Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!


Δεν άργησε να ξαναχτυπήσει η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία (AleancaKuqezi). ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
Όπως ανακοίνωσε το Αλβανικό εθνικιστικό κόμμα στην επίσημη σελίδα του στο facebook, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 στο ξενοδοχείο Stanley (πλ. Καραϊσκάκη) πραγματοποιεί συγκέντρωση για τους ακραίους Αλβανούς εθνικιστές στην Αθήνα.
Είναι το κόμμα των Τσάμηδων που πριν λίγες ημέρες προσπάθησε να αμαυρώσει την εορταστική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κλεισούρα, στο νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του '40, πετώντας πέτρες και αυγά στον Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα τον Έλληνα Πρόξενο Αργυροκάστρου αλλά και σε όσους παρευρέθησαν να τιμήσουν τη μνήμη των ηρώων.
Το Ελληνικό ΥΠΕΞ καταδίκασε το γεγονός με μια σύντομη ανακοίνωση αναφέροντας πως: «Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τις συμπεριφορές και τις ενέργειες αυτές που ως στόχο είχαν να αμαυρώσουν τον εορτασμό της εθνικής επετείου και να υπονομεύσουν τις διμερείς σχέσεις οι οποίες αναπτύσσονται θετικά προς όφελος των δυο χωρών. Ελλάδα και Αλβανία κάνουν βήματα για να ξεκινήσουν μια νέα εποχή στη μεταξύ τους σχέση, βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και στο κοινό ευρωπαϊκό τους μέλλον. Οι υπεύθυνοι για αυτές τις ενέργειες πρέπει να πάρουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι αυτή η κεντρική επιλογή των δυο Κυβερνήσεων δεν είναι αναστρέψιμη και εκφράζει την πραγματική βούληση των δυο λαών».
Την ίδια στιγμή ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών όχι μόνο δεν καταδικάζει το γεγονός της Κλεισούρας, αλλά αναφερόμενος στη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις στη Βόρειο Ήπειρο, εξαπολύει άγρια επίθεση προς την Ελληνική πλευρά τονίζοντας πως:«Θεωρώ ότι είναι απολύτως αδικαιολόγητες οι πορείες αυτές που σου θυμίζουν τις πορείες της εποχής του Β 'Παγκόσμιου Πόλεμου, "την μεγάλη πορεία προς τη Ρώμη" και ούτω καθεξής, γιατί κανονικά είναι περιττές. Προφανώς τέτοιες πορείες μπορούν να γίνουν πολύ καλά στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται να γίνονται τέτοιες επιδρομές στο αλβανικό έδαφος και πολύ περισσότερο χωρίς να υπάρξει προηγούμενη επικοινωνία με τις Αρχές της γειτονικής χώρας, πράγμα το οποίο αποτελεί έλλειψη σεβασμού».
Περιττές λοιπόν για τον Panaritiοι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ» στον τόπο όπου άφησαν την ψυχή τους χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες και συμβουλεύει να μην γίνονται σε Αλβανικό έδαφος, ξεχνώντας πως το έδαφος αυτό είναι παράλληλα και αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα όπου κατοικείται από αυτόχθονες Έλληνες. Το Ελληνικό ΥΠΕΞ τηρεί σιωπή ισχύος καθώς δεν έχει αντιδράσει στις παραπάνω δηλώσεις, μέχρι στιγμής.
Η σιωπή αυτή και η αδιαφορία απ' την ελληνική πλευρά για το ανθελληνικό αλβανικό κόμμα, οδηγεί στο σημείο να έχουν το θράσος να διοργανώνουν συνάντηση στο κέντρο της Αθήνας, ανενόχλητοι και προφανώς συζητώντας για το πώς θα πάρουν πίσω τις υποτιθέμενες περιουσίες τους στη Θεσπρωτία, πώς θα ανοίξουν αλβανικό σχολείο και κοιμητήριο να ενταφιάζουν τους νεκρούς τους στην Ελλάδα.
Ευελπιστούμε οι αρμόδιοι να έχουν ενημέρωση και άμεσα να πάρουν θέση για όλα αυτά τα παράλογα που συμβαίνουν.
neb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου