Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ!

Σοφοκλής Αλέπης: «Στις προηγούμενες εκλογές χρησιμοποίησε προεκλογικά, ως επικοινωνιακό τρυκ το αναπηρικό αμαξίδιο, έκατσε σε αυτό και προσπάθησε να πάει βόλτα! Από τότε αρνείται πεισματικά να δεχτεί τον μεγαλύτερο φορέα εκπροσώπησης των παραπληγικών-τετραπληγικών»



·       
«Τα Άτομα με Αναπηρία πρέπει να απολαμβάνουν την υποστήριξη της πολιτείας και αυτή είτε κωφεύει είτε αρνείται, ή το πολύ-πολύ να κάνει … μπαλώματα»
·        «Οι πολίτες δεν μπορούν να διαβούν την Αθήνα και όσοι μπορούν φοβούνται»
·        «Μήπως απαξιώνοντας την Αθήνα στοχεύει στην φθηνή μεταπώληση αξιόλογων κομματιών του Ιστορικού Κέντρου και όχι μόνο;»
·        «Οι πολιτικές περιστολής δαπανών γίνονται a la carte στους ασθενέστερους»
·        Ο Βασίλης Καπερνάρος θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα υπέρ των δημοτών και των ΑμεΑ»
·        «Ο Καπερνάρος και η δημοτική του παράταξη, γνωρίζει ότι υπάρχει το νομικό πλαίσιο επαναφοράς του δημοτικού Αστυνομικού»

Συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ο Σοφοκλής Αλέπης είναι ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη του Βασίλη Καπερνάρου, «Αθήνα το σπίτι μας». Νέος σε ηλικία, ωστόσο με πολυετή αυτοδιοικητική εμπειρία μια και από το 2006 μέχρι σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου, ο κ. Αλέπης κάνει άλμα για τον δήμο Αθηναίων, προκειμένου να αγωνιστεί για τα παραπληγικά και γενικότερα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, σε μια ασύμφορη πρωτεύουσα, όχι μόνο για όσους έχουν κινητικά προβλήματα αλλά και για όλους τους πολίτες. Όντας ο ίδιος παραπληγικός και μάλιστα Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑΝΕΛΛΗΝIΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ, ο κ. Αλέπης με συνέντευξή του στην «Ε.Ω.» καταγγέλλει τον νυν Δήμαρχο Καμίνη για ψηφοθηρική εκμετάλλευση των Α.με.Α,  όταν στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο μέχρι και σε αναπηρικό αμαξίδιο ανέβηκε για να πάει βόλτα! Από τότε όμως «αρνείται πεισματικά να μας δεχτεί ως το μεγαλύτερο φορέα εκπροσώπησης των παραπληγικών-τετραπληγικών και κινητικά αναπήρων», τονίζει με νόημα ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο της Αθήνας. Οι αναγνώστες της «Ε.Ω.» να προσέξουν τα όσα ενδιαφέροντα επισημαίνει ο δραστήριος Σοφοκλής Αλέπης, να διαβάσουν με προσοχή το πλούσιο βιογραφικό του και θα αντιληφθούν ότι αξίζει να ενθαρρύνουν την νέα του προσπάθεια.


Συμπεριλαμβάνεστε στο ψηφοδέλτιό του Βασίλη Καπερνάρου ως υποψήφιος σύμβουλος για τον δήμο της Αθήνας. Τι σημαίνει για σας η συμμετοχή σας στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας; Ποιες δυνατότητες σας δίνει;
Αλέπης: Συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό του Βασίλη Καπερνάρου έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση πως ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός αποτελεσματικού μοντέλου προσβασιμότητας των εμποδιζόμενων ατόμων προϋποθέτουν: 
-ανοιχτή δημόσια διαβούλευση και εποικοδομητικό διάλογο
-συνεισφορά και ενεργή συμμετοχή όλων των δημοτών,
και η επίγνωση πως αν το στοίχημα αυτό κερδηθεί πρωτίστως στην πρωτεύουσα της χώρας, θα μπορέσει κατόπιν να αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Η κυβέρνηση όμως κόβει πόρους από τους δήμους, διώχνει δημοτικούς αστυνόμους, σχολικούς φύλακες και ένα σωρό παρόμοια. Τελικά μήπως όλα αυτά σας κάνουν να αισθάνεστε μαριονέτα ή πιόνι; Αφού η Πολιτεία έχει το μαχαίρι και το πεπόνι και αυτή αποφασίζει για τα των δήμων και όχι εσείς, ο δήμαρχος δηλαδή και δημοτικοί σύμβουλοι.
Αλέπης:  O δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν την υποχρέωση να διεκδικούν και να στέκονται απέναντι στη κεντρική εξουσία, αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε αν μας εμπιστευθούν οι Αθηναίοι πολίτες. Σας διαβεβαιώνω ότι ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ και η δημοτική του παράταξη, γνωρίζει ότι υπάρχει το νομικό πλαίσιο επαναφοράς του δημοτικού Αστυνομικού και θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. 

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που «καίνε» τους κατοίκους-δημότες της πρωτεύουσας και πού θα επικεντρώσετε τις προσπάθειές σας;
Αλέπης:  Η αναβάθμιση μιας πόλης ξεκινάει από την άρση του φόβου και τη χαρά να τη διαβείς. Σήμερα οι πολίτες δεν μπορούν να διαβούν τη πόλη, αυτοί που μπορούν φοβούνται. Το έλλειμμα σχεδίου προσβασιμότητας, η απουσία ραμπών και οδηγού τυφλών, η απουσία ευκρινών ενδείξεων και ηχητικών σημάτων. Η έλλειψη φωτισμού και φυσικά η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και η άνθιση του παρεμπορίου είναι μερικά μόνο από τις γενεσιουργούς αιτίες της αδιάβατης πόλης εξαιτίας της μη προσπελασιμότητας αλλά και της φοβίας .
Η Αθήνα είναι το κλασσικότερο παράδειγμα Κακής διαχρονικής διαχείρισης. Έχεις ένα Brand name με τεράστια δύναμή όπως την Αθήνα, την πόλη  της Ολυμπιακής Ιδέας, την πόλη που διαθέτει ίσως το καλύτερο σύγχρονο μουσείο της Ευρώπης, την πόλη που είναι παγκοσμίως γνωστή και τι κάνεις; Την απαξιώνεις καθημερινά, την βρωμίζεις, την φτωχοποιείς , την υποβαθμίζεις. Μήπως όλο αυτό είναι προσχεδιασμένο; Μήπως ο στόχος είναι κρυφός και σχεδιάζεται χρόνια; Μήπως η απαξίωση στοχεύει στην φθηνή μεταπώληση αξιόλογων κομματιών του Ιστορικού Κέντρου και όχι μόνο;

Ο κύριος Καμίνης είναι αναφανδόν υπέρ του τεμένους στο κέντρο της Αθήνας. Εσείς ποια γνώμη έχετε επ’ αυτού;
Αλέπης: Η αυριανή  Διοίκηση του δήμου της Αθήνας έχει πολύ περισσότερα και σημαντικότερα προβλήματα να λύσει, από το επικοινωνιακά πολιτικά τρικ που προτάσσει ο κ. ΚΑΜΙΝΗΣ.

Είστε άτομο με ειδικές ανάγκες που βιώνετε την κρίση σε όλη της την σκληρότητα. Πρόσφατα μάλιστα αλυσοδεθήκατε έξω από Υπουργείο Εργασίας εκφράζοντας  με αυτό τον τρόπο την διαμαρτυρία σας. Ποια η γνώμη σας για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα Α.με.Α. και πώς πιστεύετε ότι θα τους συνδράμετε ως δημοτικός σύμβουλος, εφόσον εκλεγείτε;
Αλέπης: Τα Άτομα με Αναπηρία πρέπει να απολαμβάνουν την υποστήριξη της πολιτείας στα πλαίσια της συνταγματικά κατοχυρωμένης ισοτιμίας και εξάλειψης των διακρίσεων.
Η πολιτεία είτε κωφεύει, είτε αρνείται , ή το πολύ-πολύ να κάνει… μπαλώματα προς τη κατεύθυνση αυτή.
Σε επίπεδο Δήμου δεσμευόμαστε,  μέσα από το πρόγραμμά μας, να δημιουργήσου- με  γραφείο εξυπηρέτησης Α.με.Α.  , να ενεργοποιήσουμε τη διάταξη για τεράστια πρόστιμα όπου εμποδίζεται η πρόσβαση, να ενεργοποιήσουμε τη ποσόστωση 5% σε θέσεις  εργασίας για Α.με.Α.  και πολλά άλλα.

Τι έχει προσφέρει ο κ. Καμίνης στο διάστημα της θητείας του για τα Α.με.Α; Τι μήνυμα έχετε να του απευθύνετε;
Αλέπης: Ο κ. Καμίνης χρησιμοποίησε προεκλογικά και επικοινωνιακά το αναπηρικό αμαξίδιο, (έκατσε σε ένα αμαξίδιο και προσπάθησε να πάει βόλτα στις προηγούμενες εκλογές)  και από τότε αρνείται πεισματικά να μας δεχτεί ως το μεγαλύτερο φορέα εκπροσώπησης των παραπληγικών-τετραπληγικών και κινητικά αναπήρων, αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Εργαζόσασταν ως υπάλληλος στην Εμπορική Τράπεζα μέχρι να συνταξιοδοτηθείτε πριν από ένα χρόνο. Έχετε προλάβει να …δείτε το χρώμα του χρήματος στη σύνταξή σας; Τι μήνυμα έχετε να στείλετε στους συνταξιούχους των οποίων η σύνταξη έχει υποστεί τεράστιες περικοπές;
Αλέπης: Στις μέρες μας αποσυντίθεται το δίχτυ κοινωνικής προστασίας,  οι πολιτικές περιστολής δαπανών γίνονται a la carte στους ασθενέστερους. Ο δήμος οφείλει να είναι αρωγός στο Δημότη, οφείλει να απαλύνει, στο μέτρο του δυνατού, το χάσμα μεταξύ ζωής και επιβίωσης που διαρκώς μεγαλώνει. Σήμερα ο πολίτης δεν ζει, προσπαθεί να επιβιώσει. Οφείλουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας που θα πληρούνται με κοινωνικά κριτήρια  και παροχή υπηρεσιών στους ασθενέστερους. Αυτό είναι δέσμευση.

Πέρα από άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης είστε ενεργός πολίτης και ψηφοφόρος. Τον Έλληνα τον θεωρείτε ώριμο ή ανόητο; Διότι πάρα πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ο ελληνικός λαός εκλέγει αυτούς που του αξίζουν. Ο λαός δηλαδή εξέλεξε τους συγκεκριμένους εκπροσώπους του άρα καλώς παθαίνει ό,τι παθαίνει…
Αλέπης: Ο Έλληνας είναι περισσότερο θύμα και λιγότερο θήτης των όσων σήμερα βιώνουμε. Το «όλοι μαζί τα φάγαμε» του Θ. Πάγκαλου είναι ένας εξωραϊσμός, μια γενίκευση προς αποφυγή ευθυνών.  Ο πολίτης εκλέγει ανθρώπους που ζητούν τη ψήφο του για να επιλύσουν προβλήματα,  αν αυτοί αποδειχτήκαν  ανακόλουθοι, ή ανίκανοι , κρίνονται.  Φυσικά και ο πολίτης έχει υποχρέωση να κρίνει αντικειμενικά και όχι «μυωπικά». Εκεί θα εντόπιζα το σφάλμα του πολίτη- ψηφοφόρου, ότι παρασύρθηκε σε «μυωπική» κρίση.

Δεν είστε νέος στην τοπική αυτοδιοίκηση μια και από το 2006 εκλέγεστε στο δήμο Χαϊδαρίου. Θα αφιερωθείτε αποκλειστικά στην τοπική Αυτοδιοίκηση ή αν δοθεί ανάλογη ευκαιρία θα κάνετε άλμα και προς την Βουλή;
Αλέπης: Με ενδιαφέρει η προσφορά ως άνθρωπο και ως πολίτη, θέλω να προσφέρω το καλύτερο που μπορώ δίπλα στο  Β. Καπερνάρο για την Αθήνα, το σπίτι μας.

Θα σας αναφέρω μερικά πρόσωπα και θα ήθελα να μου τα χαρακτηρίσετε μονολεκτικά: α. Σαμαράς, β. Καμίνης, γ. Τσίπρας, δ. Μιχαλολιάκος, ε. Σπηλιωτόπουλος, στ. Βαλλιανάτος.
Αλέπης: α) Ανακόλουθος β) εντεταλμένος γ) Λίγος δ) υπόδικος ε) καριερίστας
στ.) ευκαιριακός

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ:
Ο Σοφοκλής Αλέπης είναι Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), γεννήθηκε το 1974 και κατοικεί στο ΧΑΙΔΑΡΙ από το 1990.
Εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα από το 1998 έως το 2012.
Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διοίκηση της Υγείας Πανεπιστημίου Πειραιά.
Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑΝΕΛΛΗΝΊΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ
Μέλος επιτροπών για την πρόσβαση Α.με.Α.

Έχει διατελέσει:
·         Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαϊδαρίου από το 2006  έως και σήμερα 
·         Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα παιδείας, νεολαίας, ρατσισμού και διακρίσεων. Μέλος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας Μέλος της επιτροπής προσβασιμότητας του Υπουργείου μεταφορών και επικοινωνιών.
·         Γραμματέας Δ.Σ. στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα παιδικής προστασίας στο Χαϊδάρι.
·         Δραστηριοποιείται ενεργά σε πλήθος ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ για την άρση των διακρίσεων και τη χάραξη κοινωνικής πολιτικής στη χώρα, Με αξιοσημείωτη αρθρογραφική δραστηριότητα.


"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου