Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!! ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: "ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ . ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ"

Ακυρώθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η υποψηφιότητα του Χάρη Παπαγεωργίου για το δήμο Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Ψηλά». 
Αυτό έχει ως συνέπεια η παράταξη  του Χάρη Παπαγεωργίου να μην μπορεί να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές για τον κεντρικό δήμο, καθώς όπως γνωστοποιήθηκε από το Πρωτοδικείο, έντεκα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκ των συνολικώς 52, δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 
Ως εκ τούτου, ο συνδυασμός δεν έχει τον απαραίτητο αριθμό μελών (48) για να συμμετάσχει στις εκλογές της 18ης Μαΐου.
 
Υπενθυμίζεται ότι την υποψηφιότητα του Χάρη Παπαγεωργίου στήριζε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Ψηλά»:
«Δεν πρέπει να ανακηρυχθούν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Εκλογικής Περιφέρειας Δημοτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΨΗΛΑ» οι Αναστασίου Χρήστος του Σωκράτη, Μόσχος Θεόδωρος του Αθανασίου, Μπόμπας Στυλιανός του Γεωργίου – Δημητρίου, Νικολαΐδης Πρόδρομος του Κωνσταντίνου, Πεΐτση Αλεξάνδρα του Γεωργίου, Πισιώτη Αριστείδη του Αργυρίου και Τσιχλής Αντώνιος του Ευαγγέλου, καθόσον δεν προσκόμισαν πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 αλλά ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, από την οποία δεν προκύπτει ότι είναι εγγεγραμμένοι στο Δημοτολόγιο του Δήμου Θεσσαλονίκης (ή σε οποιοδήποτε δημοτολόγιο) και δεν έχουν εκδοθεί για εκλογική χρήση, οι Κόκαϊ Θεόδωρος του Σκεντέρ και Τσαλκατίδης Αλέξανδρος του Γεωργίου, καθόσον οι υπεύθυνες δηλώσεις αυτών δεν διαλαμβάνουν τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 3 στοιχ. β Ν. 3.852/2010 και δη ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα εκλογιμότητας και οι Κούλελη Δήμητρα του Θωμά, Κράντης Αντώνιος του Ηλία, καθόσον δεν προσκόμισαν πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 αλλά πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου Εμμανουήλ Παππά και Δήμου Θέρμης αντίστοιχα.
Μετά ταύτα, καθ’ ο μέρος ο ως άνω συνδυασμός υπολείπεται του ελαχίστου αριθμού υποψηφίων ως δημοτικών συμβούλων στην εκλογική περιφέρεια Δημοτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κατά τη διάταξη του άρθρου 19  παρ. 2 στοιχ. β του Ν. 3852/2010 και δεν περιλαμβάνει υποψηφίους στην έτερη εκλογική περιφέρεια της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, αφού δηλώνει ως υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους πενήντα δύο (52) και δεν ανακηρύσσονται οι ένδεκα (11), απομένουν 41 και ο ελάχιστος αριθμός στην Εκλογική Περιφέρεια Δημοτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης είναι σαράντα οκτώ (48), δεν θα πρέπει να ανακηρυχθεί ο ως άνω συνδυασμός στο σύνολό του, ήτοι και ως προς τους υποψηφίους συμβούλους δημοτικών κοινοτήτων κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 Ν. 3.852/2010, αφού προϋπόθεση για τη συμμετοχή υποψηφίων στις δημοτικές κοινότητες είναι να δηλωθούν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι».

Ο υποψήφιος δήμαρχος μας έκανε την παρακάτω δήλωση: "ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ . ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου