Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΜΕ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Την πρόταση που έχει καταθέσει στο πρόγραμμα με τις 8 προτάσεις για ελεγχόμενη στάθμευση με ανιχνευτές, έτσι ώστε κάτοικοι και μαγαζάτορες να αποκτήσουν σχεδόν ιδιόκτητες θέσεις στους δρόμους, επεξήγησε στην παρέμβασή του ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χάρης Κουγιουμτζόπουλος στη ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Επιχειρηματιών Ιδιόκτητων Στεγασμένων Σταθμών Αυτοκινήτων (Π. E.  E.  Ι. Σ. Σ. Α.) με τίτλο «ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ - ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ» στο Υπουργείο Μεταφορών.

Ο κ. Κουγιουμτζόπουλος επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, οι μελέτες και οι νέες Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μας επιτρέπουν σήμερα να λύσουμε άμεσα, προβλήματα που χρονίζουν.

Έτσι ανέφερε το «σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης με ανιχνευτές» που ήδη έχει προτείνει το ερευνητικό κέντρο του Δημόκριτου και σύμφωνα με το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του δήμου, έτσι ώστε κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου, αλλά και κάθε επαγγελματίας με μαγαζί, να αποκτήσει σχεδόν ιδιόκτητες θέσεις στάθμευσης στο δρόμο.

Για τους ιδιοκτήτες των σπιτιών εξήγησε ότι απαλλασσόμενοι από το ειδικό τέλος που θα επιβληθεί, θα αποκτήσουν εξασφαλισμένη θέση δωρεάν στον δρόμο τους, ενώ με την βοήθεια του κινητού θα μπορούν να εντοπίζουν ανά πάσα στιγμή τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, που υπάρχουν για να αποφεύγουν την ταλαιπωρία να ψάχνουν ή και να καθοδηγήσουν τους επισκέπτες τους.  

Εκτός του πλεονεκτήματος της αποφυγής των μεγάλων κυκλικών διαδρομών για το ψάξιμο της θέσης στάθμευσης, που μειώνει τους κυκλοφοριακούς φόρτους, το σύστημα αυτό όπως τόνισε ο κ. Κουγιουμτζόπουλος δημιουργεί και μια τεράστια τόνωση της τοπικής αγοράς αφού με την απόδειξη αγοράς από μια τοπική επιχείρηση, ο ιδιοκτήτης Ι.Χ. καταναλωτής, θα απαλλάσσεται και αυτός των τελών. Έτσι και οι μαγαζάτορες αποκτούν αυτομάτως ιδιόκτητες θέσεις στάθμευσης στους εμπορικούς δρόμους, για τους πελάτες τους, όπως γίνεται στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνη.

Ο κ. Κουγιουμτζόπουλος μάλιστα προχώρησε και σε μια πρόταση προς του ιδιοκτήτες των χώρων στάθμευσης, προτείνοντας την δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον εντοπισμό της ζήτησης σε θέσεις στάθμευσης, έτσι ώστε να εντοπιστούν οι χώροι που μπορεί να γίνει μια βιώσιμη επένδυση.

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπεται τον κ. Κουγιουμτζόπουλο με τον Πρόεδρο της Π. E.  E.  Ι. Σ. Σ. Α. κ. Μιλτιάδη Καυκαλέτο και στην δεύτερη φωτογραφία με τον κ. Στέλιο Ευσταθιάδη της Πανελλήνιας Ένωσης Συγκοινωνιολόγων και τον κ. Κώστα Κυριαζή γενικό διευθυντή της Central Parking System με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει λεπτομέρειες των 8 προτάσεων για τα κυκλοφοριακά ζητήματα.  

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ.
    ΤΕΛΟΣ, Η ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ.
    ΕΠΙΣΗΣ , ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ TO ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ,ΥΠΑΙΘΡΙΟ PARKING ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ CINEMA ΠΟΥ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ,ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΜΕΝ ΠΕΖΟΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΔΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΥΠΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΥΤΗ !
    ΕΤΣΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ.

    ΤΕΛΟΣ ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟ.

    ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ, ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ , ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΒΑΖΕ ΛΑΜΠΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ .

    ΩΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή