Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΠΛΟΦΑ-ΚΟΛΠΟ ΗΤΑΝ ...ΤΟ ΠΑΙΔΙ- ΘΑΥΜΑ!!! ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!


14

ΤΙ έγινε το ελληνόπουλο, που σε ηλικία 13 ετών έλαβε πτυχίο Μαθηματικού από Πανεπιστήμιο της Μοντάνα;
ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΔΑΥΛΟΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΙΛΩΘΕΊ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ "περίεργης" Μάνας της Προμηθέα για τη συλλογή χρημάτων
ΘΥΜΑ: Το ανήλικο παιδί θαύμα! Η Προμηθέα.


του Μάκη Βραχιολίδη
Τι έγινε η Προμηθέα–Ολυμπία που πριν από 5 χρόνια τάραξε τα νερά με μια ομιλία της και «τίναξε στον αέρα» την εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο; Χάθηκε ...δεν ξανακούστηκε! Γιατί άραγε;
Την περίπτωση του κοριτσιού θαύματος, Προμηθέας-Ολυμπίας- Πυθία, που σε ηλικία 13 ετών έλαβε πτυχίο μαθηματικού ... και συνέχισε τις σπουδές της για να πάρει κι άλλα Πανεπιστημιακά πτυχία, ερευνά το Πρακτορείο ειδήσεων Ηellas Νews Αgency.
Μετά το θόρυβο που προκάλεσε μια ομιλία της Προμηθέας το 2007, κατά την εορτή των τριών Ιεραρχών, με την οποία καθύβριζε κυριολεκτικά την Ορθοδοξία, καταλογίζοντάς της εγκλήματα σε βάρος της ελληνικής αρχαιότητας και του πολιτισμού της, ξαφνικά το κορίτσι χάθηκε από το προσκήνιο!!!
Τι έγινε και το ταλαντούχο, προικισμένο κορίτσι, το παιδί-θαύμα, εξαφανίστηκε; Σημειώνουμε ότι τα δίδακτρα για να μπορέσει να πάρει υποτροφία και να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Μοντάνα, τα είχαν αναλάβει αρχικά η Μητρόπολις του Σικάγου και η ελληνική Κοινότητα(Ελληνικό Ίδρυμα Υποτροφιών). Χορηγοί, τους οποίους καθύβρισε κατάφατσα η Προμηθέα, κατά την ομιλία της!
Παρά την αρχαιοελληνική παιδεία της, η Προμηθέα λησμόνησε το αρχαϊκό αξίωμα «χέρι που σε χαϊδεύει, δεν το δαγκώνεις». Και το αθώο κοριτσάκι δάγκωσε...και πολύ μάλιστα, δυστυχώς γιατί την ώθησαν στην απρέπεια αυτή, κάποιοι άλλοι! Πού να το υποπτευθεί, άλλωστε ήταν μόνον 14 χρονών, ότι τη χρησιμοποιούσαν εχθροί της Ορθοδοξίας και δολοπλόκοι;
Λέγεται ότι χολωμένοι οι χορηγοί της, της έκοψαν τις χορηγίες τους. Δεν είναι όμως έτσι...
promithea
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που συγκέντρωσε η έρευνα του Hellas Press Agency, προκύπτουν πολλές λεπτομέρειες, που δείχνουν ότι η περίπτωση του παιδιού θαύματος, ήταν μια καλοστημένη παγίδα με δύο σκέλη και «όργανο» την ανήλικη επιστήμονα, με τελικό σκοπό:
1) Να διασυρθεί ο Χριστιανισμός και δη η Ορθοδοξία
2)Να συγκεντρωθούν μεγάλα χρηματικά ποσά, που με τις τελικές εκτιμήσεις υπερέβησαν τις 60.000 ευρώ! Ποσά για τις ανάγκες των σπουδών της!
Και τα δύο επιτεύχθηκαν.
Στο πρώτο σκέλος, εμπλέκεται ο Δημήτρης Λάμπρου, εκδότης του περιοδικού ΔΑΥΛΟΣ, το οποίο ως γνωστόν-–εδώ και καιρό έχει κλείσει. Φανατικός λάτρης της αρχαίας Ελλάδος αλλά παράλληλα διαπρύσιος πολέμιος του χριστιανισμού, ο Δ. Λάμπρου, κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες του περιοδικού του. Περιοδικό, το οποίο ανεξάρτητα από τις ηθελημένες ακρότητές του, συνέβαλε όντως στην αναθέρμανση της αρχαιοελληνικής παιδείας μας. Ο Δ. Λάμπρου για ένα διάστημα επί επταετίας, είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος.
Metropolitan Iakovos
Ο σοφός και ικανός Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ιάκωβος (φωτό), πρώτος είχε επισημάνει ότι η προκλητική ομιλία της Προμηθέας, δεν ήταν δικό της έργο, όπως επίσης ότι στηρίχθηκε σε λανθασμένες πηγές. Ο Μητροπολίτης, είχε ακούσει με μακαριότητα το υβρεολόγιο κατά της εκκλησίας που εκπροσωπούσε, αλλά με γενναιοφροσύνη συνεχάρη την νεαρή κοπέλα. Πιο κάτω θα δείτε τις παρατηρήσεις που έκανε προς την Προμηθέα. Είναι απόσταγμα σοφίας!
Η αλήθεια είναι πως μοναδική πηγή για τα στοιχεία που παρουσίασε το παιδί θαύμα, ήταν το περιοδικό «Δαυλός» κι ο εκδότης του, ο οποίος την εξόπλισε με πολλά βιβλία και την καθοδηγούσε βήμα προς βήμα, μέχρι και στην επιλογή της ημερομηνίας που θα γινόταν η ομιλία της μικρής. Ως γνωστόν, οι Τρεις Ιεράρχες γιορτάζονται σε ολόκληρο των Ελληνισμό με λαμπρότητα, ως προστάτες Άγιοι των Γραμμάτων. Αυτήν ακριβώς την ημερομηνία διάλεξαν για να χτυπήσουν την εκκλησία και δη την συγκεκριμένη εκκλησία του Σικάγου, που ήταν εκ των χορηγών της Προμηθέας, που άλλοι, αναιδώς για δικούς τους ιδιοτελείς λόγους, χρησιμοποίησαν το ανυποψίαστη, αγαθό αυτό κορίτσι .
«Ήταν το κατάλληλο time in", είχε πει αργότερα, σε χορηγό της, η ομιλήτρια με παιδική αθωότητα!
ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ: Διέκοψε τις σπουδές της! Οι χορηγοί που μυρίστηκαν κάτι, το έβαλαν στα πόδια! Δεν θέλουν να ξανακούσουν!
Το άστοχο ΤΙΜΕ ΙΝ ήταν ακριβώς ο «τάφος» της! Η ταλαντούχος επιστήμων, αυτή τη στιγμή διέκοψε τις σπουδές της και άγνωστο ποιά είναι η τύχη της. Διέκοψε ακόμη και την επικοινωνία με ευεργέτες και χορηγούς της.
Οι δε χορηγοί της, μεταξύ των οποίων και το «Ίδρυμα Κόκκαλη», λένε λακωνικά και χωρίς εξηγήσεις: «Δεν θέλουμε να ξανακούσουμε για αυτήν την ιστορία. Για μας, "έκλεισε" η Προμηθέα»!
Όλες οι στρόφιγγες έκλεισαν αυτομάτως. Όχι από διάθεση τιμωρίας της, γιατί στράφηκε κατά του Χριστιανισμού, όπως κάποιοι επιπόλαιοι, άφησαν να εννοηθεί! Αλλά για πολλούς άλλους λόγους, που θα δείτε παρακάτω:
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
Ερχόμαστε τώρα στο δεύτερο σχέδιο, δηλαδή της συγκέντρωσης χρημάτων για τη συνέχιση των σπουδών της. Εδώ, κομβικό και λυσιτελές ρόλο διαδραματίζει η μητέρα της, ΓΕΩΡΓΊΑ ΣΜΙΘ, την οποία και υπεραγαπά η Προμηθέα... Όμως:
• υπάρχουν πολλές αμφιβολίες ως προς την Ελληνική καταγωγή της, μια και άλλοτε η Προμηθέα ισχυρίζεται ότι είναι από τη Λειβαδιά, κι άλλοτε από την Κρήτη! Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι δεν είναι ελληνίδα αλλά Πολωνέζα!
• Η μητέρα της έκανε πολλούς γάμους, μεταξύ των οποίων και με έναν Έλληνα από τον οποίο λέγεται ότι κατάγεται η Προμηθέα.
Η μητέρα της Προμηθέας λένε ότι είναι περίεργος, παράξενος άνθρωπος και ασκεί τεράστια επιρροή στην κόρη της, ότι είναι φιλοχρήματος και όλο ...κλαίγεται πως δεν έχει να συντηρηθεί.
Κατοικούν με την Προμηθέα σε ένα αγρόκτημα, στα περίχωρα της Μοντάνα αλλά δεν έχει σχέσεις με τους γείτονες και βρίσκεται κάθε τόσο στα δικαστήρια. Και μόλις η μικρή έγινε γνωστή ως «παιδί-θαύμα» και το μελοδραματικό στόρι της έλαβε παγκόσμια δημοσιότητα, η μητέρα της αμέσως άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό , με επιμύθιο τη συνέχιση των σπουδών του ταλαντούχου, όντως παιδιού της.
Συγκινήθηκαν πολλοί, όπως ήταν φυσικό. Στο λογαριασμό αυτόν συγκεντρώθηκαν κάπου 25.000 δολάρια!
diamantaras
Από την Ελλάδα πρωταγωνίστησαν για τη συμπαράστασή του κοριτσιού πολλοί, με επικεφαλής τον γνωστό στοχαστή-συγγραφέα μελετητή της αρχαιοελληνικής γραμματείας κ. Ελευθέριο Διαμαντάρα (φωτό), ο οποίος στην αρχή έστειλε 6.000 δολάρια στο Πανεπιστήμιο της Μοντάνα για να συνεχίσει το έτος σπουδών της και μετά με φίλους του στην Αθήνα, συγκέντρωσαν άλλα 24.000 δολάρια.
• Η Προμηθέα μαζί με τη μητέρα της επισκέφθηκαν την Ελλάδα και επειδή δεν είχαν αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, οι εδώ χορηγοί τους, δώσανε άλλες 8.000 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου.
• Η Προμηθέα όμως, στο μεταξύ, προσβλήθηκε από βαριάς μορφής πνευμονία, αλλά δεν είχε ασφάλεια... Οι Έλληνες φίλοι της, έβαλαν άλλα 1000 ευρώ για να εξοφλήσει το ταμείο της, κι έτσι αποθεραπεύθηκε.
• Το κορίτσι δεν είχε και κομπιούτερ της προκοπής... Της αγόρασαν ένα τελευταίου τύπου αξίας...3.500 δολαρίων!
ΟΙ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΚΑΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΕΑΡΗ ΠΡΟΜΗΘΕΑ:
Metropolitan Iakovos
Αν και η ομιλία της νεαρής ήταν εξαιρετικά επικριτική για την χριστιανική πίστη, εν τούτοις ο παριστάμενος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ιάκωβος στάθηκε στο ύψος του με σοφία, και ψυχραιμία που αξίζει επαίνων.
Είπε λοιπόν ο Μητροπολίτης:
Επαινούμε ιδιαιτέρως την ελληνομάθεια της κοπέλας αυτής, η οποία μας ομίλησε. Σε κάθε ομιλητή πρέπει να υπάρχει σεβασμός. ( ...παρατεταμένα χειροκροτήματα ...Ούτε ο κύριος Σταματάκος ούτε κανείς άλλος είχε το δικαίωμα να διακόψει οποιοδήποτε ομιλητή. (χειροκροτήματα) . Εγώ θα έκανα, εγώ θα έκανα ...; δεν έχετε το δικαίωμα κύριε Σταματάκο, δεν είστε εσείς εδώ, ο μόνος ορθόδοξος και ο Έλληνας, είναι πολλοί άλλοι. (χειροκροτήματα) Λοιπόν ...; μην εκμεταλλεύεστε ούτε τον ελληνισμό ούτε την ορθοδοξία για να κατηγορείτε ή να κόπτετε κάποιον που ομιλεί ...; κατά την γνώμη του.
Δεν συνεχίζω τώρα, απλώς ήθελα να πω στην κοπέλα, την οποία ξέρω και εγνώρισα, είναι αξιέπαινη δια τον νου τον οποίο έχει, τις σπουδές που κάνει, την διάλεξη που έδωσε, (έμαθα), θα ήθελα να της κάνω μία υπόδειξη, έχει μιλήσει ή μάλλον μίλησε, από εσφαλμένες πηγές. Αυτές οι εσφαλμένες πηγές, Πυθία που εχρησιμοποίησες, ήσαν πάντοτε γνωστές μεν, αλλά ήσαν πάντοτε εχθρικές προς την εκκλησία. Τα έγραψαν οι άθεοι και οι κακοί ιστορικοί, διότι η αλήθεια έχει λάμψει, δια μέσου των αιώνων, ποιοι ήσαν οι Σκύθες και οι αρχαίοι Έλληνες, και ούτε ο Ιουστινιανός, ούτε πατριάρχης υπέγραψαν για να καταδικάσουν και να σκοτώσουν ανθρώπους.
Ένα έγινε, επειδή ακριβώς επικράτησε ο χριστιανισμός, η δε αρχαία Ελλάδα επίστευε στους Ολυμπίους θεούς, απλώς μπορεί μέσα στην βράση των ανθρώπων, να έκοψαν ή να κατέστρεψαν ορισμένα αγάλματα ή ναούς, αλλά η όλη ιστορία, ειδικά δε η τελευταία τουρκοκρατία και η ανεξαρτησία της Ελλάδος εγένετο κάτω από την σημαία την Ελληνική, κάτω από το λάβαρο το χριστιανικό, με τον αρχιεπίσκοπο Παλαιών Πατρών Γερμανό και θυσιάστηκαν και μοναχοί και ιερείς και αρχιερείς και ο Γρηγόριος ο Ε΄ που κρεμάστηκε και όλοι αυτοί εβοήθησαν να ελευθερωθεί η Ελλάδα και διατήρησαν τα γράμματα μέσα στο κρυφό σχολείο το οποίο δεν αναφέρατε και γι'αυτό σας παρακαλώ, επειδή είστε νέα να κάνετε ορισμένη έρευνα, να βρείτε και άλλες πηγές, να ρωτήσετε και άλλους να πληροφορηθείτε, ούτως ώστε να δείτε ποια είναι η αλήθεια των ιστορικών πραγμάτων.
Από την διάλεξή σας βλέπω ότι έχετε μονομερείς πηγές, διότι αυτές γνωρίζετε, αυτές είδατε, ή ότι είχατε μεγάλο θαυμασμό στον αρχαίο κόσμο, και νομίσατε ότι ο χριστιανισμός, ήταν ενάντια στον αρχαϊκό κόσμο, δεν ήτο καθόλου, απλώς εκήρυξε την αλήθεια του κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του εξ' αποκαλύψεως Θεού, οπότε οι Ολύμπιοι Θεοί σαν παραμύθι που ήσαν, εξηφανίσθησαν και εμείς πιστεύουμε, πιστεύουμε και λατρεύουμε τον ένα και μόνο αληθινό Θεό.
Τα άλλα είναι ιστορικά γεγονότα που ο καθένας τα γράφει όπως νομίζει, όπως θέλει, αλλά κρύβονται πολλές αλήθειες ή λέγονται πολλά ψέματα και ανιστόρητα γεγονότα. Εάν ο Πατριάρχης με τον Σουλτάνο έκαναν μία συμμαχία διότι ο σουλτάνος έδωσε ορισμένα προνόμια στον Πατριάρχη τότε, ήταν ανάγκη να κάνει αυτό, διότι ήσαν τετρακόσια χρόνια δούλοι και έπρεπε να, όχι να παίρνουν οδηγίες αλλά να προφυλάσσονται από κάθε συμβουλή ή από κάθε κίνδυνο που θα έφερνε σφαγές και οτιδήποτε άλλο διωγμό των Ελλήνων, χριστιανών πλέον, διότι δεν υπήρχαν πλέον οι αρχαϊκοί Έλληνες.
Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ σε συγχαίρουμε για τις προόδους σου, ευχόμεθα να γίνεις μεγάλη επιστήμων, να βοηθήσεις την επιστήμη, αλλά σε αυτά τα θέματα, τα ελληνικά, τα χριστιανικά, τα αρχαϊκά, πρέπει να βρεις τις σωστές πηγές, να τις μελετήσεις και συν το χρόνο να κάνεις και εσύ τις δικές σου σκέψεις και να μην αναφέρεσαι σε εν πολλής εχθρούς του χριστιανισμού. Ευχαριστούμε πάρα πολύ (Χειροκρότημα)]
Ορθός δίχως άλλο ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας. Εμείς του απονέμουμε εύσημα. Σίγουρα, πρέπει να είναι σπουδαίος ιεράρχης.
ΤΟ WHO IS WHO TOY ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΚΑΓΟΥ
Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ἰάκωβος, ἐγεννήθη ἐν Ἀθήναις, ἔνθα ἔλαβε τήν ἐγκύκλιον καί μέσην ἐκπαίδευσιν, εἶναι ἀπόφοιτος τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν. Μετά τήν ἀποφοίτησίν του ἐκ τοῦ Πανεπιστημίου ἐχειροτονήθη Διάκονος καί Πρεσβύτερος τά ἔτη 1945-1954 ὑπηρετήσας ὡς Διάκονος καί Πρεσβύτερος εἰς τήν Ἱεράν Ἀρχιεπισκοπήν Ἀθηνῶν. Παρηκολούθησε μεταπτυχιακάς σπουδάς εἰς τήν Θεολογικήν Σχολήν τοῦ Πανεπιστημίου τῆς Βοστώνης καί τήν Θεολογικήν Σχολήν τοῦ Harvard. Κατά τήν διάρκειαν τῶν σπουδῶν του ὑπηρέτησε ὡς ἐφημέριος ἐν Βοστώνῃ, διδάξας συγχρόνως καί εἰς τήν Θεολογικήν Σχολήν τοῦ Τιμίου Σταυροῦ. Μετά ἀπό δώδεκα ἔτη προσελήφθη ὑπό τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ὡς Γραμματεύς εἰς τό γραφεῖον Διορθοδόξων καί Διαχριστιανικῶν σχέσεων ὑπηρετῶν συγχρόνως καί ὡς ἱερατικῶς προϊστάμενος εἰς κεντρικόν Ναόν τῶν Ἀθηνῶν. Τό 1968 διωρίσθη Ἀρχιεπισκοπικός Ἐπίτροπος τῆς ἐν Detroit τότε ἑδρευούσης ἑβδόμης Ἀρχιεπισκοπικῆς Περιφερείας καί μετά ἕν ἔτος ἐξελέγη Ἐπίσκοπος Ἀπαμείας. Το 1971 διωρίσθη Πρόεδρος τοῦ Ἑλληνικοῦ Κολλεγίου καί τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Τιμίου Σταυροῦ, ὑπηρετῶν συγχρόνως τάς πνευματικάς καί διοικητικάς ἀνάγκας τῶν Ἀρχιεπισκοπικῶν Περιφερειῶν Ντητρόϊτ καί Βοστώνης. Ἐξελέγη Ἐπίσκοπος τῆς νεοσυστάτου Ἐπισκοπῆς Σικάγου τό ἔτος 1979, ὅπου καί μέχρι σήμερον ὑπηρετεῖ. Ἦτο καί εἶναι μέλος οἰκουμενικῶν διαλόγων καί διορθοδόξων ἐπιτροπῶν. Κατά τήν συνεδρίαν τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου τῆς 24ης Νοεμβρίου 1997 ἐξελέγη Μητροπολίτης Κρήνης, καί ἐποίμαινε τήν Ἱεράν Ἐπισκοπήν Σικάγου προεδρικῶς ἕως τοῦ Δεκεμβρίου 2002, ὅτε ἀνυψωθείσης τῆς Ἐπαρχίας εἰς Μητρόπολιν ἐξελέγη Μητροπολίτης Σικάγου.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΌΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» για την εορτή των ''Ελληνικών Γραμμάτων'' (Τριών Ιεραρχών), στις 28 Ιανουαρίου 2007, με την παρουσία του μητροπολίτη Σικάγου, Ιάκωβου, το θέμα ήταν ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός και ομιλήτρια η Προμηθέα, μια 15 χρονών κοπέλα με μαγικές επιδόσειςστα Μαθηματικά. Ξεκινώντας την ομιλία της σε άπταιστη καθαρεύουσα, αν και με αμερικανική προφορά, η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Για να δώσει αμέσως την απάντηση: «Ο χριστιανισμός», αυτή «η θρησκεία μίσους, ήταν ο ένας και μοναδικός υπεύθυνος για αυτή την «ανεπανάληπτη θηριωδία», αυτό το «αποτρόπαιο έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, κατά της αρχαίας Ελλάδας. Συνεχίζοντας η νεαρή ομιλήτρια περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, χρησιμοποιώντας πηγές της εποχής, τις ...θηριωδίες που διέπραξαν οι χριστιανοί εναντίον των αρχαίων Ελλήνων κατά τα πρώτα έτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η ομιλήτρια επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθούπολης, αυτό το «χριστιανικό σφαγείο», το οποίο είχαν στήσει οι πρώτοι μετά τον Κωνσταντίνο, βασιλείς του Βυζαντίου. Εκεί μεταφέρονταν αλυσοδεμένοι όσοι Έλληνες επέμεναν να διατηρούν τα παλαιά ήθη για να εξοντωθούν μετά από φρικτά βασανιστήρια. Το στρατόπεδο αυτό λειτούργησε για 20 έτη και, όπως είπε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο «βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο» με τον οποίο οι χριστιανοί εξόντωσαν τους συνεχιστές της αρχαιοελληνικής παράδοσης. «Δεν υπήρξε ποτέ ελληνικότητα του Βυζαντίου», διακήρυξε η ομιλήτρια και συνέχισε περιγράφοντας τους διωγμούς του Ιουστινιανού, αυτού του «αιματοβαμμένου τυράννου» και «ανθρωπόμορφου δαίμονα», όπως τον χαρακτήρισε. Ο Ιουστινιανός εφάρμοσε μια πολιτική φυσικής και πνευματικής «γενοκτονίας» του Ελληνισμού, καταστρέφοντας ναούς και αγάλματα και απαγορεύοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Ελευσίνια Μυστήρια και τη λειτουργία του Μαντείου των Δελφών. Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε -όπως αργότερα ο Πολ Ποτ στην Καμπότζη- να εξαλείψει κάθε σύμβολο που θύμιζε την παλαιά εποχή. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, είπε, προσπάθησε «με αφορισμούς και απειλές» να σταματήσει την εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Ο υπεύθυνος για την εκδήλωση, διέκοψε την βιντεοσκόπηση κι άρχισε έξαλλος και συνεπικουρούμενος από τέσσερις-πέντε ακόμα παρευρισκομένους να φωνάζει: «Έξω, έξω, βρωμοθήλυκο!», ενώ ορισμένοι άλλοι υποστήριζαν, ότι έπρεπε να αφήσουν την ομιλήτρια να ολοκληρώσει το λόγο της. Η Προμηθέα, ύψωσε με σθένος τον τόνο της φωνής της και προσπάθησε να τους εξηγήσει, ότι αυτά που έλεγε αποτελούσαν την ιστορική αλήθεια, εμπρός όμως στις αυξανόμενες αντιδράσεις, η μητέρα της αναγκάσθηκε να την κατεβάσει από το βήμα.
Όλη η εκδήλωση με την ομιλία της Προμηθέας υπάρχει στο Διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του τοπικού ραδιοφώνου, το οποίο ανήκει στην Εκκλησία, με μία εκτενέστατη εισαγωγή σταυροφορούσας παρουσιάστριας, που προσπαθεί να προϊδεάσει τους τηλεθεατές για το «ασεβές» περιεχόμενο της ομιλίας. Αυτό που δεν έχει καταγραφεί στο βίντεο είναι οι δεκάδες Ελλήνων, που, προτού τελειώσει ακόμη η εκδήλωση, πλησίασαν την 15χρονη, την αγκάλιασαν και την συνεχάρησαν για το περιεχόμενο της ομιλίας της και για το θάρρος της.
Μερικά από τα σχόλια:
«Γνώριζα ορισμένα από αυτά που είπες, αλλά ουδείς είχε τολμήσει να τα πει δυνατά.»
• «Αλήθεια είναι αυτά που είπες, όλοι όμως φοβούνται να μιλήσουν»
• «Αυτά που είπες θα έχουν συνέπειες στην ακαδημαϊκή σου καριέρα. Θα βρεις εμπόδιο μπροστά σου την Εκκλησία και το Σ.Α.Ε.»
Φεύγοντας από την αίθουσα κι ενώ ήταν πλαισιωμένη από μια ομάδα ομογενών, που συζητούσαν το γεγονός, ένας Έλληνας πλησίασε την Προμηθέα κι απευθυνόμενος προς την μητέρα της τής είπε:
– «Αισθάνομαι, πως αυτό το γεγονός πρέπει να τάραξε την Προμηθέα.»
– «Καθόλου δεν την τάραξε. Κοιτάξτε την», απάντησε η μητέρα της. «Μόνο τα λιμνάζοντα βρώμικα νερά ταράχτηκαν!».
promithea
Η Προμηθέα, σχολιάζοντας η ίδια τα όσα έλαβαν χώρα στην εκδήλωση, του Σικάγο, είπε μεταξύ άλλων: «Αν μου είχε επιτραπεί να ολοκληρώσω την ομιλία μου, θα είχα καλύψει όλες αυτές τις δηλώσεις θα είχα προσφέρει μία άλλη γνώμη, που θα αποδείκνυε τα αντίθετα. Ήδη πριν ολοκληρώσει τον λόγο του ο Μητροπολίτης, άνθρωποι έρχονταν από παντού στην αίθουσα, για να με συγχαρούν. Εξήντα η περισσότεροι άνθρωποι ήρθαν να με αγκαλιάσουν, να με ευχαριστήσουν, ενώ αρκετοί άφησαν τις κάρτες τους η ζήτησαν να πάρουν το λόγο μου ολόκληρο η εξέφρασαν την επιθυμία να μου προσφέρουν τη βοήθειά τους, που ίσως χρειαζόμουνα, αντιλαμβανόμενοι ότι το περιεχόμενο τις ομιλίας μου μπορεί να δημιουργούσε αντιδράσεις από την Εκκλησία και από τα ηγετικά στελέχη του Σ.Α.Ε., οι οποίες θα είχαν επίπτωση στην ακαδημαϊκή μου πρόοδο, για την οποία πρωτύτερα το Σ.Α.Ε. είχε αναφέρει ότι θα ήταν χορηγός.
Νομίζω ότι αυτά τα σχόλια και μερικά άλλα παρόμοια δίνουν το νόημα των θετικών αντιδράσεων. Κανείς δεν ήρθε να με επιπλήξει. Όλη την ώρα ήμουν με παρέα αξιοσέβαστων αντρών και γυναικών, οι οποίοι είχαν πλήρη κατανόηση, έδειξαν προστατευτικότητα και με υποστήριξαν. Ο κ. Τομαράς ήταν σε αυτή την ομάδα. Εκτιμώ, ότι η προσβλητική γλώσσα και ο τρόπος του κ. Σταματάκου εξέθεσαν τον κ. Τομαρά, δεδομένου ότι ο κ. Σταματάκος φώναζε δημόσια στον κ. Τομαρά, ότι ήταν υπεύθυνος να εξετάση εκ των προτέρων το λόγο που επρόκειτο να εκφωνήσω, αλλά μη κάνοντας αυτό εκτέθηκε η πίστη. Ο κ. Τομαράς αναφέρθηκε στα λόγια του Σταματάκου όπως «κατάρα» εναντίον του τιμώμενου προσώπου του.
Αντιλήφθηκα, ότι, χωρίς να το θέλω, είχα προκαλέσει μεγάλο πόνο στον οικοδεσπότη, που με είχε προσκαλέσει να μιλήσω για τους Έλληνες και αισθάνθηκα άσχημα και για τους δύο μας. Στο τέλος της ημέρας ο κ. Τομαράς ευγενικά μας ευχήθηκε καληνύχτα και μου είπε να μην επιτρέψω στην αγένεια του Σταματάκου η στα συμβάντα αυτής της ημέρας να με επηρεάσουν. Θα ήθελα να πω κάτι που θα τον καθησύχαζε. Αγαπώ αυτό τον άνθρωπο βαθιά.
Ο μητροπολίτης Ιάκωβος μου έγραψε μία κάρτα ευχαριστώντας με προσωπικά για την «υπέροχη ομιλία» που έδωσα και λέγοντάς μου, ότι ήταν ενήμερος των προβλημάτων που έχει η Ελληνική Παιδεία. Είπε, ότι η ομιλία μου ήταν εμπνευσμένη. Πιστεύω, ότι μέσα στην καρδιά αυτού του ανθρώπου καίει η ελληνική φλόγα και πολλή σοφία έχει συσσωρευτή μέσα του κατά τη διάρκεια της μακράς ζωής του. Τον συμπάθησα πολύ, όταν με αποχαιρέτησε με «πατρική αγάπη».
Θα σας γράψω περισσότερα, όταν βρω χρόνο. Παρακαλώ, κρατήστε αυτά τα γραπτά εμπιστευτικά για λίγο. Θα σας εξηγήσω σε μερικές μέρες το λόγο. Είμαι καθ' οδόν για μάθημα.
Με όλο μου το σεβασμό.
Προμηθέα» 29 Ιαν. 2007

1 σχόλιο:

 1. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου το γεγονός ότι κάποιος στρέφεται εναντίον της Εκκλησίας του Χριστού.

  Ο Κύριος δίδει πλήρη ελευθερία στο δημιούργημά του, στον άνθρωπο, να κάνει τις επιλογές
  του:

  «Όστις (δηλαδή δεν το επιβάλλει σε
  κανένα άνθρωπο)
  θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω
  εαυτόν και αράτω τον σταυρόν
  αυτού, και ακολουθείτω μοι»
  (Μάρκ. η' 34).

  ΑπάντησηΔιαγραφή