Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ! ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ! ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΡΟΜΠΕΣ ΕΙΝΑΙ!

ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΗ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ! 
Η διαγραφή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής από δάνεια με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα με τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον προέδρου του δ.σ. του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννη Μάνο.
Αυτό ανέφεραν στελέχη που μετείχαν στη συνάντηση, όπως αποκαλύπει το capital.gr, προσθέτοντας ότι αποφασίστηκε να περάσει στην κατοχή του δημοσίου παλαιό κτίριο του Μεγάρου ενώ το νέο κτίριο να παραμένει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου στο οποίο το δημόσιο θα μετέχει με 6 επί συνόλου 10 μελών διοικητικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναζητείται ακόμη βιώσιμη λύση. «Ο πολιτισμός δεν πωλείται» απάντησε αρμόδιο στέλεχος στο ερώτημα αν ισχύουν τα σενάρια περί αξιοποίησης του Μεγάρου από το ΤΑΙΠΕΔ.
Για το μέλλον του Μεγάρου αναφέρθηκε ότι ο ρόλος του να συνεχιστεί και με την επιχορήγηση των λειτουργικών του εξόδων από το δημόσιο ενώ διαμορφώνεται επιχειρησιακό σχέδιο για το οποίο θα επιχειρηθεί η συμφωνία όλων των κομμάτων, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την αξιοποίηση των χώρων που διαθέτει και ως συνεδριακό κέντρο, προκειμένου να μειωθεί ή να μηδενιστεί, όπως ειπώθηκε, η ανάγκη κρατικής χρηματοδότησης στο μέλλον.
πηγή:iefimerida, τίτλοι δικοί μας. 

1 σχόλιο: