Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ "EΛΛΗΝΙΚΗ" ΟΔΗΣΣΟ! ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΣΕ ΥΨΙΣΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η 14η ΡΩΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΑ

"Στο ψαχνό" ρίχνουν οι φιλοδυτικοί νεοναζιστές και οι δυνάμεις καταστολής του ουκρανικού καθεστώτος, στην ιστορική πόλη, αλλά και μεγάλης στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Οδησσού Οδησσό με αποτέλεσσμα οι ρωσόφωνοι νε μετράνε τις τελευταίες ώρες τρεις νεκρούς και 15 τραυματίες.
"Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκαπέντε τραυματίστηκαν από την πλευρά των αντικυβερνητικών", δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην πόλη, όπου η πλειονότητα των πολιτών είναι ρωσόφωνοι, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Άνδρες με όπλα και ρόπαλα κυκλοφορούν στην πόλη και κτυπάνε τους διαδηλωτές ενώ ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί στις στέγες και κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: Να δολοφονούν ανυποψίαστους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. 
Η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας με τη φημισμένη ελληνική κοινότητα και τους αταβιστικούς δεσμούς με την ελληνική ιστορία (εκεί ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία) έχει το τελευταίο λιμάνι που απέμεινε στην κυριαρία του Κιέβου και εκεί έχουν καταφύγει τα ελάχιστα πλοία του ουκρανικού Ναυτικού που δεν αποσκίρτησαν με τα πληρώματά τους προς την Ρωσία.
Είναι μακριά από τις άλλες ρωσόφωνες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας, αρκετά κοντά, βέβαια στην Κριμαία, αλλά συνορεύει με την Υπερδνειστερία, το ανεξάρτητο, μη αναγνωρισμένο από την Δύση, κράτος, όπου η 14η ρωσική Στρατιά έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής από την αρχή της κρίσης, αλλά σήμερα τέθηκε σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής.
Πάντως η κατάσταση στην Οδησσό έχει εκτραχυνθεί και αναφέρεται μεταφορά ουκρανικών μονάδων προς την περιοχή...
Αυτή την ώρα δίνονται μάχες σώμα με σώμα στους δρόμους.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε ζωντανά όσα συμβαίνουν αυτήν την στιγμή στην Οδησσό.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου