Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΦΥΡΟΚΟΠΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ. ΛΙΠΟΤΑΚΤΟΥΝ! ΒΙΝΤΕΟ

Το τελευταίο σημαντικό προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών στην δυτική Συρία, η πόλη Χομς που ελέγχει την ορεινή δίοδο προς τον Λίβανο και ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη που καταλήφθηκε από τους αντάρτες, ανακαταλαμβάνεται από τον συριακό Στρατό!
 
Περισσότεροι από 1500 αντάρτες έχουν παραδοθεί τις τελευταίες δύο ημέρες και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ υπόσχεται αμνηστεία.
 
Όπως αναφέρει το Reuters κατά την διάρκεια της εκκεχειρίας που συμφώνησε ο πρόεδρος Άσαντ για να απομακρυνθούν οι άμαχοι από την πόλη, μαζί με τους αμάχους βγαίνουν μαζί τους και εκατοντάδες ισλαμιστές αντάρτες, γνω΄ριζοντας ότι το τέλος ήταν κοντά.
 
Χαρακτηριστικά ένας εκ των διοικητών τους o Hodwan al-Masri  που παραδόθηκε αναφέρει στο Reuters "είμαι πλολύ γνωστός από τα Social Media θα με αναγνώριζαν αμέσως". Παραδόθηκε με την ελπίδα ότι θα του επιτρέψουν να φύγει στην εξορία, "Το μόνο που χρειάζομαιι είναι 48 ώρες για να εγκαταλέιψω την χωρα. Ελπιζω να με αφήσουν να φύγω"!
 
Δύο τεθωρακισμένες ταξιαρχίες έχουν διεισδύσει στο βόρειο τομέα εφαρμοζόντας τακτικές αστικού αγώνα και .εχουν καταφέρει συντριπτικά πλήγματα στους ισλαμιστές οι οποίοι έτσι ή αλλιώς έχουν σταματήσει να ανεφοδιάζονται.
 
Άρματα μάχης Τ-72 και Τ-55, υποστηριζόμενα από ΤΟΜΑ BMP-1/2 συντρίβουν μία-μία τις αντιστάσεις και κτίριο με κτίριοο προχωρούν προς τον αντικειμενικό τρυς στόχο μια μεγάλβη αποθήκη πρυομαχικών και το στρατηγείο των ανταρτών.
 
Η κατάπαυση του πυρός , ήταν το μόνο απτό αποτέλεσμα μιας ειρηνευτικής διαδικασίας τριών εβδομάδων στη Γενεύη, μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ,που είχε ως αποτέλεσμα  να δοθει η δυνατότητα στα γυναικόπεδα να περάσουν μέσα από τις κυβερνητικές γραμμές διασχίζοντας την Παλιά Πόλη.
 
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης Talal al-Barazi έχουν παραδοθεί και ελέγχονται μεγάλος αριθμός ισλαμιστών που ανέρχεται σε 1400! Όλοι παραδόθηκαν με την ελπίδα ότι θα λάβουν προεδρική χάρη, και θα συγχωρεθούν για την ανταρσία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν απομείνει μόλις περίπου 1500 ισλαμιστές αντάρτες στην Παλιά Πόλη που τελεί υπό πολιορκία, και χρησιμοποιούν ακόμα ως ασπίδα γύρω στα 1000 γυναικόπεδα. Αυτοί πολιορκούνται από τύο τεθωρακισμένες ταξιαρχίες και τέσσερις μηχανοκίνητες και πολλές ανεξάρτητες ομάδες πολιτοφυλάκων.
 
Μάλλιστα πρόκειται για τους πλέον φανατικούς οι οποιοι έβριζαν τους πρώην συμπολεμιστές τους όταν πήγαιναν να παραδοθούν, και τους έλεγαν ότι "πουλήσατε την Χομς".
 
Η Χομς δεν είναι απλά η τρίτη πόλη της Συρίας. Θεωρούνταν σύμβολο της ανταρσίας, και ως στρατηγικό σημείο, ήταν κρίσιμο καθώς, καθώς με την απελευθέρωσή της όλες οι περιοχές γύρω από τον Λίβανο καθίστανται πλέον άμεσα ελγχόμενες από τον Σύρο πρόεδρο.
 
Την ίδια στιγμή μεγάλη επίθεση εξαπολύεται από τις συριακές δυνάμεις μαζί με δυνάμεις της Χεζμπολάχ στο τελευταίο προπύργιο των αντσαρτών στο όρος Καλαμούν πάνω από την Δαμασκό, και συγκεκριμένα στο Yabroud μια πόλη  με μεικτό χριστιανικό-σουνιτικό πληθυσμό. Τουλάχιστον πριν τον πόλεμο και τις ομαδικές σφγές των σουνιτών ανταρτών εναντίον των Χριστιανών.
 
Με την κατάληψή της απελευθερώνεται όλος ο δρόμος από Δαμασκό μέχρι Χομς, και εκκαθαρίζονται πλήρως τα Λιβανοσυριακά σύνορα. Μετά από αυτό η Χεζμπολάχ θεωρέι ότι δεν θα ξαναντιμετωπίσει βομβιστικές ενέργειες, στην έδρα της στον Λίβανο, οι οποίες προέρχονταν από το όρος Καλαμούν.
 
Μετά την πτώση της Χομς, θα έχει απομείνει μόνο το Χαλέπι, το οποίο βρίσκεται ήδη υπό στενό, ασφυκτικό κλοιό. Ο Άσαντ θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει όλες του τις δυναμεις για να εξολοθρέυσει την τελευταία μεγάλη εστία αντιστασης.
 
Μετά θα αρχίσει ο μακρύς δρόμος αποκατάστασης μια ερειπωμένης χώρας.
 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου