Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ...ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ: "ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ"!

Με αφορμή την προχθεσινή ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ του νέου προγράμματος ‘Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020 και τη νέα προθεσμία για τα έργα που αφορούν στις αδελφοποιήσεις πόλεων, τα δίκτυα αδελφοποιημένων πόλεων και την ευρωπαϊκή μνήμη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Χάρης Κουγιουμτζόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Είναι πραγματικά λυπηρό, διαβάζοντας στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης τον Κανονισμό του νέου προγράμματος “Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020” να συνειδητοποιεί κανείς το πόσες δυνατότητες και ευκαιρίες έχουν χάσει οι Παπαγιώτες και οι Χολαργιώτες μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, αθλητές, καλλιτέχνες, ηλικιωμένοι και άλλες πολλές κοινωνικές κατηγορίες, που θα μπορούσαν να έχουν πολλές ευκαιρίες δικτύωσης με αντίστοιχες κοινωνικές κατηγορίες ευρωπαϊκών χωρών.
Φοιτητές που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε διεθνείς συνεργασίες αναπτύσσοντας δεξιότητες, μαθητές που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε εναλλακτικές μεθόδους μάθησης, επαγγελματίες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε συνεργασίες εξωστρέφειας, επιστήμονες που θα μπορούσαν να αδράξουν ευκαιρίες start up, ηλικιωμένοι που θα μπορούσαν να απολαμβάνουν τις ευκαιρίες της ενεργού γήρανσης, αν συμμετείχε στα χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά δίκτυα ο δήμος μας.
Δυστυχώς ο δήμος μας όχι μόνο έμεινε πίσω τα τελευταία δώδεκα χρόνια λόγω της άγνοιας των πολιτικών του στελεχών, αλλά αδρανοποίησε και τις ήδη υπάρχουσες αδελφοποιήσεις με το Ντόμποϊ, το Αβέιρο και την Τσανκάγια.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί και στην ειδική ενότητα του υπουργείου Εσωτερικών η δεύτερη προθεσμία για τα έργα που αφορούν στις αδελφοποιήσεις πόλεων, τα δίκτυα αδελφοποιημένων πόλεων και την κοινωνία πολιτών τίθεται προσωρινά η 1η Σεπτεμβρίου 2014.  Δυστυχώς όμως ο δήμος μας δεν φαίνεται να προετοιμάζεται ούτε για τον νέο κύκλο. Οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του δήμου, που αγνοούν πλήρως τις νέες ευκαιρίες, ασχολούνται με το κυνήγι του σταυρού τώρα. Δεν έχουν χρόνο για τέτοια “ανούσια” πράγματα. 
Χάρης Κουγιουμτζόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

1 σχόλιο: