Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΒΛΗΜΑ ΡΟΥΚΕΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΥΠΟΜΠΗ! ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ MERCEDES

Κρατήρας αλλά και θραύσματα της ρουκέτας που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» κατά της αντιπροσωπείας της Mercedes-Benz στην Βαρυμπόμπη, εντόπισαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του τμήματος εξουδετέρωσης ναρκών του στρατού.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης, μετά την αποστολή της προκήρυξης της οργάνωσης στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», με την οποία οι τρομοκράτες ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, στις 30 Δεκεμβρίου 2013 και αποκάλυψαν ότι απόπειρα επίθεσης με ρουκέτες έγινε και στις 12 Ιανουαρίου, κατά των εγκαταστάσεων της Mercedes-Benz, αλλά δεν ήταν επιτυχής, λόγω αστοχίας υλικού.
Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι την νύχτα της 12ης Ιανουαρίου, άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη σε χωράφι που βρίσκεται κοντά στα σπίτια τους, στο ρεύμα της Χελιδονούς, απέναντι από την αντιπροσωπεία των γερμανικών αυτοκινήτων. Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία, αλλά δεν μπόρεσαν να καταλάβουν από πού προήλθε η έκρηξη και δεν βρέθηκε ποτέ η ρουκέτα ή ο κρατήρας που δημιουργήθηκε.
Η τρομοκρατική οργάνωση ανέφερε συγκεκριμένα στο κείμενο της προκήρυξης τα εξής:
«...η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά των γραφείων της Mercedes απέτυχε και πάλι λόγω αστοχίας υλικού, όμως αυτή τη φορά επιστρατεύθηκε και η δεύτερη ρουκέτα που φέραμε μαζί μας και η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή.
Το γεγονός ότι ακόμα κι όταν γράφεται αυτό το κείμενο η επίθεσή μας αυτή δεν έχει γίνει – με οποιονδήποτε τρόπο – γνωστή στις διωκτικές αρχές και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα:

είτε έχει γίνει μια άθλια απόπειρα συγκάλυψης της ενέργειας (η οποία θα διαφανεί τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης) είτε λόγω δικής μας λανθασμένης επιλογής σημείου βολής (πιθανόν μακριά απ' το στόχο) η ρουκέτα δεν διένυσε την επιθυμητή απόσταση και βρίσκεται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της Mercedes – Benz».
tragiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου