Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΥΟΦΟΡΟΥΣΕ!

Ένας Καναδός πατέρας και σύζυγος βιώνει ίσως τα πιο ανάμικτα συναισθήματα που θα μπορούσε να βιώσει ποτέ ένας άνθρωπος.. Η γέννηση του πρώτου του παιδιού ακολουθήθηκε από τον θάνατο της γυναίκας του, που από τον Δεκέμβριο είχε διαπιστωθεί «εγκεφαλική νεκρή» από το ιατρικό προσωπικό του μαιευτηρίου.
Το νεογέννητο αγοράκι, ο Iver Cohen Benson, έχει αποτελέσει θέμαδιεθνούς συζήτησης ,έπειτα από το αίτημα του πατέρα του, Dylan, να κρατηθεί η μητέρα του Robyn εν ζωή μέσω μηχανικής υποστήριξης ώστε να του δοθούν «μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης».
Το αγοράκι γεννήθηκε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Victoria του Καναδά.
“Το Σάββατο το απόγευμα γεννήθηκε ο όμορφος και εκπληκτικός γιός μου, ο Iver Cohen Benson. Ο Iver είναι υγιής και είναι ο πιο χαριτωμένος και πολύτιμος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου,” έγραψε στο blog του ο Dylan Benson.
Η Robyn Benson, 32 ετών, η μητέρα του παιδιού, είχε διαπιστωθεί εγκεφαλική νεκρή από τα τέλη Δεκεμβρίου, έπειτα από ξαφνική εγκεφαλική αιμορραγία. Το Δεκέμβριο, βρισκόταν ήδη στην 22η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Ο Iver γεννήθηκε μετά από περίπου 28 εβδομάδες κύησης.
Ο σύζυγός της, ο Dylan Benson, είπε προς τους γιατρούς να την κρατήσουν ζωντανή υπό μηχανική υποστήριξη ώστε να επιτραπεί η ανάπτυξη του μωρού έως ότου μπορέσει το παιδί να αναπτυχθεί έξω από τη μήτρα, περίπου στις 26-28 εβδομάδες.
μωρό-νεογέννητο-από-εγκεφαλικά-νεκρή-μητέρα-blog-του-dylan-bensonΤο αγόρι γεννήθηκε περίπου 12 εβδομάδες πρόωρα, και απαιτείται πλέον συνεχής ιατρική υποστήριξη για να κρατηθεί εν ζωή.
«Όπως αναμενόταν, έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμη – εγώ και ο γιός μου – καθώς ο Iver συνεχίζει να μεγαλώνει και να επιβιώνει υπό την φροντίδα του υπέροχου προσωπικού στο νοσοκομείο» ανέφερε ο Dylan Benson, ο πατέρας του παιδιού..
pentapostagma.gr

2 σχόλια:

 1. Όταν γεννούν οι νεκροί

  "Η γέννηση του παιδιού ακολουθήθηκε από τον θάνατο της γυναίκας του, που από τον Δεκέμβριο είχε διαπιστωθεί «εγκεφαλική νεκρή» από το ιατρικό προσωπικό του μαιευτηρίου".

  κυπριανός χ.

  Οι εγκεφαλικά διεστραμμένοι θα βγουν να μας πουν : Όπως τα όργανα της εγκεφαλικά "νεκρής" μητέρας έδωσαν ζωή στο κυοφορούμενο βρέφος, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τα αφαιρούμενα όργανα των άλλων "νεκρών". Δίνουν , ή μάλλον χαρίζουν, ζωή σε άλλους.

  Τόση είναι η διαστροφή τους. Διότι ποτέ δεν θα πουν ότι αυτή η ζωή, που προήλθε από μια εγκεφαλικά "νεκρή", δεν θα έχει στη συνέχεια ανάγκη να ζει κατόπιν λήψεως πανάκριβων φαρμάκων και συνεχών ιατρικών εξετάσεων, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή, όπως συμβαίνει με τους μεταμοσχευμένους. Θα συνεχίζει να ζει, αφού βέβαια ξεπεράσει τα προβλήματα της πρόωρης - 28η εβδομάδα - γέννησης. Το εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου.

  Υστερόγραφο
  Η δημοσιογραφία της παραπλάνησης και παραπληροφόρησης, όπως είναι αυτή των μεταμοσχεύσεων, δεν θα μας δώσει ποτέ τη συνέχεια του μικρού Iver. Για κάποιους άλλους ο κανόνας αυτός δεν τηρείται, πιχί, όταν συμβεί να αποκτήσουν - σημ. δεν μας λένε πώς - απόγονο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ.
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ , Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΕΘΕΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή