Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗ!


IOANNIDIS

"Απαράδεκτες, ρατσιστικές εκφάσεις εναντίον του Έλληνα παίκτη"
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, με αφορμή τους χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν, δημόσια, εναντίον του Έλληνα καλαθοσφαιριστή Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Είναι απαράδεκτο να διατυπώνονται ρατσιστικές εκφράσεις εναντίον Έλληνα πολίτη, και όχι μόνο, με πρόφαση οποιοδήποτε είδος δήθεν «διαφορετικότητας». Η καταδίκη παρόμοιων δηλώσεων πρέπει να είναι άμεση και απόλυτη, όχι μόνο γιατί αντιτίθεται στους νόμους μας, αλλά κυρίως γιατί μας θίγει ατομικά όλους και υποβαθμίζει το επίπεδο πολιτισμού της κοινωνίας μας.
Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να υπογραμμίσω το αυτονόητο: ότι Έλληνες γεννούνται και εκτός Ελλάδος. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είναι Έλληνας, με Έλληνα πατέρα, που φρόντισε, ως γονέας, να του δώσει ένα ελληνικό όνομα. Πέρα από το τυπικό και νομικό θέμα, ο διακεκριμένος αυτός αθλητής συνειδητά αισθάνεται Έλληνας, έχει αγωνιστεί δεκάδες φορές με τα χρώματα της εθνικής ομάδας μας, έχει μοχθήσει για τις επιτυχίες της, για δε το ελληνικό εθνόσημο στο στήθος του, ο ίδιος έχει αναγνωρίσει επανειλημμένα το μέγεθος αυτής της μεγάλης τιμής, παραδοχή που και προσωπικά την επιβεβαιώνω, λόγω της μεταξύ μας συνεργασίας.
Συστήνω σε όποιον δυστυχώς διαφωνεί, να προσπαθήσει να διαβάσει μέχρι τέλους το περίφημο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα «Στα Μυστικά του Βάλτου», από το οποίο θα αντλήσει πολλά επίκαιρα μηνύματα και κυρίως θα διδαχθεί τι πραγματικά σημαίνει ελληνική συνείδηση και πώς εκφράζεται και εκδηλώνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου