Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ" 30ΧΡΟΝΗ ΑΜΕΑ ΜΕ 626 ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΜΑ

Γιατί αποκλείστηκε από τη χορήγηση του εκτάκτου βοηθήματος, γυναίκα με αναπηρία άνω του 67%
Δριμύ «κατηγορώ» εξαπολύει η μητέρα νεαρής κοπέλας με νοητική στέρηση, καθώς παρά το γεγονός ότι πρόκειται για άτομο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, αποκλείστηκε από τη χορήγηση του εκτάκτου βοηθήματος, που έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση.
«Μας κοροϊδεύουν» λέει χαρακτηριστικά η κα Ελένη Μαρκατσέλη, μητέρα της 30χρονης Ανδριάννας Χρήστου, η οποία λαμβάνει ως άτομο με ειδικές ανάγκες το «εξωφρενικό» επίδομα των 626 ευρώ το δίμηνο!
Παρ’ όλα αυτά, βάσει του εκκαθαριστικού της απορρίφθηκε η αίτηση που υποβλήθηκε για να λάβει το έκτακτο βοήθημα των 500 ευρώ, αφού προφανώς οι αρμόδιοι έκριναν ότι δεν το έχει ανάγκη.
Δεν τους φθάνουν τα χρήματα
Η κα Ελένη Μαρκατσέλη κατάγεται από την Αμαλιάδα, είναι διαζευγμένη και μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αμαλιάδας και Νέας Ιωνίας Αττικής, έχοντας αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη φροντίδα της κόρης της.
Οι δύο γυναίκες συντηρούνται με τα χρήματα που λαμβάνουν από το επίδομα της νεαρής, αφού όπως λέει και η μητέρα δεν έχει άλλους πόρους.
Η απόρριψη της αίτησης για τη χορήγηση του εκτάκτου βοηθήματος, προκάλεσε την αγανάκτηση της μητέρας, η οποία ξέσπασε χθες μιλώντας στο Patrisnews.com.
«Η κόρη μου είναι 30 ετών και είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, επιδοτείται από την Πρόνοια και δεν έχουμε άλλους πόρους. Τα 626 ευρώ το δίμηνο, δεν επαρκούν για τις ανάγκες μας και είναι ένα παιδί που έχει ανάγκη την προστασία μου. Έκανε ο λογιστής μου στην Αθήνα αίτηση για να πάρουμε τα 500 ευρώ του βοηθήματος και είπαν ότι υπερβαίνει το εκκαθαριστικό το πλαφόν και μας απέρριψαν την αίτηση. Δεν θέλω να θεωρηθώ ρατσίστρια, αλλά δεν μπορεί να παίρνουν τα χρήματα Αλβανοί και τσιγγάνοι και το παιδί μου που είναι ΑΜΕΑ, να μην μπορεί να πάρει τα χρήματα» λέει η κα Μαρκατσέλη.
«Δεν μπορώ να πετάξω το παιδί μου»
Όπως ανέφερε, αυτά τα χρήματα τα έχει μεγάλη ανάγκη η ίδια και η κόρη της, τη στιγμή μάλιστα που η κόρη της ως άτομο ΑΜΕΑ έχει πολλές ανάγκες και φυσικά οι δύο γυναίκες πρέπει και να ζήσουν αξιοπρεπώς.
«Δεν μπορώ να πάω το παιδί μου στο ίδρυμα, ούτε να το πετάξω στο δρόμο. Έχουμε ανάγκες και περιμέναμε να πάρουμε μία ανάσα. Είναι ντροπή τους. Έλεος πια, δεν γίνεται να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Κάποιος πρέπει να προστατεύσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτοί αποφάσισαν να δώσουν τα χρήματα για προεκλογικούς λόγους και ξέρουν που θα τα δώσουν. Εγώ δεν πρόκειται να πάω να ψηφίσω και να μην έρθει κανείς να με βρει, γιατί είναι απαράδεκτο αυτό που κάνουν, εμπαίζουν τον κόσμο» είναι η κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης της κας Μαρκατσέλη.
Πηγή: patrisnews.com

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς αυτό είναι το σκληρό πρόσωπο της κοινωνικής αναλγησίας της ελληνικής πραγματικότητας, που διατηρεί Καιάδες ακόμη και σήμερα. Δεν είναι μόνο το πενιχρό προνοιακό επίδομα, που θεσμοθέτησαν οι "νομοπαρασκευαστικοί εγκέφαλοι", είναι και ο ανελέητος αγώνας της καθημερινότητας και η αγωνία αυτής της μητέρας για την τύχη της κόρης της, όταν η ίδια δεν θα βρίσκεται πλέον στη ζωή. Αλλά η γνώση είναι βιωματική !
    Όταν η Ελλάδα του σήμερα σκοτώνει τα παιδιά της, θα μεριμνήσει γι' αυτά που η μοίρα τα σημάδεψε πριν ακόμη γεννηθούν....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή