Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΓΥΜΝΑ" ΤΗΣ ΣΕΞΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK!

Αγγελική Διαβατοπούλου:Πόλεμος για τα «γυμνά» της δημοσιογράφου στο Facebook
από το Πρώτο Θέμα

Η διαρροή αισθησιακών φωτογραφιών της προκάλεσε τσουνάμι αναρτήσεων στο Διαδίκτυο, ενώ η ίδια μιλάει για «σεξισμό»  και «αντίποινα λόγω της επαγγελματικής μου ανέλιξης»

Το πρόσωπο του Διαδικτύου έγινε την εβδομάδα που μας πέρασε η Αγγελική Διαβατοπούλου. Οι σέξι φωτογραφίες της από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook έκαναν τον γύρο των ιστοσελίδων με πλήθος ειρωνικών σχολίων να συνοδεύουν τις προκλητικές πόζες. Η ιδιότητά της ως δημοσιογράφου στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει αρνητικές κριτικές αλλά και σενάρια περί απόλυσής της. Η ίδια, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», διαψεύδει τις κακόβουλες φήμες, ενώ κάνει λόγο για «σεξισμό» και «αντίποινα λόγω της επαγγελματικής μου ανέλιξης» που για κάποιους είναι ενοχλητική.




Οι διαδικτυακοί της φίλοι στο Facebook ξεπερνούν τους 13.000, αριθμός ομολογουμένως εντυπωσιακός για κάποια που δεν είναι δημόσιο πρόσωπο, δεν ανήκει στο star system, ούτε έχει κάποια τηλεοπτική παρουσία. Η Αγγελική Διαβατοπούλου ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα αρχικά από το πολιτιστικό ρεπορτάζ, στη συνέχεια μεταπήδησε στο πολιτικό, καλύπτοντας την ειδησεογραφική επικαιρότητα του ΠΑΣΟΚ, ενώ σήμερα εργάζεται στο Γραφείο Τύπου του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84. Συγχρόνως διατηρεί το ενημερωτικό site aggelpost.tk που, όπως λέει η ίδια, ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα τους 205.000 χρήστες μέσα σε τέσσερις μήνες.






Σε αυτή την επιτυχία αποδίδει εν μέρει τα «αισχρά δημοσιεύματα», όπως τα αποκαλεί, αλλά και τη διαρροή προσωπικών της φωτογραφιών που η ίδια είχε αναρτήσει στη σελίδα της στο Facebook. Αν είναι σύνηθες φαινόμενο το ανέβασμα σέξι φωτογραφιών στα social media από χρήστες ποικίλων επαγγελμάτων, στη δημοσιογραφική πιάτσα, όπου ο συντηρητισμός περισσεύει, οι σέξι πόζες από προσωπικές στιγμές μιας πολιτικής ρεπόρτερ κάνουν πολλά φρύδια να ανασηκωθούν προκαλώντας πλήθος αρνητικών σχολίων. Μέσα σε μία εβδομάδα η Αγγελική Διαβατοπούλου, χάρη στον συνδυασμό της επαγγελματικής της ιδιότητας και των αποκαλυπτικών της φωτογραφιών που αναδείκνυαν τις εκρηκτικές της σωματικές αναλογίες, έγινε το πρόσωπο του Διαδικτύου - ή μάλλον «το κορμί». Ο ντόρος που προκλήθηκε ήταν μεγάλος και η ξαφνική δημοσιότητα πυροδότησε σενάρια που ήθελαν τη δημοσιογράφο να απολύεται από τον ρ/σ 9,84 για «ηθικούς λόγους».




Στη θέα ενός σέξι κορμιού
Η ίδια μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ξεκαθαρίζει ότι δεν απολύθηκε ποτέ και ότι είναι απλώς μια συμβασιούχος που αναμένει, όπως και άλλοι συνάδελφοί της, την ανανέωση της σύμβασής της. Εμφανώς οργισμένη, ξεσπά κατά εκείνων που έκλεψαν τις αισθησιακές της φωτογραφίες αλλά και των ηθικολόγων που ενοχλήθηκαν στη θέα ενός σέξι κορμιού, το οποίο οι χρήστες του Διαδικτύου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν -ή να λοιδορήσουν- σε ποικίλες πόζες από φωτογραφίες των καλοκαιρινών της διακοπών που ανάρτησε. Η δημοσιογράφος φωτογραφίζεται με ένα σούπερ σέξι μαγιό ξαπλωμένη σε παραλία, ποζάρει με λάγνο ύφος τόπλες σε σκάφος με τα χέρια στο στήθος, ενώ η φωτογραφική κάμερα την ακολουθεί ακόμα και στη σάουνα πολυτελούς ξενοδοχείου σε πρόσφατη εξόρμησή της στη λίμνη Πλαστήρα. Το φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσε εκατοντάδες like στο Facebook δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τα sites που έσπευσαν αρχικά να το σχολιάσουν ως προκλητικό και στη συνέχεια να το παρουσιάσουν ως αιτία απόλυσης.

Η ίδια, όπως δηλώνει, αφενός σοκαρίστηκε από το γεγονός ότι προσωπικές της φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου -πολύ περισσότερο όταν κάποια sites τις παρουσίαζαν ως «αποκλειστικές» φέροντας πάνω τους την ένδειξη του συγκεκριμένου γραφήματος- και  αφετέρου ήρθε αντιμέτωπη με την είδηση περί απόλυσής της. «Την έκαψαν οι φωτογραφίες», «Απολύθηκε για τις προκλητικές φωτογραφίες» ήταν κάποιοι από τους τίτλους που συνόδευαν τις πόζες της και προκάλεσαν την οργή της δημοσιογράφου, η οποία έσπευσε να συμβουλευτεί τον δικηγόρο της προτού προβεί σε μηνύσεις κατά αγνώστων. Πολλοί πάντως ήταν και εκείνοι από το περιβάλλον της που κινητοποιήθηκαν άμεσα μέσω Διαδικτύου για να της συμπαρασταθούν, γράφοντας διάφορα κολακευτικά μηνύματα στον τοίχο της στο Facebook. «Ηταν πάντα τολμηρή ως προσωπικότητα. Ευαίσθητη, δυναμική, ριψοκίνδυνη, ανατρεπτική», είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που της αποδίδουν οι φίλοι της, ενώ η ίδια σήμερα αναρωτιέται: «Πόσο εγκληματικό είναι να φωτογραφίζεσαι με το καλοκαιρινό σου μαγιό όταν είσαι δημοσιογράφος;».




Το σίγουρο είναι ότι η Αγγελική Διαβατοπούλου δεν είναι άνθρωπος που ακολουθεί τα επιβεβλημένα ήθη, δεν υποτάσσει τη γυναικεία της φιλαρέσκεια για χάρη της δημοσιογραφικής της ιδιότητας και δεν ενδιαφέρεται για τα κοινωνικά ταμπού. Πριν από 21 χρόνια άλλωστε, όταν γέννησε την κόρη της, Χριστίνα, τόλμησε να πάει κόντρα στις οικογενειακές παραδόσεις δίνοντάς της το δικό της επώνυμο. «Γιατί απλώς είναι πιο εύηχο», εξηγεί η ίδια με απόλυτη φυσικότητα. Σήμερα η δημοσιογράφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση αφού, εκτός από την υπερβολική έκθεσή της στα media και τον αρνητικό θόρυβο που αυτή προκάλεσε, έχει προβλήματα και στην προσωπική της ζωή, καθώς τις επόμενες ημέρες καλείται να αντιμετωπίσει ένα διαζύγιο. Η αναμέτρησή της «με ποταπά δημοσιεύματα στοχοποίησης», όπως αναφέρει, την κάνουν σήμερα να αντιδρά οργισμένη απαντώντας σε όσους έσπευσαν να την κατακρίνουν για τις αισθησιακές της φωτογραφίες: «Ο σεξισμός στη Βουλή και τη δημοσιογραφία φύλο δεν κοιτά. Δεν υπάρχουν πρόστυχοι ή ανήθικοι άνθρωποι.

Υπάρχουν πρόστυχα ή ανήθικα μυαλά. Η εντεινόμενη ένταση επιθετικότητας και συκοφαντίας δημοσιευμάτων οφείλεται στην έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ανθρώπινη προσωπικότητα. Σεξισμός σημαίνει υποτίμηση των γυναικών μόνο και μόνο επειδή είμαστε γυναίκες και καθετί που συνδέεται με το κατώτερο είναι άξιο απόρριψης. Οπως είπε πρόσφατα και η βουλευτής της Ν.Δ. κυρία Κατερίνα Παπακώστα, “το φύλο είναι το πρόβλημα”». Από την άμεση κινητοποίηση των διαδικτυακών της φίλων δεν απουσίασε ούτε η 21χρονη κόρη της. Διαβάζοντας τις αρνητικές κριτικές των αναρτήσεων, η νεαρή φοιτήτρια που σπουδάζει Μάρκετινγκ στην Κρήτη, στέλνει το δικό της σχόλιο σε εκείνους που θεωρούν προκλητικές τις φωτογραφίες της μητέρας της. Κάτω από την ανάρτηση του ρεπορτάζ στο Διαδίκτυο, η νεαρή φοιτήτρια αναφέρει μεταξύ άλλων: «Βαρέθηκα όλος ο κόσμος να ασχολείται με τον κ... της κάθε μίας διάσημης-άσημης που φωτογραφίζεται. Δεν επικροτώ τη δημοσίευση των φωτογραφιών και το τονίζω. Τα μοντέλα, όμως, που τα πετάνε όλα έξω τα σχολιάζετε αρνητικά; Να λοιπόν και μία Ελληνίδα δημοσιογράφος με τέλεια μπούτια!!! Και δημοσιογράφος Και Τέλεια μπούτια!!!».

«Πουριτανικός καθωσπρεπισμός»

Η Αγγελική Διαβατοπούλου, κάνοντας λόγο για πουριτανικό καθωσπρεπισμό, επιτίθεται με χλευασμό σε όσους την κρίνουν για τις φωτογραφίες της και με σχετική ειρωνεία σπεύδει να φωτογραφηθεί «σεμνά» για να κάνει τη χάρη σε κάποιους ηθικολόγους. «Τελικά, αν είσαι γυναίκα δημοσιογράφος στην Ελλάδα θα πρέπει να φωτογραφίζεσαι μόνο με μπούρκα», αναφέρει με σαρκασμό. «Κανείς δεν με απέλυσε επειδή διατηρώ αισθησιακές φωτογραφίες στο Facebook. Ορισμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο ήταν κλειδωμένες και δεν ξέρω με ποιον τρόπο τις βρήκαν και τις χρησιμοποίησαν», συμπληρώνει.




Θεωρεί την επίθεση εναντίον της άδικη, ενώ υποστηρίζει ότι όλα γίνονται ως αντίποινα για την επαγγελματική της ανέλιξη: «Μέσω των αισχρών δημοσιευμάτων προσπαθούν να θίξουν την επαγγελματική μου ιδιότητα. Προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν από την επισκεψιμότητα των χρηστών στο ενημερωτικό site που διατηρώ, στο aggelpost.tk, καθώς ξεπέρασε τις 205.000 μέσα σε τέσσερις μήνες», λέει και συνεχίζει: «Ο,τι δονεί και κατορθώνει να ταράζει τον ανθρώπινο βίο διαμέσου των αισθήσεων καθίσταται εμμέσως πλην σαφώς κατακριτέο και αμαρτωλό. Θέμα συζήτησης και πρακτική ανίερη και μιασματική. Ολα όσα προκαλούν ένα ψυχικό ηλεκτροσόκ μέσα από τις εκδηλώσεις της σάρκας οδηγούν σε συναισθήματα ντροπής και περιφρόνησης από την πουριτανική κοινωνία της σύγχρονης εποχής στους άλλους, όχι όμως σε εμένα. Μεθοδικά οι οικογένειες επί αιώνες έχτιζαν ένα σκληροπυρηνικό υπερεγώ το οποίο αποδίδει καρπούς μέχρι σήμερα, παράγοντας υστερικά καταπιεσμένους ανθρώπους, οι οποίοι περιφρονούν το σώμα τους και κατ’ επέκταση το σώμα των άλλων».



Στο πλευρό της, πάντως, βρίσκονται οι συνάδελφοί της από τον ραδιοφωνικό σταθμό, αφού έσπευσαν να εκδώσουν ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για «σεξιστική στοχοποίηση των γυναικών δημοσιογράφων» ενώ τη στήριξή του στο πρόσωπό της δηλώνει και ο πρόεδρος του σταθμού κ. Βασίλης Αγγελόπουλος, ο οποίος δήλωσε στο «ΘΕΜΑ»: «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την πουριτανική συμπεριφορά εις βάρος εργαζομένου. Δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική ζωή της εργαζομένης, αλλά η συνέπεια, η εργατικότητα και η προσφορά της στον σταθμό. Ομόφωνα το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Αθήνας στηρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια στον χώρο της εργασίας της αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια για τον Γολγοθά της ζωής της».






1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    http://sfinaki.com/post/74758199845/facebook

    ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ....ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή