν από την Πολιτεία να εφαρμόσει τις διατάξεις του Συντάγματος και να πάψει η σε βάρος τους διακριτική μεταχείριση
σε σχέση με τους παράνομους μετανάστες. Συγκεκριμένα, το ψήφισμα διαμαρτυρίας της επτροπής των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας επιδόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Εφετών, την αντίστοιχη Εισαγγελία Αρείου Πάγου, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α), προς τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Αθηνών και τον Δήμαρχο Αθηναίων.
Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά τους απαιτούν να παύσει η μονομερής επίθεση βάναυσης προσβολής της προσωπικότητάς τους και της μεθοδευμένης κατασυκοφάντησής τους ως «φασίστες –ναζιστές», διαδηλώνοντας ότι «είμαστε Έλληνες πολίτες και ζητούμε την εφαρμογή του νόμου ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και θρησκευτικών φρονημάτων»
Οι Έλληνες του κέντρου της Αθήνας, από τις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, πλατείας Βικτωρίας, Ομονοίας, Βοτανικού, Μεταξουργείου και Αγίου Νικολάου, υπογραμμίζουν μεταξύ των άλλων: «Διεκδικούμε το αυτόδηλο και αυταπόδεικτο, μία αξιοπρεπή ζωή στα άκρα όρια της νομιμότητας στα πλαίσια ορθής και εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών της ευνομούμενης Συντεταγμένης Πολιτείας όπου θα δεσπόζει το κράτος δικαίου.
Την άμεση αποκατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας και της δικαιοσύνης καθότι εμείς ως Έλληνες πολίτες έχουμε Συνταγματικά κατοχυρωμένα θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία καταστρατηγούνται».
Σημειώνουμε ότι αφορμή για την σύνταξη και κατάθεση του υπομνήματος, σποτέλεσε δικό μας ρεπορτάζ, στο οποίο προβάλλαμε το αίτημα των κατοίκων για ίση με τους λαθρομετανάστες αμτιμετώπισή τους από την Πολιτεία. Αυτό σήμερα είναι και το κεντρικό σύνθημα των Ελλήνων του κέντρου της Αθήνας!
Το υπόμνημα, στο οποίο οι κάτοικοι ορίζουν ως πληρεξούσιους δικηγόρους τους, τους κ.κ. Κατσιβαρδά και Νικολαϊδη, έχει ως εξής:
Ενώπιον παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής
Υπόμνημα
Των κάτωθι ενώσεων προσώπων και σωματείων :
«Αθηναϊκή Αλληλεγγύη» όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Σίμο Συμεών, τηλ :6978361306
«Επιτροπή κατοίκων» Βοτανικού όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Ευγένιο Χριστοδούλου τηλ :6944-646850
«Επιτροπή κατοίκων» Αγίου Παντελεήμονα όπως εκπροσωπείται νόμιμα από την Αλίκη Παπαδάκη ,τηλ : 6939326338
«Επιτροπή κατοίκων» Μεταξουργείου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από την Ελένη Χαβρεδάκη, τηλ :6939436486
«Σύλλογος κέντρου Αθήνας s.o.s» για την Πλατεία Βικτωρίας όπως εκπροσωπείται νόμιμα από το Σίμο Συμεών, τηλ :6978361306
«Σύλλογος Θησέας» για την Ομόνοια, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Χρήστο Κυριακόπουλο, τηλ: 6945-376476
«Επιτροπή κατοίκων Άγιος Νικόλας» όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Δημήτριο Μπριρτζολάκη, τηλ: 6977321635
Και εν γένει συνεργαζόμενα Πανελλαδικώς σωματεία
****************
Αθήνα, -10-2012
Αξιότιμοι κύριοι,
Ι. Το παρόν έγγραφο αποτελεί την εκδήλωση μίας συλλογικής και απολύτως σύννομης προσπάθειας αντίδρασης κατοίκων κατά της επικρατούσας ανέλεγκτης κατάστασης στο κέντρο των Αθηνών όπου έχει μετατρέψει την καθημερινότητά μας σε μία απτή «εφιαλτική» οξεία πραγματικότητα.
Είμαστε κάτοικοι του κέντρου των Αθηνών των ακόλουθων περιοχών : Βοτανικός, Μεταξουργείου, Ομονοίας, Πλατείας Βάθης, Πλατεία Αττικής,  Πλατεία Βικτωρίας, Κάτω Πατησίων, Άγιος Παντελεήμων, και διεκδικούμε το αυτόδηλο και αυταπόδεικτο, μία αξιοπρεπή ζωή στα άκρα όρια της νομιμότητας στα πλαίσια ορθής και εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών της ευνομούμενης Συντεταγμένης Πολιτείας όπου θα δεσπόζει το κράτος δικαίου.
ΙΙ. Η αδιάλειπτη υποβάθμιση του κέντρου των Αθηνών εξαιτίας της λαθραίας εισροής μεταναστών οι οποίοι εγκαθίστανται στην Αθήνα, της πορνείας, του παρεμπορίου και της έξαρσης της εγκληματικότητας έχουν διαμορφώσει, συνεπεία της αβελτηρίας των θεσμικών αρμόδιων κρατικών φορέων, μία πανθομολογουμένως εκρηκτική κατάσταση στον πυρήνα της πρωτεύουσας της Ελλάδας,με αποτέλεσμα να διακυβεύεται εν συνόλω η ίδια μας η υπόσταση.
Ως εκ τούτου το μόνο το οποίο εμπεριστατωμένα και με αίσθημα δικαίου αξιώνουμε είναι η απόλαυση των ίδιων δικαιωμάτων ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς μας καθώς και της ακώλυτης συμμετοχής μας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας , σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος, καταργώντας την διακριτική μεταχείριση εις βάρος μας εν σχέσει με τους μη νόμιμους μετανάστες.
Η μη ισότιμη μεταχείρισή μας όπως ευδήλως τούτο συμβαίνει με το «παρεμπόριο» φαλκιδεύει ευθέως το θεμελιακό Συνταγματικό (άρθρο 5 παρ. 1 και 2) δικαίωμά μας να αναπτυσσόμαστε οικονομικά ως φορολογούμενοι πολίτες καθότι ενώ εμείς υποκείμεθα και δικαίως σε πλήρη έλεγχο νομιμότητας, στον αντίποδα, οι μη νομίμως εγκατεστημένοι αλλοδαποί απολαμβάνουν πλήρους οιονεί ασυλίας στο παρεμπόριο, δίχως φορολογικό, υγειονομικό και πάσης φύσεως έλεγχο.
ΙΙΙ. Περαιτέρω, ζητούμε να παύσει η μονομερής επίθεση βάναυσης προσβολής της προσωπικότητάς μας και της μεθοδευμένης κατασυκοφάντησής μας ως πολιτών δια της αυτόχρημα άρσης του διαρκώς μετεωριζόμενου, λίαν σκοπίμως, απαξιωτικού στίγματος ως «φασίστες –ναζιστές», ( συλλήβδην απαξίωσης και ομαδικής εξύβρισης) μόνον δια της φραστικής διατύπωσής μας ότι είμαστε «Έλληνες πολίτες και ζητούμε την εφαρμογή του νόμου ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και θρησκευτικών φρονημάτων»
Εν ολίγοις να πάψει η υφιστάμενη προβολή και να παραληφθεί στο μέλλον η εγκατεστημένη και μονομερώς καλλιεργούμενη ιδεοληπτική προκατάληψη υπέρ των πολιτών ανά την Επικράτεια που περιφρουρούν την εθνική τους αξιοπρέπεια στα πλαίσια της νομιμότητας.
Ως εκ τούτου συνάγεται ότι δια των ανωτέρω περιγραφόμενων πράξεων διαπράττεται τη σήμερον, ατιμωρητί και κατά κόρον, από υπαίτιους δράστες το ποινικό αδίκημα του άρθρου 192 του Π.Κ καθότι η προτροπή σε βιαιοπραγίες μεταξύ των πολιτών ή με καθοιονδήποτε τρόπο δημοσίως, (εν προκειμένω δια προπηλακισμών και καθυβρίσεων), ή η διασπορά αμοιβαίας διχόνοιας μεταξύ των πολιτών (δια των φράσεων «φασίστες-ναζιστές») κατατείνει ευθέως στην διατάραξη της ειρήνης των πολιτών, κλυδωνίζοντας εκ βάθρων το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας.
Η, δια παραλείψεως της Πολιτείας τελούμενη (Εισαγγελικών, Αστυνομικών και διοικητικών Αρχών) αυτή μεροληπτική εφαρμοζόμενη τακτική εις βάρος μας, πέραν του ότι μας ζημιώνει ηθικά και μας πλήττει οικονομικά αντίκειται προδήλως στο άρθρο 5 παρ. 2 του Συντάγματος : «όλοι όσοι ευρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο»
Ιv. Ειδικότερα δε τα αιτήματά μας απηχώντας το πνεύμα όλων των κατοίκων των Αθηνών, διεκδικούν τη βελτίωση της επικρατούσας κατάστασης με τη συνδρομή της Πολιτείας και τη συνδρομή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών
Αθηνών και ουδέν έτερον πέραν τούτο.
Προσέτι παραθέτουμε ενδεικτικά ορισμένες εκ των αξιόποινων πράξεων οι οποίες ευρίσκονται εκ των ών ούκ άνευ σε έξαρση και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας,γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα δεν εξαντλείται αμιγώς στην θεωρητική παράθεση των καίριων αυτών ζητημάτων καθότι στην πράξη είναι έτι περαιτέρω σύνθετο και περίπλοκο:
Α) ο Νόμος περί της νόμιμης είσοδο διαμονής και εγκατάστασης-αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών στην Επικράτεια Ν.3386/2005, όπως τροποποιήθηκε τελευταίως με τον Ν.3907/2011
Β) ο Νόμος περί Ναρκωτικών, Ν. 3945/2006 όπως τροποποιήθηκαν τελευταίως με τον Ν.4025/2011
Γ) ο Νόμος περί πορνείας «επ' αμοιβή εκδιδόμενων γυναικών» Ν.2734/1999 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 31 του Ν.3904/2010
Δ) Το παρεμπόριο όπου οι μικροπωλητές δεν υπόκεινται στις φορολογικές διατυπώσεις του νόμου καθότι δεν κατέχουν νόμιμη άδεια διάθεσης μικροπωλητή ως εκ τούτου καταλαμβάνουν παράνομα το πεζοδρόμιο παρακωλύοντας την ομαλή διέλευση των πεζών σε κοινόχρηστο δρόμο (967-968 Α.Κ) και διώκονται κατά την παράγραφο 3 του άρθρου 12 του Κ.Ο.Κ 2696/1999 όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 3534 και 3542/2007 καθώς και το άρθρο 31 του Ν.3904/2010, ομοίως οι αυθαίρετες καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και δημόσιων κτημάτων.
Για τους λόγους αυτούς
Και επειδή έχουμε άμεσο ενεστώς και προσωπικό έννομο συφμέρον καθότι είμαστε όλοι κάτοικοι του κέντρου και βιώνουμε τα προαναφερθέντα προβλήματα.
Ζητούμε
Την άμεση αφύπνιση της πολιτείας προκειμένου να επεμβαίνει αμελητί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις που ο νόμος της παρέχει την εξουσία προς πάταξη της εγκληματικότητας και εν γένει καταστολή παραβατικών συμπεριφορών ήτοι :
Α) Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, να παρεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως όπου δει κατά τον νόμο οριζόμενα αναφορικώς με τα προεκτεθέντα ακανθώδη ζητήματα που ακροθιγώς προμνημονεύσαμε.
Β) Οι αστυνομικές αρχές να εφαρμόζουν τον νόμο ιδίως την τέλεση αυτόφωρων αδικημάτων.
Γ) Οι πολιτικοί άρχοντες και δη οι δήμαρχοι και εν γένει αιρετοί να εκπροσωπούν προσηκόντως το δημόσιο αξίωμα που κατέχουν μεριμνώντας στην εφαρμογή των νόμων με σθένος, γενναιότητα και ευσυνειδησία.
Δ) Την άμεση αποκατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας και της δικαιοσύνης καθότι εμείς ως Έλληνες πολίτες έχουμε Συνταγματικά κατοχυρωμένα θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία καταστρατηγούνται κατάφωρα εκ της συμπεριφοράς των μη νόμιμα εισερχομένων μεταναστών οι οποίοι αντιμετωπίζονται προνομιακά και υποστηρίζονται εν σχέσει με μας σε κάθε επίπεδο με αποτέλεσμα εν τοις πράγμασι να απολαμβάνουμε μη ισότιμης καθώς και ρατσιστικής μεταχείρισης από την Πολιτεία.
Διορίζουμε ως πληρεξούσιους και αντίκλητους Δικηγόρους μας, δεκτικούς πάσης επιδόσεως τους Δικηγόρους Αθηνών Χαράλαμπο Β Κατσιβαρδά, τηλ : 6944-938836 και 210-3234919, κάτοικο Αθηνών, οδός Εμμ. Μπενάκη αριθ. 5, τ.κ 10564, καθώς και Μιλτιάδη Νικολαίδη, Δικηγόρος Αθηνών, και κάτοικο Αθηνών οδός Φειδίου αριθ 18 τ.κ 10678.
Το παρόν υπογράφεται από τους κάτωθι εκπροσώπους ενώσεων προσώπων και σωματείων :
Αθηναϊκή Αλληλεγγύη» όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Σίμο Συμεών, τηλ :6978361306
«Επιτροπή κατοίκων» Βοτανικού όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Ευγένιο Χριστοδούλου τηλ :6944-646850
«Επιτροπή κατοίκων» Αγίου Παντελεήμωνα όπως εκπροσωπείται νόμιμα από την Αλίκη Παπαδάκη ,τηλ : 6939326338
«Επιτροπή κατοίκων» Μεταξουργείου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από την Ελένη Χαβρεδάκη, τηλ :6939436486
«Σύλλογος κέντρου Αθήνας s.o.s» για την Πλατεία Βικτωρίας όπως εκπροσωπείται νόμιμα από το Σίμο Συμεών, τηλ :6978361306
«Σύλλογος Θησέας» για την Ομόνοια, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Χρήστο Κυριακόπουλο, τηλ: 6945-376476
«Επιτροπή κατοίκων Άγιος Νικόλας» όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Δημήτριο Μπριρτζολάκη, τηλ: 6977321635
**********
Κοινοποίηση :
Προς Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Προς Εισαγγελία Πρωτοδικών Εφετών
Προς Εισαγγελία Αρείου Πάγου
Προς Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α) και προς Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Αθηνών
Προς Δήμαρχο Αθηναίων
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου