Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΤΥΜΒΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ!

     

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ Η ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ , ΞΑΚΟΥΣΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ ΣΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟ 480 Π.Χ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΤΡΟΠΟΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΟΠΟΥ ΟΣΕΣ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ .

ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ , ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ. 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ- ΛΑΟΓΡΑΦΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΛΕΚΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ . 

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΕΝ ΕΤΗ 2014 ,ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ "ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ" ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ.
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΡΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ FERRY BOATS ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ-ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΥΚΟ-ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ (Η ΦΗΜΗΣΜΕΝΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ) . 

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ .

Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ . 


Το παρακάτω άρθρο είναι από το site της Χρυσής Αυγής:
Του υπ. αντιπεριφερειάρχη Νήσων με την "Ελληνική Αυγή για την Αττική", Μιχαήλ Παπαδημητρίου
Η παρέμβασή μου για το άρθρο αυτό οφείλεται εν πολλοίς σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδος «Παραπολιτικά» στις 12/4/14. Ένα από τα πολλά δημοσιεύματα που κατά καιρούς φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα χάλια της Ελληνικής Πολιτείας και του ραγιαδισμού που επικρατεί σε όλες τις βαθμίδες της. Ένα σύντομο ιστορικό θα σας πείσει για τον ισχυρισμό μου:
ΦΕΚ 305/26.5.1982 υπογραμμένο για δεύτερη φορά από το ΦΕΚ 84/Β.2.69 :
«Χαρακτηρίζουμε ως αρχαιολογικό και ιστορικό τόπο τον όρμο των Αμπελακίων (όπου και η αρχαία πόλη της Σαλαμίνας) με ολόκληρη τη Χερσόνησο της Κυνοσούρας και την Χερσόνησο των Αμπελακίων όπου έγινε η περίφημη Ναυμαχία που αποτελεί το σπουδαιότερο γεγονός της αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας».
 
Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί αν ισχύει το γράμμα του νόμου;  Ο νόμος; Για ποιους, για ποιους όχι και γιατί; Φυσικά και δεν ισχύει τίποτα στο Ελλαδιστάν. Πως  όμως φτάσαμε στη απαράδεκτη κατάσταση«Η Κυνοσούρα είναι τόπος εύκολου κέρδους. Πηγαίνει ο κάθε αεριτζής που εκμεταλλεύεται τη σημερινή κατάσταση και κάνει τη δουλειά του». Το 1964 κηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος, ενώ ένα χρόνο μετά διενεργήθηκαν οι πρώτες ανασκαφές. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη περιοχή Κυνοσούρας είναι πολύπλοκη ιστορία. Το μεγαλύτερο κομμάτι εμφανίστηκε σαν ιδιοκτησία της ανώνυμης εταιρίας «ΑΡΚΑΔΙΑ» (Αχιλλέας Καραμανλής). Αν και χαρακτηρισμένη περιοχή ως αρχαιολογική ζώνη γίνονται εργασίες αμμοβολών , επεκτάσεις ναυπηγείων και εγκατάσταση πλωτών διαχωριστήρων για την κατεργασία πετρελαιοειδών αποβλήτων. Το υπουργείο τη δεκαετία '90 εξέτασε την απαλλοτρίωση της έκτασης , (24 στρέμματα ανήκουν στα ναυπηγεία και 11 στον ΟΛΠ)  , η αξία της οποίας είχε οριστεί ένα δις. Όπως ήταν φυσικό ποτέ δεν έγινε. Άλλωστε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΛΠ διαφημίζεται απλά ως περιουσιακό του στοιχείο και έκταση προς άγρια βιομηχανική εκμετάλλευση. Το καθεστώς που βιώνουμε σήμερα έχει ως εξής: διοικητικά όλο ο χώρος ανήκει στον ΟΛΠ , ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να τον παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ και αυτός με την σειρά του να τον παραχωρήσει στην Κινέζικη εταιρεία COSCO , η κυρία Διαμάντη σύζυγος του Αχιλλέα Καραμανλή διεκδικεί ως κληρονομιά την περιοχή , περιφέρεια και δήμος ανήμποροι να σηκώσουν ανάστημα λόγω χρόνιων πολιτικών παιχνιδιών και κομματικών ομηριών.


Η λύση είναι μια και ακούει στο όνομα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» για την Περιφέρεια Αττικής. Απαλλαγμένοι από κάθε είδους πολιτικού και επιχειρηματικού νταβατζή , πιστοί στο όραμα της ανάδειξης όλων των σημαντικών αρχαιοτήτων της χώρας , θα πιέσει άμεσα για την απαλλοτρίωση όλου του χώρου και για την ανέγερση ενός μεγαλειώδους μνημείου , που θα μείνει στην ιστορία για χιλιάδες χρόνια.Ένα μνημείο που θα το επισκέπτονται ετησίως χιλιάδες σχολεία και εκατομμύρια τουρίστες , εξυψώνοντας τον ελληνικό πολιτισμό στην ανώτερη βαθμίδα του , φέρνοντας παράλληλα συνάλλαγμα, ως αντισταθμικά οφέλη των παράνομων διαλυτηρίων πλοίων που λειτουργούν εκεί. Στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές ψηφίζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την Αττική και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αντίστοιχα , ως την μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ανατρέψει την ανομία και να κάνει έργα που θα μείνουν στις μνήμες των ανθρώπων για χιλιάδες χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου