Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


Του
Λουκά Ρίζου
Ανώτερου Υπάλληλου Δασικής Υπηρεσίας
Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με την
«Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση»

Πρωταρχικό μέλημα του Δήμου μας, είναι η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και στήριξης  στους δημότες της πόλης μας. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης  οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν οι συνδημότες μας με τη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυξάνονται συνεχώς.

Ο Δήμος μας οφείλει να διευρύνει τις παροχές προς το δημότη και να δημιουργήσει νέες δομές όπως είναι το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.). Το Κέντρο αυτό θα παρέχει φιλοξενία και υποστήριξη σε ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν  μόνοι τους καθημερινές τους ανάγκες όπως λ.χ. τη λήψη της φαρμακευτικής τους αγωγής σε συγκεκριμένες ώρες.

 Με αυτό τον τρόπο εκτός από τα ίδια τα ηλικιωμένα άτομα, θα υποστηρίζεται και το οικογενειακό τους περιβάλλον που έχει αναλάβει την φροντίδα τους και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο αυτό λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Στόχος του Κέντρου θα είναι τα ηλικιωμένα άτομα με την παροχή ιδιαίτερης φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό να παραμείνουν μέσα στο κοινωνικό τους περιβάλλον και να βελτιωθεί η  ποιότητα ζωής τους.

Σημαντική επίσης είναι η δημιουργία ενός απογευματινού προγράμματος απασχόλησης που θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και θα έχει ως σκοπό την  εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου στους γονείς που εργάζονται ή αναζητούν εργασία, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και τέλος την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους μέσω της δημιουργικής απασχόλησης.

Όλοι εμείς στην «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» Παπάγου-Χολαργού  πιστεύουμε ότι οι τρεις πυλώνες που θα αποτελέσουν  τη βάση της λειτουργίας της νέας δημοτικής αρχής είναι «ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ». Συνεπώς για να ασκηθεί σοβαρή Κοινωνική Πολιτική θα πρέπει η  Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας να στελεχωθεί επαρκώς  για να ασκήσει  το σημαντικό  της έργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 Όλα αυτά θα γίνουν με το μικρότερο δυνατό κόστος, αφού τόσο το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) όσο και τα παιδικά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης θα στεγασθούν σε χώρους των εγκαταστάσεων που υπάρχουν με κατάλληλη αναδιάταξη των χρήσεων. Μην ξεχνάτε ότι για μας η  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» αποτελεί   ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Η

 φι


3 σχόλια:

  1. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ .

    ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ;

    ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΣΦΕΡΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΠΟΤΕ.

    ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ .
    ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ.
    ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΛΕΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ.
    ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ .
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ .

    ΛΕΣ ΜΕ "ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΟΣΤΟΣ"
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.
    1000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, 2000 ΕΥΡΩ, 5000 ΕΥΡΩ ;
    ΠΟΣΟ ;
    ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣ , ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
    ΞΑΝΑΛΕΩ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΓΕΡΑΝΟ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ (ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ) ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή