Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΥΚΑΛΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ DEBATE!

Η Χριστίνα Πολυκαλά πριν από λίγη ώρα απάντησε στην πρόσκλησή μας για debate. Η απάντησή της είναι ενδιαφέρουσα. Βέβαια, στο μεταξύ υπήρξαν κάποιες εξελίξεις που αφορούν στη διατύπωση των ερωτημάτων τα οποία τελικά κρίναμε να γίνουν από τους δημοσιογράφους και όχι από τους ίδιους τους υποψήφιους δημάρχους. 
Το debate μπορεί να γίνει την  Κυριακή 11 Μαϊου. Ο εκδότης του "Παρατηρητή" θα απουσιάσει στην επαρχία μέχρι και την Δευτέρα το βράδυ αλλά αμέσως μετά μπορεί να γίνουν οι τελικές συνεννοήσεις για τη διεξαγωγή του debate, που το θέλουν οι δημότες Παπάγου-Χολαργού. 
Ιδού η απάντηση της κας Πολυκαλά:

Αξιότιμε κύριε Βραχιολίδη,
Λάβαμε με ιδιαίτερη χαρά την πρότασή σας για δημόσια συζήτηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου μας. Συμφωνούμε μαζί σας στην αναγκαιότητα σαφούς και πλήρους ενημέρωσης των συμπολιτών μας στα καίρια ζητήματα που μας απασχολούν μέσω της προτεινόμενης διαδικασίας με μόνη προϋπόθεση να συμμετάσχει η πλειοψηφία των 9 υποψηφίων για τη Δημαρχία της πόλης μας. 
Θα ήθελα να λάβετε υπόψη σας κάποιες ανησυχίες μου έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις μιας επιτυχούς συζήτησης και όχι η μετατροπή της σε στείρα συνθηματολογία, δημιουργία εντυπώσεων επικοινωνιακού τύπου, αποφυγή εμβάθυνσης στα προβλήματα της πόλης μας κι εν τέλει ακύρωσης των αρχικών στόχων.
Νομίζω ότι η προτεινόμενη δομή εμπεριέχει κινδύνους. Προτείνεται κάθε υποψήφιος να διαμορφώσει τρία ερωτήματα και να απαντήσει σε τρία αντίστοιχα των αντιπάλων του. Δε θα ναι χρησιμότερο τα ερωτήματα αυτά να έχουν θεματική δομή και στόχευση; Ίσως θα ‘πρεπε να εξετασθεί η υποβολή κοινών προς όλους τους υποψηφίους ερωτημάτων. Πώς θα αποφευχθεί ο κίνδυνος τακτικών αποφυγής υποβολής ερωτημάτων σε συγκεκριμένους υποψήφιους; Τα όποια ερωτήματα θα υποβληθούν βάσει κλήρωσης ή με άλλον τρόπο κι αν ναι, ποιόν; Θα έχει το δικαίωμα ο ερωτών επαναφοράς, συνέχισης ή σχολιασμού της απάντησης του ερωτώμενου; Θα δοθεί χρόνος εισαγωγικά και στο τέλος ώστε ο κάθε υποψήφιος να εκφράσει σε λίγες γραμμές τους κατευθυντήριους άξονες του προγράμματός του;
Όπως καλά γνωρίζετε, παραμένουμε πάντα προσηλωμένοι στην ανάγκη διαλόγου και ενημέρωσης και σταθερά απέναντι στον εντυπωσιασμό, στον λαϊκισμό και στην παραπλάνηση. Ειλικρινά θα ήθελα να δείτε τα παραπάνω ώστε να εξασφαλίσουμε ένα επίπεδο συζήτησης αντάξιο των δημοκρατικών ευαισθησιών που όλοι επικαλούμαστε αλλά και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας την οποία άξια υπηρετείτε .
Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Χριστίνα Πολυκαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου