Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ 33ΧΡΟΝΟΣ ΑΜΕΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Ο Γιώργος Πληλιούσης μπορεί να οδηγεί κανονικά την μηχανή του για να κάνει τον διανομέα πίτσας αλλά καταγγέλλει πως το ανάλγητο κράτος του στερεί και αυτό το δικαίωμα!
Κραυγή αγωνίας από τον νεαρό πατέρα: «Δεν θέλω να γίνω κλέφτης ή ζητιάνος αλλά να ζήσω την οικογένειά μου»

Του Μάκη Βραχιολίδη
                                              vrachiolidis@yahoo.gr
Ελλάδα του 2014. Η Ελλάδα της ανεργίας και των σύγχρονων πολιτικών τυράννων που οδηγούν τον λαό είτε στην ξενιτειά είτε στην αυτοκτονία και την κοινωνική απομόνωση. Ο 33χρονος Γιώργος Πηλιούσης είναι ένας  οικογενειάρχης πάσχει από αρθρογρίπωση.  Πρόκειται για «γρίπη» των άνω άκρων θα λέγαμε σε απλά ελληνικά, η οποία του έχει προκαλέσει μορφή αναπηρίας σε ποσοστό 67%. Ωστόσο, ο Γιώργος δεν έχει πρόβλημα ούτε να αυτοεξυπηρετηθεί ούτε να φροντίσει το μικρό του παιδί και τη γυναίκα του ούτε βεβαίως να οδηγήσει το αυτοκίνητο και το μηχανάκι του. Πρόβλημα με τον νεαρό οικογενειάρχη έχει το ίδιο το κράτος του Σαμαρά το οποίο δεν του χορηγεί άδεια οδήγησης για μηχανάκι η οποία του είναι αναγκαία να εργαστεί ως «ντηλίβερι»-διανομέας πίτσας κ.λ.π.
Ο 33χρονος, εδώ και καιρό ζει έναν Γολγοθά πηγαίνοντας από υπηρεσία σε υπηρεσία προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει την απαραίτητη βεβαίωση ικανότητας οδήγησης μηχανής. Η περιπέτεια του και η άρνηση της αρμόδιας Β΄Βάθμιας Ιατρικής Επιτροπής Περιστερίου να του χορηγήσει βεβαίωση ικανότητας οδήγησης, τον έχει φέρει σε απόγνωση και φωνάζει με όλη τη δύναμη της ψυχής του: «Επιτέλους, βοηθήστε με! Δεν θέλω να γίνω ούτε κλέφτης ούτε ζητιάνος αλλά να ζήσω τη  γυναίκα και το 2 ετών παιδί μου»!
Πώς νομίζετε ότι η κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας σύρει στην καταστροφή και την απελπισία τις ελληνικές οικογένειες; Διαβάστε το μαρτύριο του Γιώργου Πηλιούση και θα καταλάβετε. 

Παρά το γεγονός ότι το Κέντρο Αξιολόγησης ΗΝΙΟΧΟΣ έδωσε στον πολύπαθο νέο βεβαίωση ικανότητας οδήγησης, με την οποία οδηγεί το διασκευασμένο αυτοκίνητό του, δεν έγινε το ίδιο με το μηχανάκι του.   
Η επικεφαλής του «Ηνίοχου» κα Κυπαρίσση, η οποία προμήθευσε τον κ. Πηλιούση με τη σχετική βεβαίωση ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου, μας λέει:  
ΗΝΙΟΧΟΣ (Κυπαρίσση): Γνωρίζω προσωπικά τον κο Πηλιούση ο οποίος είχε έρθει στην επιτροπή μας στο παρελθόν για αξιολόγηση οδήγησης αυτοκινήτου, απ’ όπου και θεωρήθηκε ικανός. Ήρθε όμως και για να βγάλει βεβαίωση και για δίπλωμα για μηχανάκι αλλά η υπηρεσία η δική μας δεν είναι αρμόδια για οποιαδήποτε άλλη κατηγορία εκτός από αυτή του αυτοκινήτου, οπότε η υπόθεσή του αναγκαστικά παραπέμφθηκε στη Δ/νση Μεταφορών του Υπουργείου, όπου εκεί θα αναζητούσε την όποια λύση. Η δική μας υπηρεσία δηλαδή δεν μπορεί να τον βοηθήσει.  Πρέπει όμως να σας πω το εξής: ορισμένα ζητήματα που μπορεί κάποιος αρμόδιος να τα ελέγξει βλέποντάς τα, εάν η υπάρχουσα νομοθεσία δεν το επιτρέπει δεν μπορεί να υπογράψει ο όποιος υπάλληλος ή ο όποιος γιατρός.

Εμείς καταλάβαμε πολύ καλά τι εννοούσε η κα Κυπαρίσση. Μας είπε ξεκάθαρα ότι ακόμη και αν ο γιατρός της αρμόδιας επιτροπής χορήγησης αδειών ικανότητας οδήγησης σε ΑΜΕΑ, διαγνώσει -ιδίοις όμμασι- την επάρκεια ενός οδηγού, αν ο νόμος δεν του το επιτρέπει, τότε του λέει «STOP! Αποκλείεσαι από την αγορά εργασίας. Πήγαινε πνίξου»! Τι κι αν ο Γιώργος Πηλιούσης  μπορεί να οδηγεί άριστα μηχανάκι; Τι κι αν κυκλοφορεί παραμάσχαλα με  βιντεάκι όπου διαπιστώνεται η ικανότητά του να κουμαντάρει άνετα τη μηχανή του; Το κράτος άλλα αποφασίζει. Αποφασίζει να τον ρίξει στον καιάδα, αυτόν και την οικογένειά του.
Όπως καταγέλλει ο παθών, του φέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο στην Β΄Βάθμια Ιατρική Επιτροπή Περιστερίου.
Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ: «ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΩ ΠΟΤΕ»!
Πηλιούσης: Μετά την καταβολή των παραβόλων προς την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Μεταφορών στο Περιστέρι, κλήθηκα στις 5 Φεβρουαρίου στην Β’ Βάθμια Ιατρική Επιτροπή Περιστερίου για να αξξιολογήσει την ικανότητά μου. Στο γραφείο της Επιτροπής όπου μπήκα υπήρχε η γραμματέας και δύο γιατροί. Μ’ έβαλαν να καθίσω σ’ ένα ιατρικό κρεβάτι εξέτασης. Σηκώθηκε ένας γιατρός και με ρώτησε ποια είναι η πάθησή μου. Του είπα ότι έχω αρθρογρίππωση αλλά εκείνος δεν μ’ εξέτασε καθόλου. Κάθισε μόνο στο γραφείο του, ξεφύλλισε το ΦΕΚ κι αμέσως μου απάντησε: «Απορρίπτεσαι κι όσο θα είμαι εγώ στην Επιτροπή δεν πρόκειται να σε περάσω ποτέ». Ενώ έλεγε αυτά, ο άλλος γιατρός έπινε καφέ και συνομιλούσε με τη γραμματέα. Κανείς από τους γιατρούς δεν μου έδωσε σημασία ούτε καν εξέτασε τα χέρια μου και αν μπορώ να κάνω κινήσεις με αυτά».
Όσα ακριβώς μας είπε η  κα Κυπαρίσση από τον «Ηνίοχο», τα ίδια ακριβώς φαίνεται πως έκαναν στην… Β’ Βάθμια Ιατρική Επιτροπή Περιστερίου: Οι γιατροί δεν εξέτασαν τον κ. Πηλιούση, απλά ενημερώθηκαν προφορικά από την πάθησή του και βλέποντας το ΦΕΚ, τον…έκοψαν από την αγορά εργασίας!!!
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Β’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: «ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΓΡΑΠΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ»!
Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με κάποιον αρμόδιο από την Β’ Βάθμια Ιατρική Επιτροπή που αξιολόγησε αρνητικά τον 33χρονο. Βρήκαμε την γραμματέα της Επιτροπής κα Μακρίδου και ιδού τι μας απάντησε: «Είμαι δημόσιος υπάλληλος εκτελώ εντολές της διευθύντριας, δεν ξέρω αν μου επιτρέπεται να αναπτύξω έναν τέτοιο διάλογο μαζί σας και δη τηλεφωνικό».
Φέρτε μας σε επαφή με τον γιατρό που αποφάσισε να στερήσει από τον άνθρωπο αυτό τη δυνατότητα να βγάλει ένα κομμάτι ψωμί για να ζήσει το παιδί του. Θέλουμε να μάθουμε με ποιο σκεπτικό τον απέκλεισαν από την αγορά εργασίας.
Μακρίδου: Σε ό,τι αφορά την λειτουργία των συλλογικών οργάνων της διεύθυνσης μεταφορών  Δυτικής Αθήνας, υπεύθυνη είναι η  κυρία Ελισάβετ Θεοδωρίδου. Απ’ ότι γνωρίζω ό,τι ερώτημα θέλετε να κάνετε το θέτετε γραπτώς και σας απαντούν εγγράφως. Οτιδήποτε θέλετε, πρέπει να στείλετε αίτηση με e-mail και θα σας απαντήσουν γραπτώς.
Αναζητήσαμε την κα Θεοδωρίδου με συνεχή τηλεφωνήματα στο γραφείο της αλλά δεν απάντησε!
Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά.
  1. Πώς είναι δυνατόν η Πολιτεία να χορηγεί στον Γιώργο Πηλιούση άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και το ίδιο το κράτος να μην του δίνει βεβαίωση ικανότητας για να οδηγεί μηχανάκι;
  2. Είναι δυνατόν οι γιατροί να μεταβάλλονται σε απλούς γραφειοκράτες, υπακούοντας σε… εντολές των ΦΕΚ ακόμη και αν αυτές αντιβαίνουν στην επιστημονική τους διάγνωση;  
  3. Ποια ανάλγητη Πολιτεία αποφασίζει να στερήσει το ψωμί από την οικογένεια ενός βιοπαλαιστή;
«Κανείς εργοδότης δεν δίνει δουλειά σε ΑΜΕΑ  οπότε το μόνο που μου απέμεινε είναι να κάνω ντηλίβερι. Πήρα ένα σκούτερ 125 κυβικά για να μπορέσω να παρέχω τα προς το ζην στην οικογένειά μου, όμως το κράτος μου στερεί και αυτό το δικαίωμα. Η Επιτροπή με απέκλεισε για ένα χρόνο από το να εργαστώ. Τι πρέπει να κάνω τώρα εγώ; Να βγω στην παρανομία, να κλέψω , να γίνω ζητιάνος; Θέλω να ζήσω έντιμα αλλά η Πολιτεία οδηγεί τον κοσμάκη ακόμη και στην αυτοκτονία».
Τα λόγια πόνου και αγανάκτησης του 33χρονου οικογενειάρχη τα περιγράφουν όλα! 
"Ελεύθερη Ώρα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου